AROBS Transilvania Software s-a transferat pe Piaţa Reglementată a bursei

F.D.
Piaţa de Capital / 25 septembrie 2023

AROBS Transilvania Software s-a transferat pe Piaţa Reglementată a bursei

AROBS Transilvania Software (AROBS), companie românească de IT specializată în furnizarea de servicii şi soluţii software, a debutat astăzi, 25 septembrie, pe Piaţa Reglementată a bursei sub simbolul bursier AROBS, ca urmare a transferului de pe piaţa AeRO, segmentul de acţiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, conform unui comunicat de presă al companiei

"În anul în care aniversăm 25 de ani de la înfiinţare, debutul tranzacţionării acţiunilor AROBS pe Piaţa Principală a BVB reprezintă un pas semnificativ în misiunea noastră de a deveni unul dintre jucătorii importanţi pe piaţa globală de servicii şi produse IT, pornit de la Cluj. Suntem mândri că în cei aproape doi ani de activitate pe piaţa de capital am crescut accelerat, atât organic, cât şi prin realizarea a nouă tranzacţii de M&A. În această perioadă, am achiziţionat companii care operează în aceeaşi industrie şi care aduc valoare adăugată prin consolidarea şi extinderea domeniilor de expertiză şi a amprentei geografice a AROBS. În ceea ce priveşte planurile de viitor pe piaţa de capital, vom continua creşterea accelerată pe care am inclus-o în strategie, vizăm intrarea în indicii locali şi regionali, precum şi atragerea de investitori instituţionali prin realizarea unei majorări de capital, Suntem mândri de ceea ce am realizat până acum, dar suntem şi mai entuziasmaţi de ceea ce ne rezervă viitorul. Mulţumesc investitorilor pentru încrederea acordată, de asemenea, mulţumirile mele se îndreaptă către colegii mei, cei care au contribuit la succesul de astăzi şi partenerilor şi clienţilor. Nu ne oprim aici", a declarat Voicu Oprean, Fondator şi CEO al AROBS Transilvania Software.

Potrivit sursei citate, AROBS Transilvania Software este prezentă pe piaţa de capital din 2021, iar la momentul transferului, avea o capitalizare de 948 milioane lei.

Transferul acţiunilor AROBS Transilvania Software pe Piaţa Reglementată a fost realizat cu sprijinul BT Capital Partners, în calitate de intermediar şi Cornerstone Communications, în calitate de consultant în piaţa de capital.

"Suntem onoraţi să fim parte dintr-o nouă poveste antreprenorială de succes pe piaţa de capital şi considerăm că pasul făcut astăzi de AROBS este unul natural şi marcant în dezvoltarea companiei. Acţiunile se vor tranzacţiona de acum pe scena unde le recomandă capitalizarea şi lichiditatea, în vizorul a noi categorii de investitori instituţionali şi de retail", a declarat Daniela Secară, CE0, BT Capital Partners.

"Creşterea înregistrată de AROBS pe piaţa AeRO, evidenţiată de o apreciere a preţului acţiunilor de peste 50% în mai puţin de doi ani de la plasamentul privat şi susţinută de peste 5.000 de acţionari, demonstrează poziţia puternică a companiei în România şi la nivel internaţional, consolidată de viziunea şi spiritul antreprenorial. Trecerea pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti poziţionează AROBS alături de companiile din top 20 listate la BVB. Totodată, strategia de dezvoltare a AROBS, bazată pe creştere organică şi fuziuni şi achiziţii, reprezintă un exemplu nu doar pentru companiile de tehnologie, ci pentru orice afacere care vizează dezvoltarea accelerată prin intermediul pieţei de capital", a declarat Zuzanna Kurek, IR Manager AROBS şi fondator Cornerstone Communications.

AROBS Transilvania Software s-a transferat pe Piaţa Reglementată a bursei

De la închiderea plasamentului privat în octombrie 2021, capitalizarea companiei a crescut cu 53%, de la 618 milioane de lei la 948 milioane de lei la data de 20 septembrie 2023, ultima zi de tranzacţionare a companiei pe piaţa AeRO. Acţiunile AROBS au debutat pe piaţa AeRO în data de 6 decembrie 2021. La o lună de la intrarea la tranzacţionare, compania a beneficiat de serviciile de Market Maker al Emitentului din partea BRK Financial Group (BRK), arată sursa citată.

Acţiunile companiei au fost incluse în martie 2022 în indicele BET AeRO, acestea situându-se pe primul loc în cadrul companiilor incluse, cu o pondere de 16,44%. De asemenea, acţiunile AROBS au fost incluse in indicele MSCI Frontier Markets Small Cap şi în indicele MSCI Romania Small Cap, începând cu data de 31 august 2023. În anul 2020, AROBS Transilvania Software s- a numărat printre finaliştii programului Made in Romania, ediţia a III-a, derulat de Bursa de Valori Bucureşti pentru susţinerea antreprenoriatului românesc. În plus, la începutul anului 2023, AROBS a primit distincţia "Cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa AeRO în 2022" în cadrul evenimentului BVB Awards organizat de Bursa de Valori Bucureşti.

În comunicatul companiei se mai precizează că: "De la momentul listării în 2021 pe piaţa AeRO şi până în prezent, AROBS a realizat nouă tranzacţii. În 2021 a fost achiziţionată compania Berg Software, iar în 2022 au fost achiziţionate AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic şi Centrul de Soft GPS România. În 2023, AROBS a achiziţionat două entităţi din Republica Moldova, AROBS Software şi AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fosta SYDERAL Polska) din Polonia, Grupul Future WorkForce - cu sedii în România, Germania şi Marea Britanie -şi AROBS Pannonia Software din Ungaria."

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Cand dati si dividende sau macar actiuni gratuite?

    1. never

    După rezultatele financiare dezamăgitoare la 6 luni se va duce rapid sub 1. Mai sunt 4 zile

    Debut f.palid,unul din puținii beneficiari care a marcat profit este Cabrio Investments.

    Achiziții care posibil să aducă profituri mici în următorii 2-3ani.Posibil AROBS să se zbată mult timp pe la 0,90-1,00lei 

    Dezamăgitor debut.Marketing ul e bine susținut,dar insuficient fără rezultate economice.Unicorn în 5ani?????No way.Imposibil. Așteptăm 0,90lei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb