ARPIM: "Sistemul de sănătate românesc trebuie să se gândească mai mult la pacientul român"

F. A.
Comunicate de presă / 23 iulie 2013

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a discutat, astăzi, la întâlnirea cu reprezentanţii Instituţiilor Financiare Internaţionale (Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană, Banca Mondială), despre mecanismul de calculare a taxei clawback, plata datoriilor pentru medicamente şi despre dreptul pacienţilor români de a avea acces la tratamente moderne, în aceeaşi măsură cu ceilalţi pacienţi europeni, conform unui comunciat de presă remis redacţiei.

Makis Papataxiarchis, preşedintele ARPIM, a afirmat: ,,Întâlnirea de astăzi a fost o oportunitate de aduce în discuţie, încă o dată, unele dintre cele mai importante probleme ale sistemului de sănătate şi soluţiile pe care reprezentanţii industriei de medicamente inovatoare le-au identificat.

Părerea noastră este că sistemul de sănătate trebuie să se concentreze mai mult pe creşterea accesului pacienţilor la tratamente inovatoare. Credem că pacienţii români au dreptul de a fi trataţi la acelaşi nivel ca pacienţii europeni, ceea ce înseamnă medicamente de ultimă generaţie care în Europa au fost aprobate şi sunt disponibile de mai bine de 6 ani. Dorim să subliniem încă o dată necesitatea actualizării listei medicamentelor compensate pentru a le oferi astfel şi pacienţilor români şansa de a beneficia de cele mai noi tratamente care uneori fac diferenţa dintre viaţă şi moarte, iar alteori sunt garanţia pentru o calitate normală a vieţii".

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) este organizaţia care susţine obiectivele comune ale celor mai importante 27 de companii farmaceutice internaţionale producătoare de medicamente originale, prezente în România. Acestea realizează împreună peste 70% din valoarea pieţei farmaceutice româneşti.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb