Armata ungară a început să ridice o nouă porţiune a gardului de la frontiera cu Serbia

Elena Deacu
Internaţional / 4 august 2015

Militari unguri au început să construiască, de luni, o nouă porţiune a gardului de la frontiera cu Serbia, prin care Budapesta vrea să oprească imigranţii clandestini să pătrundă în ţară.

Noua porţiune se află în apropiere de punctele de trecere a frontierei Asotthalom din Ungaria şi Backi Vinogradi din Serbia.

Armata a început să pună stâlpi de oţel în pământ, într-o zonă în care terenul a fost nivelat săptămâna trecută. Noua porţiune de gard va fi ridicată cu o tehnologie similară "secţiunii eşantion" construită deja, după un standard NATO.

Pregătiri au început şi pentru alte porţiuni de gard, în apropiere de punctele ungare de trecere a frontierei de la Tiszasziget şi Roszke, au declarat primari din zonă pentru MTI.

Altă porţiune este pregătită lângă Kelebia, tot un punct de trecere a frontierei aflat de partea ungară, potrivit unui corespondent local MTI.

Un purtător de cuvânt al Guvenului, Zoltan Kovacs, a declarat anterior că suma de 6,5 miliarde de forinţi (21,1 milioane de euro) alocată deja ridicării gradului şi construirii unor centre temporare de primire a imigranţilor urmează să fie suplimentată cu 22,2 miliarde de forinţi (71,8 milioane de euro).

Premierul Victor Orban anunţa la sfârşitul lui iulie că termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de cosntruire a gardului a fost devansat, din toamnă, la 31 august. El afirma că Budapesta se aşteaptă că pătrunderea imigranţilor clandestini pe teritoriul Ungariei să scadă ulterior la o şesime sau o şeptime din numărul actual.

Pe de altă parte, opoziţia socialistă a acuzat Guvernul că încearcă să împingă valul de imigranţi spre vest prin construirea gardului de la frontiera cu Serbia.

În loc să continue o "campanie de propagandă" împotriva imigranţilor, Executivul lui Orban ar trebui să se concentreze asupra găsirii unor modalităţi de a accesa mai multe fonduri europene pentru a face faţă problemei imigraţiei, a declarat Balazs Gora, un lider socialist local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb