Armata ucraineană creşte ritmul contraofensivei şi ocupă poziţii în Doneţk şi Zaporojie

Armata ucraineană creşte ritmul contraofensivei şi ocupă poziţii în Doneţk şi Zaporojie

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 13 august 2023

Trupele ucrainene încearcă să străpungă liniile defensive ruseşti pe o secţiune a frontului în regiunea Doneţk, unde soldaţii ucraineni au atacat în valuri pentru a ocupa noi poziţii în direcţia Mării Azov, potrivit unor surse ruse şi ucrainene, informează Agerpres.

Vladimir Rogov, un oficial prorus instalat de Moscova în regiunea ucraineană parţial ocupată Zaporojie, situată la sud de Doneţk, a declarat că se dau lupte intense la sud de comuna Velika Novosilka, în provincia Doneţk, unde trupele ucrainene încearcă o străpungere a liniilor defensive ruseşti.

"Inamicul (ucrainean) a reuşit să pătrundă şi să ocupe o poziţie în partea de nord a (satului) Urojaine, după două săptămâni în care s-au dat cele mai grele şi sângeroase lupte pentru această aşezare", a precizat oficialul prorus, referindu-se la aceeaşi zonă a frontului despre care a vorbit anterior. El a mai menţionat că trupele ruse încă au controlul asupra părţii de sud a acelui sat şi a estimat că ţinta trupelor ucrainene pe acel segment al frontului este de a prelua controlul asupra unui oraş situat mai către sud, Staromlinivka.

În acest timp, Statul Major de la Kiev a anunţat că trupele ucrainene au obţinut un "succes parţial" pe sectorul de front din zona satului Robotine, în provincia Zaporojie, sector unde au loc de asemenea lupte intense de mai multe săptămâni. Imagini postate pe reţelele de socializare arată trupe ucrainene intrând în acest sat.

Dar în timp ce trupele ucrainene atacă în sud şi est, cele ruse sunt la rândul lor în ofensivă mai la nord, în zona oraşului Kupiansk din provincia Harkov, unde autorităţile ucrainene au dispus joi evacuarea obligatorie a populaţiei din acest oraş şi din toate localităţile învecinate.

Ucraina a lansat la începutul lunii iunie o contraofensivă în provinciile Doneţk şi Zaporojie, urmărind ca prim obiectiv străpungerea frontului în sud şi atingerea Mării Azov pentru a separa trupele ruse şi a le tăia coridorul terestru spre Crimeea. Armata ucraineană a recuperat mai multe sate şi ceva teritorii în jurul oraşului în ruine Bahmut, cu preţul unor pierderi semnificative în efective şi echipamente, dar nu a reuşit până în prezent vreo înaintare majoră în faţa trupelor ruse care şi-au construit linii defensive puternice protejate de reţele de tranşee şi de câmpuri minate.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Inca o Mare victorie ptr. Zelenski =

    Dupa liberalizarea oficiala a canabisului in Ucraina, 

    inca o victorie : Sarah Ashton-Cirillo un trans LMBTQ+ din USA 

    a ajuns unul din purtatorii de cuvant a fortelor armate din Ucraina, 

    daca nu merge treaba pe front macar sa fie “victorii” in media

    1. Propaganda sovietică devine tot mai râncedă, iar rușii tot mai puțini. :

      Minti. Romanii mor pe capete, intr-o scadere demografica fara precedent.

      Harneli Haur.

      Polonezii scriu asta: "Jul 11, 2023 — Although Ukraine had a population of 51.5 million after gaining independence, in 2019 its estimated population size was a mere 37 million"

       

      Wilson Center, citand institutul demografic de la Kiev scrie asta: 

      "As of January 1, 2023, 37.6 million people lived in the territory within the 1991 borders, 32.6 million within the 2022 borders, and 31.1 million in the territories currently controlled by the Ukrainian government.Jun 27, 2023" 

       

      Iar austriecii de la Vienna Institute for International Economic Studies scriu in studiul "Ukraine: Population loss endangers reconstruction 

      13 July 2023" 

       

      The worst-case scenario, on the other hand, assumes an escalation of the war that lasts until 2025. In this scenario, Ukraine would lose around 7m people between 2022 and 2025. 

       

      Cum contraofensiva nu a reusit nimic in 3 luni iar Casa Alba va continua razboiul si in 2024, populatia Ucrainei din teritoriile controlate de guvernul de la Kiev va scadea si mai mult sub cele 29 mil de acum. 

       

      What is the current population in Ukraine? 

      According to the Ukrainian Institute for the Future, as of the beginning of May 2023, the resident population amounted to 29 million people. Only a third of them are employed. 

       

      "Only 9.1-9.5 million Ukrainians are employed, and if you deduct state employees, there are about 6-7 million people left. These people are a "burden" that carries others - 22-23 million people, including pensioners, children, students, the unemployed, dependent persons and public sector employees", - the report says. 

      In addition, experts note that the birth rate is currently low. The Ukrainian Institute for the Future reports that the fertility rate has already fallen below 1, while it should be above 2 for population growth. 

      In sumar, populatia Ucrainei a scazut de la 51 mil la 29 mil azi, si o sa scada in continuare pentru ca rata fertilitatii este sub 1. Fiind necesar sa fie 2 pentru a mentine populatia constanta in conditii de pace si bunastare economica sau medicala, conditii pe care Ucraina nu le are. 

      Eu spuneam că se duc 500 ruși pe zi.

      Destul de scurt și foarte greu de întors cu citate din fundul internetului sovietic. 

      BBC si Mediazona (ONG ucrainian) au numarat 30 000 de militari rusi decedati din feb 2022 pana acum. Stii sa numeri?

    Rusii popor de invadatori criminali

    1. Asa s-a spus si despre albii care au colonizat America. Posibil sa fie adevarat si acum SUA sa fie un stat invadator si criminal.

      Deci confirmi ca Rusia e un stat de secolul 15!

      Daca asa faci comparatie! 

    Adolfo Pérez Esquivel activist de PACE cu Premiul Nobel intr-un interviu

    dat ziarului german Die Welt a afirmat : 

    - “despre sprijinul dat Ucrainei = alimentati un monstru” 

    - “USA acum colonizeaza Europa sub pretextul razboiului”  

    o fi si el agent platit de Putin ca si Seymour Hersh cu premiul Pulitzer ?!!

    1. Omul are 92 de ani...

      In alta ordine de idei, dupa ce am alimentat 30 de ani monstrul numit Rusia, e bine sa mai schimbi macazul, pentru a echilibra situatia!

      Chiar daca rusului din tine nu-i place! 

      Se numește idiot util.

      Rușii fură și ucid, greu de compensat cu citate din tot felul de dezaxați. 

      Cam greu cu realitatea. Continua sa traiesti in fictiunea ta in care rusii fura procesoare din masinile de spalat ca sa repare avioanele, ... in realitate, Rusia este pe locul 5 la final de 2022 in clasamentul PIB-PPP in lume, inainte de Germania, si aproape la egalitate cu Japonia de pe locul 4. Pe care o va depasi in 2023.

      Fură și ciorapi ca să trimită biomateriale pe Lună.

      Rusia n-are economie, este pe locul statelor fără economie. : 

      Spune asta Bancii Mondiale, mai dastaptule.... Curand economia Rusiei va fi pe locul 4, depasind si Japonia. China, SUA, India, Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb