Arobs vrea să-şi majoreze capitalul cu 17,4 milioane lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 19 aprilie

Arobs vrea să-şi majoreze capitalul cu 17,4 milioane lei

Operaţiunea are drept scop obţinerea de fonduri pentru finanţarea activităţii curente şi a unor proiecte noi ale companiei

Consiliul de Administraţie al companiei de IT Arobs Transilvania Software (AROBS) a decis, în şedinţa de ieri, majorarea capitalul social al emitentului cu 17,4 milioane lei, cu scopul de a obţine fonduri pentru finanţarea activităţii curente şi a unor proiecte noi, conform unui raport al societăţii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Operaţiunea se va desfăşura în două etape. În prima, adresată celor care vor fi acţionari ai companiei în data de 10 mai, preţul de subscriere pentru o acţiune nouă va fi stabilit drept un preţ maxim de subscriere în cadrul intervalului 0,8 lei - 0,93 lei, în funcţie de condiţiile din piaţă de la momentul respectiv. Subscrierile se vor putea realiza în baza drepturilor de preferinţă, ce nu vor putea fi tranzacţionate. Numărul drepturilor de preferinţă va fi egal cu numărul acţiunilor emise de companie, la data de înregistrare aferentă operaţiunii de piaţă.

Acţiunile rămase nesubscrise în prima etapă vor fi oferite spre vânzare printr-un plasament privat, la un preţ ce va fi stabilit de Consiliul de Administraţie al Arobs în funcţie de subscrierile din prima etapă.

"Majorarea capitalului are drept scop obţinerea de fonduri pentru finanţarea activităţii curente a societăţii şi a grupului din care face parte, respectiv obţinerea de finanţare pentru proiectele în derulare şi/sau proiecte noi", se arată în raportul de ieri al Arobs.

De asemenea, board-ul a decis demararea unui program de răscumpărare a cel mult trei milioane de acţiuni, în scopul asigurării unui stoc de acţiuni destinate distribuirii membrilor Consiliului de Administraţie, directorilor şi angajaţilor companiei.

Ieri, titlurile Arobs au încheiat sesiunea de tranzacţionare la preţul de 0,928 lei pe unitate.

Fondatorul Voicu Oprean deţine în mod direct 66,2% din compania de IT, a cărei capitalizare bursieră se ridică la circa 810 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. Credeam ca pentru sop-uri le trebuie

    Zilele viitoare urmeaza probabil niste vanzari de pachete de la Voicu&Co.

    Profitul bugetat abia il atinge pe ala dinaintea listarii si e jumatate cu indulgenta fata de ce se promitea in memorandum. 

    Acum observam ca trebuie 160 M'pentru sustinerea activitatii' deci bani in plus fata de la listare ca sa se poata realiza ce se realiza inainte de listare si fara sute de milioane bagate. 

    Deci la listare s-au atras bani primitand chestii ca acum sa observam ca profitul promis ori nu se va realiza in veci ori mai trebuie inca vreo cateva sute de milioane bagate in plsu fata de alea de la plasamanet si astea de le vor acum.

    Strasnica afacere! 

    Voicu se crede șmecher lupon.

    Să fii acționar Arobs????Glumă bună,la ce bun?Să platesc eu SOP urile lor?

    Se caută naivi la greu. 

    Dnul Voicu așteaptă peștișorii de retail,mai sunt cam maxim 50 de ordine de cumpărare.

    Cred că va trebui să convingă un fond să cumpere marfă la 0,85lei,rulajul la 0,89 e prea mic,naivii se împuținează.Lucru bun e că Sir Voicu si a văndut marfa lui la peste 1leu,iar cei din conducere și au văndut SOP urile la peste 0,90lei.Etic,nu???? 

    1. cea mai tare firma pe retail mobilizeaza clientii pentru plasament privat accelerat la o firma de IT,nu se stie care o fi,ghicitoare cu schepsis.pentru institutionali daca era vreun interes nu aveau tupeu sa vina cu schema asta'minim 0,8'.pai ala e pretul la care ar fi natural fara rascumparari,nu daca se mai si mareste puternic numarul de actiiuni deci EPS ala mic se face si mai mic

    Altă companie like trompeta Bittnet !!!

    1. Acolo a fost o zi a investitorului de coma,actionarii cu Cionca in frunte au maturat pe jos cu Logofatu.Cica i-a bagat in pierderi foarte mari,nu se intrevede nimic bun,nu duc nimic din planuri la indeplinire.

      De necrezut dar Cionca si toata achipa Impetum sustineau exact ce s-a scris pe aici prin comentarii.Ai fi zis ca ei le asigura spatele fratilor L..Cand colo au spus ca sunt in tabara minoritara.Era vizibil ca s-a rupt caruta acolo la esecul colosal cu ultimele obligatiuni tradeville=bnet28a cand abia au avut 44% subscrise la discount 4%!!!

      Incredibil dar Cionca a zis direct ca ei au tot cumparat si au incercat sa tina actiunea sa nu se pravale,dar ca nu se poate pentru ca actionarii nu mai au incredere si vand foarte multi. 

    La rulajul ăsta de 500k,va trebui Voiculescu să apeleze la fond de pensii.

    Voicu nu e prost.Și a integrat multe business uri,de fapt văndute la Arobs pe bani buni,cu peste 30% valoarea lor. 

    Sunt curios piața de retail căt mai consideră Arobs o firmă în care merită să învestești,că momentan căștigul e 100% adresat angajaților și CEO ului.Investitorii sunt luați de proști.

    Market maker ul în acțiune,cu ordine de cumpărarè de 11-500acțiuni,investitori mari clar,toată romănia vrea să fie invesțitor Arobs,o nestemată ptr angajați și CEO

    ...

    Chinuială mare la Voicu....interes în scădere la.0,89...naivii se răresc.Au ales bine momentul de majorare după ce și au văndut SPO urile cei din conducere.Inspirați.

    Chinuială mare la Voicu....interes în scădere la.0,89...naivii se răresc.Au ales bine momentul de majorare după ce și au văndut SPO urile cei din conducere.Inspirați.

    Trebuie să mă felicit că dețin doar 6000 de acțiuni Arobs by șmecher Lupon Voicu

    1. Dar,aș mai fi interesată să iau 25 de acțiuni la 0,80lei

      de ce sa iau arobs la per de 20? se gasesc la p/e de 10

    Mulți semeni vor să fie parte a unicornului Arobs,sunt ordine plasate de 11 sau 50 acțiuni...în ritmul ăsta are nevoie Oprean de 15zile să și atingă ținta

    1. Din poza, angajatii o duc bine. Fondatorii sunt si ei bine. Nu stiu actionarii cam cat au castigat pana acum . Dar cumpara la 0.8. apoi vand la

      0,7?

      de ce vin cu sop? s-a realizat profitul din memorandum?

      Ca să și țină angajații la vărf happy pe banii acționarilor,adică ai tăi,ai mei etc

    trei mii ochelarii

    doua locuri in masina

    ca milionarii!! 

    1. Pe banii acționarilor și directorii de la Arobs cu atătea SOP uri î și permit minim Tesla

    Asteptam investigatia ASF la Bento.

    Azi rezultate plasament privat in care vand cei 4 fondatori. 

    Pe data de 17.04 face brusc un volum record pe scadere 4,5% dar la pret binisor mai mare decat cel din plasament. 

    Erau la curent unii cu info confidentiale ca se face plasament la pret mai mic,au vandut in piata ca sa ia in plasament mai jos?

    Dupa ancheta poate sa rezulte ca a fost o coincidenta,ceva ce apare la o suta de ani,dar sa aflam! 

    1. Actionarii Vanzatori declara ca Oferta a avut la baza motive personale, bazate pe circumstantele individuale ale Actionarilor Vanzatori, aceste circumstante nefiind legate de performanta sau perspectivele Societatii.

      Cum au lovit 'circumstantele individuale' in toti deodata,cum s-au aliniat motivele personale.Doar cu ale celor care au cumparat la preturi mult mai mari pentru ca perspective luminoase nu s-au aliniat.

      Fuse si se duse si asta la capitolul incredere. 

      S a mai constituit o piata secundara pe bvb. Piata initiati 151. Tranzactii pe sub mana, nu la vedere. Asta da transparenta.

      au fost doar 34 de cumparatori da nu i-as invidia ca vanzarea majoritarilor are efect devastator la imagine tocmai cand rezultatele sunt exceptionale,si au vrut sa vanda 700k si au reusit doar 520k dupa ce tradeville a innebunit clientii

      cand o sa apara rezultatele mai slabe o sa i tina minte investitorii un deceniu pentru manevra

      Mishto pernele arobs. Sunt cumparate pe banii de la ipo?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb