Armata ucraineană încearcă să recupereze oraşul Kreminna

M.C.
Internaţional / 28 decembrie 2022

Armata ucraineană încearcă să recupereze oraşul Kreminna

Armata ucraineană şi-a concentrat în ultimele ore eforturile pe recuperarea controlului asupra oraşului strategic Kreminna, care i-ar deschide accesul către şoselele principale ce duc spre centrele industriale din Donbas, relatează astăzi agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Localitatea Kreminna a fost ocupată de armata rusă pe 18 aprilie, la aproape două luni după lansarea invaziei ruse asupra Ucrainei, şi de acolo a început marea ofensivă în urma căreia Rusia a preluat sub controlul său noi teritorii din regiunile estice ucrainene Doneţk şi Lugansk, dar fără a reuşi să controleze complet vreuna din ele.

Potrivit publicaţiei americane The New York Times şi celei ucrainene Ukrainska Pravda, luptele în această localitate din provincia Lugansk au început în urmă cu câteva zile, în timp ce în provincia învecinată Doneţk trupele ruse continuă ofensiva asupra oraşului Bahmut aflat sub controlul trupelor ucrainene.

Kreminna este o poartă de acces către două oraşe apropiate mult mai mari, Severodoneţk şi Lisiceansk, importante centre industriale care au fost ocupate în vară de trupele ruse. Potrivit The New York Times, armata rusă şi-a fortificat poziţiile defensive în jurul oraşului Kreminna. Lupte grele au loc şi în jurul localităţii Svatove, tot în Lugansk.

În restul Ucrainei sirenele de raid aerian au fost din nou declanşate miercuri dimineaţă, dar în cele din urmă nu a avut loc niciun nou atac rusesc cu rachete. Presa ucraineană afirmă că sirenele au fost activate după ce avioane de atac ruseşti au decolat din Belarus.

După ce în ultimele luni s-au repliat din mare parte din provincia nordică Harkov în urma unei contraofensive ucrainene şi de pe malul de vest al fluviului Nipru în regiunea sudică Herson, trupele ruse s-au regrupat în provinciile estice Doneţk şi Lugansk şi în ce mai controlează din Harkov, consolidând linia frontului în timp ce continuă să încerce acţiuni ofensive. Dar pe ansamblu frontul pare îngheţat într-un război de uzură cu un mare consum de muniţii şi mari pierderi umane şi în echipamente, pierderi pe care fiecare parte le minimalizează în ce o priveşte şi le exagerează pe cele ale adversarului.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Rusii si Rusia au experiente privind retragerile ca acestea. Odata, in 194.. s-au retras pana la Stalingrad si, de acolo a inceput sfarsitul Germaniei si a aliatilor sai. Rusia nu este o gluma ca Irakul sau Afganistanul. Rusia, daca isi porneste motoarele, va trece ca un tavalug peste Europa.

    1. Mujicii doar experienta asta a retragerilor o au. Au maturat cu ei mongolii, polonezii, francezii si germanii. Daca nu era iarna azi mujicia era doar o nota in manualele de istorie. De data asta insa ucrainienii sunt precum finlandezii in iarna 1939-1940. Mai bine pregatiti militar si mai motivati. Recolta de floare soarelui a Ucrainei din 2023 se anunta bogata:-)

      Sunt momente diferite ale istoriei. Atunci URSS nu era complet pregatita. Acum este.

      Dar retragerile spun altceva. A fost scris asta acum cateva zile intr-un jurnal vestic foarte important, dar nu mai stiu care: FT, WSJ sau altul. 

      Anume ca se joaca doua tipuri de razboi diferite. Ucraina duce un razboi de cucerire de teritorii pentru ca acest lucru conteaza propagandistic pentru sponsorii razboiului din NATO. 

      Rusia insa duce un razboi de uzura a adversarului in care conteaza echipamentele distruse, pierderile umane, infrastructura critica de uz militar distrusa, etc. Nu detinerile teritoriale conteaza ci doar cele importante militar in care adversarul poate fi atras in lupta si distrus, ca un toreador si taurul.

      Se poate mai ales pentru ca daca te uiti prin cimitirele ucrainiene vezi mari de steaguri la capataiul nefericitilor trimisi la moarte de regimul ultra-nationalist de la Kiev (cica 100 000 a zis Ursula). Ucraina tine cu dintii la teritoriile pe care le-a furat de la rusi, de la unguri, polonezi si de la romani. Bucovina este in Ucraina din cauza cererilor exprese ale adeptilor lui Bandera la finalul razboiului mondial.

      ai ramas cu textele vechi, de saptamani incoace elita politica si militara ruseasca recunoaste ca distrug in mod planificat infrastructura civila pentrru ca ucraina sa le cedeze teritorii

      Si tot de aia Basarabia a fost desprinsa de Romania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb