AROBS raportează o creştere a cifrei de afaceri cu 67%, în primele nouă luni ale anului

F.D.
Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2023

 Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software raportează o cifră de afaceri de 349,8 milioane de lei la nivel consolidat în primele nouă luni din 2023, o creştere cu 67% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, EBITDA normalizată de 65 milioane de lei, o majorare cu 10% şi un profit net normalizat de 49,4 milioane de lei, o apreciere cu 4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat de presă al companiei.

"Perioada actuală în industria IT&C este plină de provocări, dar am reuşit să navigăm cu succes prin contextul economic prezent datorită parteneriatelor de lungă durată în servicii şi produse software, a experienţei şi expertizelor existente în cadrul echipelor noastre şi gestionării cu responsabilitate a finanţelor noastre. Suntem rezilienţi şi avem resursele necesare şi un grad ridicat de adaptabilitate într-un context de piaţă dificil. Ne continuăm implementarea planului de creştere organică îmbinat cu achiziţii strategice şi investiţii greenfield, care ne-a permis să integrăm competenţe noi la nivel de grup şi să explorăm noi specializări în tehnologie. Căutam continuu sinergii şi abordăm clienţii existenţi în mod holistic, prin prisma experienţelor acumulate de firmele din grup", a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte cifra de afaceri la nivel consolidat, în primele nouă luni ale anului curent, serviciile software au înregistrat o creştere de 62% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, acestea având o contribuţie de 76% la cifra de afaceri, 266,3 milioane de lei, iar segmentul de produse software a înregistrat o majorare cu 22%, pe fondul atragerii de noi clienţi, contribuţia acestuia la cifra de afaceri fiind de 15%, 51,3 milioane de lei. De asemenea, noua linie de business a grupului, AROBS Systems, a avut o contribuţie de 9% la cifra de afaceri, generând venituri de 30,3 milioane de lei. Acest segment de business se axează pe implementarea serviciilor hardware şi software pentru sectorul public.

"La nivel de grup, am adoptat o abordare riguroasă în gestionarea resurselor noastre financiare, chiar şi în contextul unei expansiuni accelerate prin tranzacţii de M&A. În cadrul acestui proces de extindere, unul dintre principalele noastre obiective a fost utilizarea eficientă a tuturor surselor de finanţare. Prin urmare, la sfârşitul celui de-al treilea trimestru al anului, am înregistrat o rată a datoriei de finanţare bancară raportată la EBITDA normalizată de 1,14, grupul având o poziţie financiară solidă, care ne conferă flexibilitatea de a valorifica noi oportunităţi în piaţă, pentru continuarea dezvoltării sustenabile a grupului AROBS", a declarat Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS.

În primele nouă luni din 2023, EBITDA normalizată s-a ridicat la 65 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creştere de 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În cadrul acestui indicator, activitatea companiilor existente în grup până în iunie 2022 a contribuit cu 74%. Companiile achiziţionate începând cu luna iunie 2022 au avut o contribuţie de 25%, arată sursa citată.

Compania mai precizează că în cei aproape doi ani de activitate pe piaţa de capital a crescut accelerat în mod organic, prin investiţii de tip greenfield, precum şi prin realizarea a nouă tranzacţii de M&A, prin care au fost aduse în grup companii care operează în aceeaşi industrie şi care aduc valoare adăugată prin consolidarea şi extinderea domeniilor de expertiză şi a amprentei geografice a AROBS.

AROBS Transilvania Software este listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, categoria Premium, începând cu data de 25 septembrie 2023. În prezent, capitalizarea companiei este de aproximativ 820 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Marja profit net prospect 28%,real-6%

    P net semestru consolidat 16 mil,30 Sept 22 mil 

    Glorioasele tranzactii M&A zeci de milioane de euro cheltuite,P net consolidat 22 iar Indiviadual 42 de unde la semestru era diferenta doar de 1 milion lei 

    Adica zecile alea de milioane de E investite se pierd cu viteza fulgerului,totusi si in contextul asta ne laudam singuri ce inspirati am fost

    'Dupa ce ca v-am primit actionari mai aveti si pretentii' 

    1. Asta cu M&A e pa model BNET ca doar sunt in familie.

    nea Voicu,hai ca i-ai 'normalizat' de tot,nici cu biciul daca dadeai in actionari nu-i ustura asa

    intrecere mare cu BNET,care reuseste sa lase zero la'muritori' adica minoritari 

    SOP cam modest,macar 100 de milioane sa va dati,insa indiferent actionarii sunt datori macar cu 2-3 majorari cu cash,ca doar nu si-au luat de pomana stapani

    aia cu unicorn cred ca era figura de stil,buna ironia,de fapt le-ai pus niste coarne de se vad din satelit 

    1. Litera aia O pe care sta cu piciorul in poza e dela Owners.

      le rade in nas la credulii din oferta de pe AERO care au citit maculatura stufoasa.

    Asadar Memorandum profit 2023 71.407.500 se transforma in BVC facut la inceput de an in 45.221.000 ca azi sa vedem 22.504.819 cu 6.127.366 doar in q3 hai sa dam de la noi ca incheie cu 30.000.000

    1. buna ata cu maculatura pentru creduli pe AERO.

    +4% normalizat.....peste 5ani posibil să fie mai bine

    1. in care contabilitate gasim normalizat?

      15 M cheltuiala Sop si profit net 22

      asa raport nici la sif nu vezi si aia s etalon la capusat 

    Misto - evolutia=gluma

    Q1 crestere ca 112%,Profit N 13 mio 

    S1 crestere 90% Profitul era 16 

    Q1-Q3 crestere 67% si Profit 22 

    nu mai pun cati bani s-au ars pentru a iesi cu rez astea 

    de fiecare data se accelereaza integrarea, se inghit costurile cu ea, se cristalizeaza echipe, se omogenizeaza, se dospeste, se decanteaza, se da cuptorul la mic, se pune si accentul si asteriscul si toate sedilele si caciulitele pe cresterea rentabilitatii si la urma ramane doar o gaura cu ceva coca lipita de marfinea cuptorului

    Neverending story!  

    1. Pă hanglia cât e pierderea?

      Foarte plastic si obiectiv comentariu.

    55 Mio Euro MCS zici nene?La cat o faci la 0,5?Ce gauri de gogosi ne servesti pentru asta,ca ne-am saturat de dieta Normalizata.

    eu ma bucur sa vad ca foarte multi dintre „investitorii” de la noi nu inteleg deloc sectorul de tehnologie/IT. Ce face arobs e o miscare riscanta, dar pe termen mediu si lung nu e rau deloc. ganditi-va ca toate achizitiile astea pe care le injurati vor face ca grupul sa aiba monopol pe piata de la noi, plus ceva sanse in regiune. in orice caz, nu e o investitie pentru oricine. iar comparatia cu fratii bittnet nu isi are rostul. aia nu e companie de IT, n-a fost niciodata. o sa fie acri strugurii cand o sa intre institutionalii. totul consta in rabdare. am mai vazut ca se vorbeste de ce era scris in memorandumul de la listare, adica de o perioada in care nu existau nici razboi, nici inflatie, nici-nici. la fel, legat de sop, toate actiunile alea au fost date catre firma inainte de listare, nu a fost nimeni pacalit dintre actionarii noi. iar pe urma au facut rascumparare pt alt sop. ce vreau sa zic e ca nu prea inteleg hate-ul asta si ma face sa cred ca ori e doar lipsa de intelegere a sectorului, ori rautati gratuite (nu actiuni, hehe). Investitii profitabile tuturor!

    1. Cunosti tu sectorul IT..... Auzi aici cica isi construieste Monopol! Unde, in Monopoly? Ai citit cat e pondere in PIB, reusesti sa compari ordine de marime, cifra de afaceri sector vs Arobs? Cumpara cu niste zeci de milioane de euro pe aia multi care fav tot atat dar profit anual?

      Vin unii sa contrazica chipurile pe astia nestiutori de aici cu niste argumente care poate tin pe Facebook sectiunea polul suveranist.  

    Astia au Obiect principal de activitate SOP? Cum sa ai 13 Mln in buget cheltuieli SOP si deja sa cresti cu 2 Mln la 15?!?!?La profit numai scaderi colosale fata de povestile de la listare, dar la Sop depasim in viteza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb