ARPIM susţine Crucea Roşie Română în "Campania de informare şi prevenţie CORONAVIRUS"

A.M.
Companii / 13 martie 2020

ARPIM susţine Crucea Roşie Română în "Campania de informare şi prevenţie CORONAVIRUS"

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a anunţat, vineri, că se alătură "Campaniei de informare şi prevenţie CORONAVIRUS", demarată de Crucea Roşie Română în parteneriat cu Guvernul României, prin donarea sumei de 100.000 de lei pentru achiziţia de materiale dezinfectante, sanitare şi de igienă, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, materialele vor fi distribuite către instituţii publice, spitale şi alte instituţii sanitare, precum şi la populaţia aflată în nevoie, cu ajutorul voluntarilor Crucii Roşii Române din cele 47 de filiale din ţară ale organizaţiei şi în coordonare cu Direcţiile de Sănătate Publică locale.

Alina Culcea, Preşedinte al ARPIM, a declarat: "Într-o perioadă dificilă la nivel global, cauzată deameninţări tot mai mari pentru sănătate, este important să acţionăm imediat şi să ne unim forţele. De aceea, companiile membre ARPIM susţinimplicarea voluntarilor de la Crucea Roşie Română în demersul pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a coronavirusului. Prin donaţia noastră ne dorim să venim în sprijinul autorităţilor şi populaţiei cu produse de igienizare a suprafeţelor, dezinfectanţi de mâini şi alte materiale sanitare şi de igienă ce vor fi distribuite instituţiilor care au semnalat către DSP o nevoie stringentă".

Astfel, ARPIM se alătură eforturilor Federaţiei Europene a Asociaţiilor şi Industriei Farmaceutice(EFPIA), care a lansat la începutul lunii februarie un apel către companiile farmaceutice membre pentru identificarea unor molecule sau instrumente în portofoliile lor pentru a ajuta lupta împotriva coronavirusului.Trei săptămâni mai târziu (pe 25 februarie), odată ce noul coronavirus s-a răspândit şi în Europa, membrii EFPIA au declarat că îşi intensifică eforturile de căutare a soluţiilor şi au în derulare proiecte de cercetare şi dezvoltare sau au în vedere donaţii de medicamente şi consumabile medicale critice, precum şi sprijin financiar pentru soluţionarea acestei crize aflată într-o evoluţie rapidă.

"Ţine de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putere pentru a avea grijă de sănătatea noastră şi a celor din jur. Ca asociaţie reprezentativă a companiilor farmaceutice inovative, ne asumăm un rol activ în a sprijini sistemul sanitar şi populaţia, cu prioritate în comunităţile afectate de coronavirus", a declarat Dan Zaharescu, Director Executiv al ARPIM.

Campania organizată de Crucea Roşie Română la nivel naţional vine în urma semnării unui Memorandum cu Guvernul României şi are ca obiectiv principal, pe lângă distribuirea de materiale sanitare şi de igienă, informarea corectă a populaţiei privind metodele de prevenire a infectării cu noul COVID-19, precum şi combaterea ştirilor false care se răspândesc în mediul online.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb