AROBS publică rezultatele financiare şi efectuează încă un pas important în procesul de listare pe Piaţa Principală a BVB

T.B.
Piaţa de Capital / 26 iulie 2023

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS anunţă publicarea rezultatelor financiare pentru anii 2022, 2021 şi 2020 conform standardelor IFRS, un pas important în finalizarea procedurilor privind listarea pe Piaţa Principală a BVB. Situaţiile financiare în format IFRS au fost auditate de BDO România.

"Publicarea situaţiilor financiare auditate conform IFRS pentru anii 2022, 2021 şi 2020 este un nou pas important în procesul de transfer pe Piaţa Principală. Următorul nostru obiectiv vizează finalizarea prospectului şi transmiterea acestuia către ASF pentru aprobare, astfel încât investitorii vor putea tranzacţiona acţiunile AROBS pe Piaţa Principală a BVB în luna septembrie a acestui an. Realizarea acestui transfer ne permite accesarea unor variante alternative de finanţare, precum obligaţiuni şi majorări de capital, şi reprezintă un pas semnificativ pentru ca AROBS să devină un jucător important pe piaţa globală de servicii şi produse IT, pornit de la Cluj. Ceea ce distinge AROBS în acest domeniu este complementaritatea diviziilor noastre, Software Services şi Software Products, prin care oferim servicii şi produse pe mai multe pieţe şi pentru o mare varietate de industrii. Specializarea pe verticale, precum automotive, travel sau medical, completată cu AI, RPA, şi alte tehnologii inovatoare, reprezintă un diferenţiator major pe pieţele pe care suntem prezenţi", a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Conform situaţiilor financiare în format IFRS, AROBS a înregistrat în anul 2022, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 299,8 milioane de lei, o creştere cu 61% faţă de anul 2021, EBITDA normalizată de 76,3 milioane de lei, +35% faţă de anul 2021, şi un profit net normalizat de 53,1 milioane de lei, o apreciere de 15% comparativ cu 2021. EBITDA normalizată reprezintă EBITDA fără impactul non-cash al Stock Option Plan (SOP), iar profitul net normalizat exclude efectul generat de programele SOP.

În ceea ce priveşte veniturile aferente liniilor de business din cadrul grupului, divizia de Software Services a generat venituri de 240,1 milioane de lei în 2022, în creştere cu 87% faţă de 128,5 milioane de lei în 2021. Această majorare este atât organică, prin creşterea numărului de clienţi şi proiecte, cât şi se datorează noilor achiziţii realizate începând cu anul 2021, precum şi adăugării în portofoliu de noi expertize în zona serviciilor software. Veniturile generate de produsele software s-au ridicat la 58,7 milioane de lei, comparativ cu 48,9 milioane de lei în 2021, o creştere de 20%.

"Trecerea de la Standardele Române de Contabilitate la IFRS a reprezentat un moment semnificativ şi un efort intens pentru echipa financiară din companiile din AROBS, având în vedere complexitatea Grupului nostru, cu o amprentă geografică diversă şi cu un număr considerabil de companii nou-intrate. Rezultatele IFRS sunt în mod natural aliniate cu cifrele pe care le-am prezentat până acum investitorilor noştri, cu câteva diferenţe generate de principiile de recunoaştere conform IFRS. Un aspect extrem de important este faptul că, odată cu trecerea la publicarea rezultatelor în standardul IFRS, acţionarii AROBS deţin elemente de comparabilitate a grupului nostru cu alţi jucători din industrie la nivel global.", a declarat Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS.

Totodată, produsele pentru telematics, optimizarea afacerilor şi management HR din cadrul diviziei de Software Products a AROBS sunt utilizate de peste 11.000 de clienţi din Europa Centrală şi de Est şi Asia.

Compania s-a listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în data de 6 decembrie 2021. De la acel moment şi până astăzi, AROBS a desfăşurat o campanie amplă de achiziţii şi integrare de jucători existenţi care operează în aceeaşi industrie şi care pot aduce valoare adăugată prin consolidarea şi extinderea domeniilor de expertiză şi a amprentei geografice acoperite de serviciile şi produsele grupului.

Astfel, din 2021 şi până în prezent au fost realizate nouă achiziţii. În 2021 a fost achiziţionată compania Berg Software, iar în 2022 au fost achiziţionate AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic şi Centrul de Soft GPS România. În 2023, AROBS a achiziţionat două entităţi din Republica Moldova, AROBS Software şi AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fosta SYDERAL Polska), Grupul Future WorkForce şi AROBS Pannonia Software din Ungaria.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Un mamut care patinează,mai mult pe loc.

    1. Conform situaţiilor financiare în format IFRS, AROBS a înregistrat în anul 2022, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 299,8 milioane de lei, o creştere cu 61% faţă de anul 2021,

    o nemultumire ..... poate nu-s singuru actionar arobs nemultumit.................... ...... deci hai sa vedem

    SE LISTEAZA BUM BUM TOATA LUMEA O LAUDA SI MAI ALES CREMA IFF LAUDA BROKERII YEEE AROBS IA UITE CE SALT IN PRET DE LA PP IN PRIMA ZI! SOOPER, PANA AICI PERFECT! apoi intru eu, fraeru, la pretul din prima zi, ca e cea mai mare si cea mai tare de pe aero, ca de fapt trebuia pe principala dar nush ce ifrs uite ca vine acum, booooooon nciio problema, dar hey, cirfrele din prospect nu s-au respectat, marjele s-au injumatatit fata de promisiuni si am doua lucruri foarte foarte deranjante. 

    1. aflu acum ca nea voicu mai are n companii pe pers fizica pe care acum le integreaza cumpara pe grup deci cum ar veni trage bani din firma sub forma legala. de ce nu stiam de astea si de aceste planuri de a cheltui bani cu integrarea fix pe aceste firme / proiecte, de ce e nevoie sa fie integrate si cum beneficiaza toti actionarii de asta 

    2. aflu ca motivul listarii e sa tina forta de munca, sop, cel mai important lucru / beneficiul e SOP-ul, actionarii platesc doar nota de plata. 

    Deci INCA O DATA: DE CE SA CUMPERE CINEVA AROBS? NU VAD OPORTUNITATEA 

    1. acele firme pe care le-a preluat AROBS sunt profitabile, eu sunt multumit ca le muta toate pe firma mare si nu mai sunt suspiciuni ca se transfera intre ele bani, consider ca este un lucru foarte bun pentru actionarii arobs

      din 9 achizitii doar 3 sunt ale lui Oprean si acestea au costat cel mai putin

    Modesta firma.Umflata artificial

    1. si cam cea mai mare din IT cu capital romanesc

      coane mii de angajati auzi la el? si cam cate mii de angajati? ia zi-ne

      1200

      esti anonimul de la 3.1 ma faci sa rad si sa plang, are 1200 de mii? caci daca are 1200 in total...nu are mii...are o mie doua sute. vai de tine

    Cand incepeti sa dati dividende?

    AROBS pare a fi din ce in ce mai mult ca Medlife , ori 2 …..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb