AROBS raportează o creştere a cifrei de afaceri cu 90%, în prima jumătate a anului

F.D.
Piaţa de Capital / 28 septembrie 2023

 Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software raportează o cifră de afaceri de 241,1 milioane de lei la nivel consolidat în primul semestru din 2023, o creştere cu 90% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, EBITDA normalizată de 43,3 milioane de lei, +9% şi un profit net normalizat de 32,5 milioane de lei, o apreciere cu 1% comparativ cu primul semestru din 2022, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte cifra de afaceri la nivel consolidat, în primele şase luni din 2023, serviciile software au înregistrat o creştere de 83% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, acestea având o contribuţie de 74% la cifra de afaceri, iar segmentul de produse software a înregistrat o majorare cu 21%, pe fondul atragerii de noi clienţi, contribuţia acestuia la cifra de afaceri fiind de 14% în S1 2023.

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS a declarat: "Primul semestru al anului a fost o perioadă marcată de o activitate intensă la nivelul tuturor companiilor din grup. Creşterea cifrei de afaceri se datorează atât creşterii organice cât şi aportului noilor companii achiziţionate după primul semestru din 2022, AROBS Engineering, Grupul Nordlogic, Centrul de Soft GPS, AROBS Software Moldova, AROBS TrackGPS Moldova, AROBS Polska, Grupul Future WorkForce Global, incluse în raportul aferent S1 2023. De asemenea, o contribuţie importantă la această creştere au avut-o şi contractarea de noi proiecte, în zona de furnizare de servicii software, creşterea echipelor existente, precum şi extinderea colaborării cu clienţii existenţi. Marjele pentru indicatorii EBITDA şi profit net sunt uşor sub cele vizate de noi, datorită faptului că am vizat pe parcursul primului semestru creşterea cifrei de afaceri. Acesta este efectul direct al dezvoltării accelerate prin tranzacţii de M&A, când cifra de afaceri creşte într-un ritm alert, precum şi a procesului de integrare a firmelor noi în grup. Însă, suntem încrezători că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte dezvoltarea grupului şi că odată ce vom finaliza procesele de integrare a noilor achiziţii, marjele noastre de profit vor înregistra creşteri conforme cu bugetul."

Noua linie de business a grupului, AROBS Systems, a avut o contribuţie de 12% la cifra de afaceri, generând venituri de 29,1 milioane de lei. Acest segment de business se axează pe implementarea serviciilor hardware şi software, precum şi a produselor software pentru autorităţile contractante din sectorul public. În prima parte a anului, AROBS Systems a finalizat un proiect de livrare de soluţie hardware şi software, destinată consolidării bazelor de date necesare funcţionării componentelor Sistemului Informatic Integrat Vamal. Soluţiile vândute, în cadrul acestui segment, generează marje cuprinse între 2% şi 8%.

"Pasul următor este trecerea la soluţii personalizate pentru AROBS Systems, care să genereze business cu valoare adăugată", a menţionat Voicu Oprean.

"Integrarea operaţiunilor, tehnologiilor şi echipelor implică adesea consum mărit de resurse si timp, care pot temporiza profitabilitatea pe termen scurt. În plus, în timpul etapei de tranziţie a integrării entităţilor nou achiziţionate în structura de afaceri existentă, în general au loc suprapuneri operaţionale care pot scădea temporar eficienţa. Împreună cu echipa de management şi directorii diviziilor, lucrăm în mod continuu la realizarea optimizărilor la nivel de grup pentru a ne asigura că valorificăm cât mai repede posibil potenţialele eficienţe şi sinergii, aspecte care, foarte curând, vor conduce la o creştere accelerată a marjelor noastre de profit", a declarat Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS.

Reprezentanţii companiei precizează că în primul semestru al anului 2023, EBITDA normalizată s-a ridicat la 43,3 milioane de lei, ceea ce reprezintă o creştere de 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În cadrul acestui indicator, activitatea companiilor existente în grup până în iunie 2022 a contribuit cu 73%. Companiile achiziţionate începând cu luna iunie 2022 au avut o contribuţie de 26%, ceea ce demonstrează eficienţă în procesele de M&A, dar şi în proiectele noi, în care inovarea joacă un rol foarte important.

În comunicatul companiei se mai menţionează că: "În data de 25 septembrie 2023, acţiunile AROBS au debutat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, după listarea pe piaţa AeRO în decembrie 2021. În cei aproape doi ani de activitate pe piaţa de capital, compania a crescut accelerat, atât organic, cât şi prin realizarea a nouă tranzacţii de M&A, prin care au fost aduse în grup, companii care operează în aceeaşi industrie şi care aduc valoare adăugată prin consolidarea şi extinderea domeniilor de expertiză şi a amprentei geografice a AROBS. Strategia AROBS a asigurat un randament al acţiunii de 53% în mai puţin de 2 ani, investitorilor care au participat în plasamentul privat, peste indicele BET."

Opinia Cititorului ( 61 )

  1. Cum vă explicați căderea AROBS de azi, 28.09, fix în ziua raportării? Îl urmăresc de ceva vreme pe dl. Oprean, care e foarte mândru că-și premiază angajații cu acțiuni. Înțeleg logica unei strategii de fidelizare a angajaților, dar eu, ÎN ROMÂNIA, aș interzice această practică. Prietenii știu de ce...

    1. Normală caderea.Cabrio Investment și Oprean vindeau.Așa voi face și eu măine,cănd vănd toată deținerea.

      Fiecare trimestru e copy paste:cheltuieli mari de exploatare și profituri mai mici.Ba chiar aterizează frecvent SOP urile,devin regula casei.Sigur în primăvară cei de la Woods for da din nou buy ptr Arobs la 1,43lei,dar pănă acolo vom spune hello 0,95lei. 

      Pare că oamenii de la Arobs nu pot ține cheltuielile în frău,dar e treaba lor....clar,s au scumpit și Maybach urile sau GLK urile șefilor de servicii de la Arobs.Măine vom savura măcelul prețului.Comunicatele Arobs sunt de bun simț,energice,au tentă de unicorn,Oprean e elegant și un tip decent,dar faptele(rezultatele) vorbesc.Cifră de vănzări mai mare și profituri mai mici,clar e trend negativ.

      Arobs,deșteptarea.E borring doar să auzi comunicate faine. 

      Într-adevăr au fost ceva vânzări doar pt speculații cu trecerea pe piata principala ...cu siguranța prețul o sa cresaca mâine și in zile următoare și nu este exclus in baza rezultatelor de astăzi sa vedem noi maxime ...

      Oprean știa rezultatele și a facut dump.la preț bun,omul e inteligent.

      E ilogic să crească.Profitul net este -43%

      Dacă era de bine,azi înainte de rezultate prețul deja trebuia să o ia în sus,dar a luat o în jos,normal....rezultate f.proaste.Au nevoie de mult timp a se regrupa și a opri avalanșa de chelt.

      Am plasat și eu ordin.

      Viclean.

    acelasi profit la semestru cu DN Agrar. capitalizare de 6 ori mai mare. care e supraevaluat su care subevaluat ?

    1. Ambele

      DN agrar,clar e peste Arobs.DN Agrar va continua creșterea,prețul acțiunii Arobs va scădea.

    Vedem măine -10% pe Arobs?sau -15%?

    1. Mai vrea si 55 mil de euro de la actionari

      SOP, incentivare...exact asta asteapta actionariatul

      Pe ce bazezi ca prețul va scădea într-atât de mult ... ai consumat ceva asta seara ? Pe bune ...

      Foarte importanta cresterea cifrei de afaceri, actionariatul asta mananca, nu profit

      o companie de growth

      Dc creste mâine 2-3 % dai un cico la toți ??? Sa fim seriosi sigur lucru care deranjează este acest SOP in rest activitatea firmei este cât se poate de ok , au raportat an de an rezultate dintre cele mai bune ... Bagi “ cărbuni “ ca sa cumperi mâine mocca ... am inteles

      Exact.Dar,acționarii plătesc SOP urile

      e unicul motiv pt care arobs sunt la bursa. in rest au avut de furca cu ifrs, firmele de buzunar alu nea voicu pe care le consolideaza, normalizarea cu care ne-a dat in cap. O actiune pt fondatori, restu doar finanteaza, an de an o sa-i puna sa aduca bani de acasa prin mcs, succes investitorashilor, eu parasii barcutaa

      De ce să crească????Doar că afirmă Oprean că a crescut cifra de afaceri????

      E megaloman.Se crede Cisco,SAP sau UiPath.

      Nu,deloc.Doar am investit căteva minute să mă uit peste raport.Ce zice Oprean pe bursa.ro e doar partea frumoasă.

      Nimeni nu va cumpăra mokka nimic măine,dar se va cumpăra la maxim 1leu,depinde de cum va dori Oprean să țină la pragul de 1leu sau o lasă să coboare pe la 0,95lei

      Doamne, ce mai crește AROBS. Am vândut tot, că era păcat să pierd trenul. Am pierdut doar 100 de euro. Doamne-ajută!

      Nu crește domle,descrește.E o companie de growth ptr angajați.

      Fără Cico.Mokka dă Oprean SOP uri

      Oprean mai poate ameți un trimestru,maxim două spusele lui frumoase cu consolidate și profit de +1%,cănd realul e -43%.Citiți,nu l ascultați doar pe om.Omul Oprean e ok,dar comunicatele lui sunt pe interes.

      Așteptăm ptr Q3 un growth pe cheltuielile de exploatare. 

    Serios!!!!citiți raportul trimestrial,nu doar ce a sel ectat Oprean a spune.

    Uitațivă și vedeți profituri mult scazute vs Q3 2022.E scădere mare,nu doar adiere. 

    O fi companie de growth,posibil peste 1an să poată stăvili apetitul cheltuielilor și să integreze eficient ce au achiziționat.

    Citiți raportul,nu doar comunicat lui Oprean apărut frumos pe bursa.ro. 

    1. comunicatul

      Să ne distrăm puțin, zic:

      Acestea sunt titlurile știrilor de pe site-urile economice pe care le citesc în fiecare dimineață. Nu voi da nume, pt că nu-mi vreau comentariul șters, dar titlurile spun multe despre nivelul reporterilor. 

      1. AROBS anunță o majorare a cifrei afaceri de aproape două ori în primul semestru din 2023. Profitul însă a crescut doar cu 1% 

      2. Afaceri duble la S1, însă profit net susbtanțial mai mic pentru AROBS Transilvania.  

      (Profitul net a a avut, însă, un declin de 43,04%, la 16,38 milioane lei, de la 28,76 milioane lei la S1 2022. Pe întreg anul trecut, câștigul net a fost de 46,29 milioane lei. Marja EBITDA s-a înjumătățit la 14%, de la 28% în prima jumătate a anului trecut.) 

      3. LPO (AROBS) Arobs incheie primul semestru depasind estimarile din BVC 

      Arobs Transilvania Software a incheiat prima jumatate a anului 2023 inregistrand o cifra de afaceri la nivel consolidat in crestere cu 90% vs S1 2022, si cu 8% peste nivelul bugetat.  

      Cum aș putea lua o decizie eu, un investitor mediocru dpdv al educației financiare?! E regulă în peisajul presei din Ro. Permanent, titlurile lansează mesaje contradictorii. 

    PROFIT NET Q2 2023 vs Q2 2022 - 43%

    ăsta e motivul ptr care în 3 zile prețul acțiunii a coborăt de la 1,12 la 1,04.Oprean a fost inteligent.A reușit să listeze Arobs pe bursa principală cu 3zile înainte de rezultatele S1. 

    E bine că a reușit să dea "dump" la prețuri bune. Clar că profitul net de -43% î și va lăsa amprenta și măine,cel.puțin - 10% măine va scădea acțiunea.Oricum.interesul ptr Arobs e unul scăzut.Și la rezultatele dezamăgitoare din Q1 acțiunea a mutat -15% 

    Nu vă lăsați păcăliți de găselnița cu profit 

    "normalizat" + 1%....e păcăleală

    rezultatul net este -43% la nivel de grup. 

    1. Danusia, nu este totusi de asteptat acest - la profit net, daca analizam situatia de la M, unde tot face achizitii si scade profitul?

      Daca te uiti la AROBS BVC, la S1 aveau Profit Net prins 18.437.701 si au facut 16.377.453, -11% . Profitul normalizat pare ca l-au depasit. 

      Pentru 2023 Profit Net au prins 45.221.000 deci inca vreo 27 de milioane, pe care teoretic poate sa ii ajunga din urma plus cele 2 milioane minus din S1. 

      Pari atat de dezamagit/dezamagita, si as vrea sa iti spun ca am avut M si cand a crescut puternic dupa prima MCS am vandut, deci un prieten bine intentionat mi-a spus sa nu il vand. 

      Si imi pare rau acum, era o pozitie suficient de mica sa uit de ea in portofoliu pentru cativa ani. Tocmai a facut o MCS si as fi primit inca 3 actiuni pentru fiecare detinuta. 

      Ai putea sa spui de ce ai intrat pe AROBS si de ce esti atat de dezamagit/dezamagita? Pozitia este prea mare in portofoliu, asteptai dividend, unde este buba? 

      învață să citești un raport înainte sa vorbești

      îți explica acolo tot despre normalizat

      Îngrijorată peste de creșterea cheltuielilor de exploatare

    De fiecare dată Oprean vorbește frumos.

    De fiecare dată profiturile o iau la vale,cheltuieleie cresc enorm 

    Posibil omul nu vede asta. 

    Felicitări ptr profit net - (minus) 45%

    0,95lei măine? Încercați să o mențjneți la 1leu?????E greu de menținut la 1leu cănd fondurile N&N nici nu se ating de Arobs. 

    Capitalizare 8x AST, venituri 3x AST, profit sub 3x AST.

    Cand vine vorba in IT, Arobs cica e in stratosfera, nu ajungi la nasul ei! 

    Nu mai compar cu Bento ca la ei arata si mai rau, doar ca pe acolo cam multe one-off uri. 

    SOP Arobs de dimensiuni pantragruelice, in doua etape, magnitudine BNET. Majoritarul isi da fara oprelusti desi se cheama abuziv Oprean. 

    Timing prezentare rezultate fix cat sa dea cu bolta peste investitori=mai intai umflam eufpria trecerii pe bvb si apoi le dam petarda! Mare firma IT care le face altora procesele da ultima rezultatele! Si daca te nasteai ieri realizai smecheria. 

    Ebitda normalization, bottom line normalization, toate 'fara impact SOP'. Ia prezentati domnilor cat e valoarea de piata a actiunilor date angajatilor in 2 etape(ca nu e doar ultima comunicata zilele trecute cand s luat CA) in raport cu profitul ramas pentru restul actionarilor! Bine, mult spus ramas, ei nu vad nimic. Ei vand povesti pescaresti si investitorii sunt invitati sa cotizeze la majorari de capital la P/E aproape 30!

    Bineinteles ca dupa aia P/E se va majora ca tot achizitii proaste fac, cat sa mascheze SOP Gigant!  

    Însă, suntem încrezători că suntem pe drumul cel bun în ceea ce priveşte dezvoltarea grupului şi că odată ce vom finaliza procesele de integrare a noilor achiziţii, marjele noastre de profit vor înregistra creşteri conforme cu bugetul."

    Deci cand finalizeaza integrarea, poate, poate marjele se apropie de buget. Care marje din buget sunt mult, dar mult mai mici decat alea puse de ei la listare in memorandum! 

    E hazlie partea cu finalizarea integrarii trebuie sa recunosc. La o companie care zice ca o sa tot integreze si pe altele ca spun ei ca au succes cu M&A, desi vedem invers. 

    Daca la venituri foarte mari ai profit foarte mic pentru o firma de soft, cand si de ce o sa-l ai decent?! Bine, mai simplu dai comunicate in care nu spui o vorba de profitul care intereseaza piata, zici doar de ala din care te servesti SOP. Sa bage un centralizator cu numarul de actiuni date lor ca doar Oprean si-a tras recent 1.500.000 de bucati. Cat e valoarea de piata in raport cu cat profit a ramas pentru actionari?  

    Pe Arobs in loc de PR ar trebui sa revedem si decizia AGA cu Politica de Remunerare, ca ploua cu actiuni si beneficii acolo. Inteleg sa motivezi angajatii, doar ca trebuie judecat si nivelul in raport cu ce produc. 

    Concluzia mea e ca la Arobs inveatitorii reprezinta doar publicul spectator, plateste si biletul la pret de specula si pleaca acasa cu multumirea ca....... nu se stie cu ce pleaca, dar e poftit s-o facs.

    1. „Concluzia mea e ca la Arobs inveatitorii reprezinta doar publicul spectator, plateste si biletul la pret de specula si pleaca acasa cu multumirea ca....... nu se stie cu ce pleaca, dar e poftit s-o facă.”

      Bravo, domnule, asta e și opinia mea. Și AROBS nu e singura companie care are grijă strict de angajați, în detrimentul acționarilor.  

      Foarte bine spus.Vor face,vor integra,vor....

    Voicu este pentru noi

    Stefan Vuza 2! 

    1. Ceva de genul.....

    hai sa lasam comunicatele si sa extragem din sit.financiare

    P net H2 2022 13,4 M 

    P net H1 2023 16,4 M 

    P net TTM 29,8 M 

    Capitalizare 906 M 

    PER TTM 30,4 asta nu e normal,dar din comunicate de palavre poate fi normalizat daca se incapataneaza

    1. 'Succesul dovedit al M&A' din comunicat

      P net grup 16,4 

      P net individual 15 

      Pondere firme noi 42% din Grup 

      deci asta au adus zecile de mil de E cheltuite,un spor de profit de 1,4 milioane lei 

      asta e 'succesul' 

      acum mai trebuie bani pentru a umfla gogoasa plina de aer

      'sigur' merita sa tii actiunile cand ai fost anuntat ca se vand altele de catre societate si stii 100% ca la pretul de azi nu ar fi inghesuiala cu asemenea 'performante' financiare care dupa cum se vede sunt recurente,trimestru dupa trimestru,nu e vreun accident 

    0,90 e pe drum

    UiPath de RRomania. Un alt unicorn ardelenesc unde duduie SOP-urile, iar pretul de la 80 -> 16 intr-un an.

    Investitorii vănd la greu,Arobs are rulaje

    Să vină SOP urile

    Ei cred că au venit pe bursa principală și nu trebuie sa ofere încredere....păi cum vor să ridice 54mil.euro?????Că nu vor putea

    Î i place dnului Oprean cifra 9.....tot.pune la vănzare pachete de 999 acțiuni

    Hai că e de growth.....negativ

    1. Te-am intrebat la 5.1, poti raspunde te rog?

    E greu să vinzi și la 0,98.....proștii se răresc

    Arobs+Bittnet =Love!Asteptam nunta,pardon fuziunea

    Nu e rău deloc ptr Arobs,azi rulaje de 3,5mil.

    Ar trebui la 0,90 să avem rulaje de 5 mil.lei 

    1. te macina ciuda

      AROBS va intra in curand in indicele BET cu asemenea rulaje

      parca spuneai ca nu mai cumpara nimeni  

      Max. 52 saptamani1,1500

      Min. 52 saptamani0,7940 

      Nu cumpăra mai nimeni la 1,05,așa am spus

      Si pe Hunt sunt rulaje și este interes la 0,32

    Cred că fondurile de pensii vor investi în Arobs pe la 0.90 prețul mai aproape de realitate

    4zile în urmă unicornul Arobs debuta cică la 1,13lei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb