Aş vrea să cred că mai există speranţă pentru Suedia

CĂLIN RECHEA
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 aprilie 2017

CĂLIN RECHEA

Într-o ţară renumită pentru atitudinea sa deschisă faţă de imigranţi, cel puţin din partea autorităţilor statului, "invazia" străinilor a scăpat de sub control şi pune sub un mare semn de întrebare însăşi viitorul naţiunii.

Nici măcar atentatul recent de la Stockholm, realizat cu arma de distrugere în masă cunoscută sub numele de camion, nu pare să oprească marşul către autodistrugere "subvenţionat" de stat. Premierul Stefan Löfven a declarat pentru o agenţie de ştiri că este "frustrat să afle de executarea atacului de către un imigrant, care nici măcar nu ar fi trebuit să se afle în ţară".

Iar dacă imigranţii nu mai pot fi controlaţi şi numărul zonelor "interzise" creşte mereu, a fost doar o chestiune de timp până la apariţia unui articol, într-un cotidian de largă circulaţie, care să "găsească" vinovatul.

Secţiunea de editoriale a cotidianului Aftonbladet, cu orientare social-democrată, după cum se precizează pe site-ul publicaţiei, a inclus recent un articol care pledează pentru eliminarea automobilelor din circulaţie, deoarece "maşinile au devenit arme mortale".

"În Nisa, Berlin, Ierusalim şi Stockholm, maşinile au fost utilizate ca instrumente eficiente de ucis de către teroriştii care doreau să omoare mulţi oameni", scrie Eva Franchell şi propune "cel puţin eliminarea autovehiculelor din centrul oraşelor", în condiţiile în care "majoritatea problemelor pot fi rezolvate cu ajutorul transportului în comun şi taxiurilor".

Este amintită, desigur, şi "nevoia pentru un mediu liniştit", dar, mai ales, "necesitatea existenţei spaţiilor unde copiilor nu le este ameninţată viaţa".

"Vehiculelor li s-a permis să domine oraşele de zeci de ani, însă oamenii au nevoie de spaţiu", este concluzia jurnalistei de la Aftonbladet, care mai scrie că "acum a devenit vitală reglementarea autovehiculelor".

Din păcate, această idee fantezistă nu populează doar imaginaţia unor jurnalişti adepţi ai controlului absolut al statului asupra cetăţenilor, ci a găsit un mediu favorabil chiar în primul guvern feminist al Suediei.

Karolina Skog, ministrul mediului în guvernul suedez, a declarat, în urmă cu o lună, că "reducerea numărului autovehiculelor nu reprezintă doar o problemă feministă, ci şi de atingere a ţintelor pentru emisiunile de dioxid de carbon", conform unei ştiri de pe site-ul Breitbart.

De ce problemă feministă? Pentru că "automobilele sunt conduse mai ales de bărbaţi, iar spaţiul larg dedicat acestora, sub forma parcărilor sau şoselelor, contribuie la restrângerea spaţiului pentru femei", în opinia doamnei Skog.

În discursul public lipseşte, din nefericire, măcar încercarea de a stabili adevăratele cauze ale exploziei numărului de maşini, înainte de a ajunge la "soluţii" aplicate doar efectelor.

Oare o vină semnificativă nu o are şi stimularea consumului pe credit, reflectată de unul dintre cele mai ridicate grade de îndatorare la nivel global? Sau dobânda negativă de politică monetară, care a alimentat o bulă imobiliară fără precedent?

Dar până când guvernul feminist al Suediei va dedica mai mult timp descoperirii adevăratelor cauze, problema traficului aglomerat a fost rezolvată altfel în anumite zone ale capitalei.

Zerohedge a preluat o ştire din presa locală, unde se arată că "serviciul poştal a fost suspendat într-o zonă suburbană din Stockholm, ca urmare a îngrijorării privind siguranţa personalului". Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Post Nord AB, compania de poştă din Suedia şi Danemarca, rezultată în urma fuziunii companiilor naţionale Posten AB şi Post Danmark în 2009.

Zona respectivă se află în Rinkeby, suburbie al cărei nume a apărut destul de des şi în presa internaţională, pe fondul violenţelor din comunităţile de imigranţi. Una dintre formele de manifestare o reprezintă şi incendierea automobilelor, care contribuie astfel direct la reducerea traficului şi reducerea poluării pe termen lung, după o scurtă creştere a emisiunilor ca urmare a focului deschis.

Presa alternativă a mai scris şi despre existenţa unor regiuni unde ambulanţele şi poliţia intră doar cu escortă sau întăriri puternice, în timp ce în presa "oficială" mai apar ştiri cu privire la fenomenul de masă al demisiilor din poliţie, unde moralul este la pământ. Încă nu am citit nimic despre solicitarea sprijinului aviaţiei de vânătoare.

Tot în Rinkeby, poliţia a intrat pentru a căuta persoane suspectate de implicare în recentul atentat din centrul capitalei Stockholm şi a fost întâmpinată cu pietre, conform unui articol din cotidianul britanic Daily Mail.

Oare feminismul şi corectitudinea politică sunt aşa de puternice, încât au eliminat instinctul de conservare individual şi naţional? Aş vrea să cred că mai există speranţă pentru Suedia.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Tarile nordice, Suedia, Danemarca, chiar si Finlanda si Norvegia au intrat intr-un proces accentuat de decadere, gazele, petrolul si pescuitul nu mai sunt suficiente pentru hoardele de invadatori din Africa de Nord si Orientul Mijlociu...

    1. _Ai dreptate, Tarile Nordice sunt in cadere libera, in PICAJ, in Vrie dar ele nu-si dau seama suficient de acest lucru si cred ca sunt "CIVILIZATE"

      Din pacate Suedia e condusa de niste BABE FARDATE care se inchina la Zeul TOLERANTEI ignorand REALITATEA fiindca NU STIU sa se adapteze la MERSUL Istoriei si la Desfasurarea EVENIMENTELOR._Tarile Nordice traiesc intr-o LUME IMAGINARA bazata pe Corectitudine si pe Respect si nu vad PERICOLELE TERORISMULUI si ISLAMIZARARII EUROPEI._Cand ii ajuti pe CEI STRAINI ii OMORI pe ai tai!===.Asta-i REALITATEA sau LUMEA REALA in care traim!

      ...adica facerea de bine..[...] ...de mama!

    Ar trebui ca tot ce se intampla in Europa sa dea de gandit responsabililor din tara noastra si sa se ia masuri pentru a stopa inca din fasa orice tentativa de invadare a Romaniei ...toti asa zisii refugiati sa fie returnati intarile de unde au intrat ilegal si in special sa nu se acorde "azil" musulmanilor ..sa ne impotrivim caci ne vor deteriora "starea demografica si mai mult vor avea pretentii mari in ceea ce priveste religia si traditiile lor...acesti oameni nu se vor INTEGRA ne vor impune ei reguli...si nu trebuie sa-i acceptam..

    1. CORECT!

    Cam ce as putea sa comentez despre un articol care citeaza "Breitbart"?

    Cam ce gen de rationament scremut te poate duce de la ideea ca daca un ou este stricat, atunci logic toate ouale sunt stricate? 

    1. Si ce daca citeaza Breitbart, trepanatule? E ceva incorect in ce-a spus? A devenit atentatul in cauza inexistent fiindca scrie (si) pe Breitbart despre el? Daca vrei sa faci slalom printre camioane si securi, n-ai decat sa te muti in Suedia. Ai fi exact ca acasa avand in vedere nivelul de prostie care exista acolo. Sunt ca oile care asteapta sa vina lupii sa le manance. Ba-i mai si platesc sa vina acolo si sa faca copii. Desi e greu de spus daca e vorba de prostie sau de demagogie in cazul adeptilor corectitudinii politice, cum esti tu.

      modelul social suedez cu taxe mari si cu servicii viabile de sanatate,educatie,pensii a functionat fara probleme cand majoritatea populatiei era suedeza ori imigrantii erau intr-un procent mic , cu cat numarul de straini creste in societate cu atat modelul construit de ei se prabuseste .

      Conteaza mult CLITATEA OAMENILOR si NU CANTITATEA lor ca un model social sa functioneze_Ai dreptate aici_Iar INVADATORII sunt mai mult CANTITATE!

    ...sa-i multumeasca TARTORITEI BATRANE=CORNUCOPIA MERKEL care a deschis CUTIA PANDOREI pentru Europa. Daca Romania era o tara bogata ar fi fost DEmult cucerita de imigranti mai rau decat de Otomani in trecut.

    1. Eu intreb : mai exista speranta pentru Romania? Multi oameni se imbolnavesc de boli ciudate si mor peste noapte ==>Sistemul Sanitar e celmai bolnav din tara. Sanatatea, Educatia si Sanatatea sunt CENUSERESELE Romaniei

      Sper ca in urma alegerilor din Germania din 2017 sa SCAPE Europa de DIAVOLITA TRADATOARE si vanduta musulmanilor si rusilor si sa iasa Martin Schulz CANCELAR.

    Acum Corectitudinea Politica culege ce a semanat singura sau doarme cum si-a asternut tot singura de PROASTA ce a FOST!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb