Armata ucraineană vrea să lovească podul care leagă sudul Rusiei de Crimeea

G.D.
Internaţional / 21 aprilie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Forţele armate ale Ucrainei intenţionează să lovească Podul Crimeea, cel care leagă Peninsula Taman din sudul Rusiei de peninsula Kerci din Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014. Afirmaţia a fost făcută de secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare, Oleksii Danilov, la televiziunea de stat ucraineană, informează Ziare.com

"Dacă există o oportunitate de a face acest lucru, cu siguranţă o vom face", a spus Danilov, adăugând că Rusia foloseşte acest pod ca principală rută logistică pentru aprovizionarea cu armată şi muniţie, transmite Nexta Live.

Agenţia Ucraineană de Ştiri a anunţat anterior că armata rusă se pregăteşte să blocheze traficul pe Podul Crimeea către Federaţia Rusă.

De asemenea, autorităţile de ocupaţie au limitat circulaţia trecerii cu feribotul şi comunicaţiile aeriene dintre peninsulă şi Federaţia Rusă.

Motivul formal pentru astfel de acţiuni este lupta împotriva sabotorilor ucraineni şi prevenirea posibilelor atacuri teroriste. De fapt, aşa încearcă autorităţile lui Putin să răspundă panicii în rândul cetăţenilor ruşi care s-au reinstalat ilegal în Crimeea ucraineană după februarie 2014.

Podul Crimeea are o lungime de 19 km şi traversează strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Azov şi Marea Neagră, fiind construit pentru a diminua izolarea Crimeii, conform Historia.ro.

Presa rusă scrie că acest pod este cel mai scump din lume. Potrivit cifrelor oficiale, costul total al construcţiei a fost evaluat la aproximativ 227,922 miliarde de ruble (aproximativ 3,7 miliarde de dolari).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asta ar fi condamnarea Ukrainei la disparitie....

    1. aha

      De ce? Rusii nu mai au nevoie de pod daca au facut legatura pe uscat cu Rusia, nu? Sunt oameni inteligenti si corecti, isi dau seama ca e echitabil ca ucrainenii sa distruga podul daca ei ai distrus atatea proprietati pe teritoriul Ucrainei. Vladimir Vladimirovici a fost mereu un om care intelege situatia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb