Complexul hotelier Aro Palace, care cuprinde trei hoteluri de cinci, trei şi două stele, dar şi un restaurant în municipiul Braşov, şi-a bugetat pentru anul viitor investiţii de peste 800.000 de euro. Din această sumă, peste 640.000 de euro vor merge spre Hotelul Aro Palace, unde ar urma să amenajeze o terasă, să se schimbe mocheta şi să se înlocuiască bazinele jacuzzi cu unele din beton cu placaj ceramic.
În Adunarea Generală a Acţionarilor companiei, care va avea loc pe 19 decembrie, conducerea companiei va prezenta un buget de venituri şi cheltuieli în care profitul scade cu 42%, de la 970.000 de lei la 569.000 de lei pe fondul scăderii profitului din exploatare.
Veniturile prognozate pentru anul viitor sunt în uşoară creştere, de 25,50 milioane de lei (5,6 milioane de euro), în timp ce cheltuielile sunt prognozate a ajunge la 24,95 milioane de lei.
Acţionarii Aro Palace intenţionau în primăvară să ia bani europeni ca să modernizeze un corp al hotelului, închis în urmă cu patru ani. După investiţie, estimată la 14,4 milioane de euro, hotelul ar urma să fie extins cu 170 de locuri la patru stele, categoria de confort cea mai căutată de oamenii de afaceri care ajung în Braşov.
Unul dintre cele două corpuri ale Aro, cel mai cunoscut hotel din Braşov, a fost modernizat în 2005, când a devenit prima structură de cinci stele de la munte. Cu 392 de locuri, Aro Palace, aşa cum se numeşte acum, atrage atât oameni de afaceri, cât şi turişti străini veniţi să viziteze România.
Celălalt corp al clădirii, cu 197 de locuri, clasificat la trei stele, a fost închis în urmă cu patru ani, pentru că nefiind modernizat, nu mai dădea bine pe lângă vecinul său de lux. Cei de la Aro au constatat în ultimii ani că principalii clienţi ai hotelurilor de categorie superioară din Braşov sunt oamenii de afaceri, iar ei caută în special structurile de patru stele.
Cu o istorie de peste 70 de ani, fiind inaugurat cu mare fast în anul 1939, Aro este unul dintre cele mai mari hoteluri de cinci stele din afara Bucureştiului, cu 312 camere duble, single, apartamente, garsoniere, un apartament prezidenţial, o cameră pentru persoane cu handicap, şase restaurante, patru săli de conferinţă şi un centru spa. În anul 1963 a fost extins, construindu-se un nou corp de clădire.
Aro Palace SA, compania care deţine hotelul de cinci stele, administrează mai mult de 1.200 de locuri de cazare în Braşov, deţinănd şi hotelurile Capitol, Coroana şi Postăvaru, şi restaurantul Cerbul Carpatin. Principalul acţionar al Aro Palace este SIF Transilvania.
Firma a încheiat anul trecut cu afaceri nete de 23,9 milioane de lei, venituri din exploatare de 24,2 milioane de lei şi un profit net de peste 322.000 de lei. Pentru acest an Aro îşi propune venituri totale de 25,4 milioane de lei şi un profit brut de aproape un milion de lei.