AROBS Transilvania Software anunţă lansarea AROBS Engineering, în urma finalizării preluării liniei de business şi a echipei de Software Development Services de la Enea AB din Suedia, la începutul lunii iunie.
AROBS Engineering este formată din aproximativ 160 de specialişti în tehnologii embedded localizaţi în Bucureşti, Iaşi şi Craiova, precum şi în Florida, SUA.
"Încă de la semnarea tranzacţiei în luna aprilie, am avut în vedere dezvoltarea unei colaborări cât mai strânse cu noii colegi care s-au alăturat echipei AROBS, prin crearea unei organizaţii independente care să înglobeze serviciile şi experienţa specifică a acestora în domeniul serviciilor pe care le oferă, cu focus maxim pe sisteme embedded. AROBS Engineering înseamnă un mix de competenţe de embedded pentru parteneri din sectoare performante la nivel global - medical, aerospaţial, maritim, industrial IoT, electronice, fintech, şi nu numai. Echipa de management a AROBS Engineering este una performantă şi extrem de bine structurată, prin urmare, sunt încrezător că acest parteneriat va fi unul benefic atât la nivel de grup, cât şi pentru clienţii noştri. Pe termen mediu şi lung, obiectivele AROBS Engineering se axează pe creşterea businessului companiei pe nordul Americii şi pe vestul Europei, precum şi extinderea portofoliului de clienţi," a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.
În luna aprilie a acestui an, AROBS Transilvania Software a anunţat semnarea tranzacţiei prin care a preluat integral Enea Services Romania SRL şi, implicit linia de business şi echipa de dezvoltare de servicii software a Enea AB, împreună cu operaţiunile din SUA (contractorii locali şi clienţii). AROBS Engineering va fi condusă de Marius Duţu, cel care a ocupat poziţia de CEO şi înainte de preluarea companiei de către AROBS, împreună cu ceilalţi membri ai echipei de management.
"Ne bucurăm că facem parte din Grupul AROBS şi suntem încrezători că împreună vom continua să dezvoltăm noi proiecte de succes în embedded software. De-a lungul celor peste 20 de ani de existenţă a companiei, am trecut prin două astfel de procese de integrare, în urma achiziţionării acesteia de către Adecco în 2006 şi Enea AB în 2008. Sunt convins că a treia tranzacţie este cu noroc, iar AROBS Engineering va deveni în următorii ani un punct de referinţă în ceea ce înseamnă dezvoltarea de software embedded atât la nivel regional, cât şi global. Experienţa echipei noastre împreună cu cea a colegilor din cadrul AROBS se va reflecta în diversificarea serviciilor şi soluţiilor software de care vor beneficia partenerii noştri din întreaga lume. Progresul tehnologic nu ia niciodată pauză şi din acest motiv este important ca nici noi să nu ne oprim niciodată şi să ne dezvoltăm şi adaptăm în permanenţă serviciile şi soluţiile software celor mai recente cerinţe din toate sectoarele economice," a declarat Marius Duţu, CEO al AROBS Engineering.