Aşa vă trebuie! Vă meritaţi soarta! Şi primarul!

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 17 august 2023

Sorin Rosca Stanescu

Mă adresez bucureştenilor. Acelor bucureşteni de ordinul zecilor, poate sutelor de mii, care se plâng continuu de neajunsurile generate de modul în care este gospodărită Capitala. Şi am să explic de ce aceştia îşi merită soarta. Cu vârf şi îndesat! Poate că, după această experienţă de patru ani cu Nicuşor Dan, vor avea ceva de învăţat. Deşi nu sunt semne că şi-au primit lecţia.

Zeci de mii de familii s-au plâns - şi pe bună dreptate - că au stat iarna în frig. Cu caloriferele reci, au fost totuşi puşi să plătească. Au dârdâit şi au plătit. Alte zeci de mii de familii se lamentează că nu au apă caldă. Unii nu au apă deloc. Şi din nou bucureştenii bombăne şi-şi exprimă nu public, ci într-un mod cât se poate de discret, nemulţumirea. Viaţa altor bucureşteni este dată peste cap de imposibilitatea de a-şi parca autoturismele în condiţii decente. Asta după ce au fost siliţi să piardă minute sau chiar ore preţioase în trafic. Într-un trafic nemodernizat. Când plouă, Bucureştiul bălteşte, iar când nu plouă şi e iarnă, străzile sunt curăţate de zăpadă cu o încetineală exasperantă. Semafoarele merg alandala sau nu merg deloc, ceea ce generează accidente. Unele mortale. Unităţile sanitare din subordinea Primăriei sunt şi ele în grea suferinţă. Părinţii se calcă în picioare pentru a-şi putea înscrie copiii la grădiniţe, care au locuri insuficente. În pieţe, sunt din ce în ce în ce mai puţin producători care îşi vând marfa şi din ce în ce mai mulţi intermediari. Terenurile de sport şi de joacă pentru copii s-au transformat în maidane. Mă refer desigur la cele aflate în subordinea Primăriei Generale. Nu că celelalte ar fi vreun paradis.

Mai sunt multe de spus. Foarte multe. Nemulţumirea bucureştenilor este îndreptăţită. Dar tot ei sunt cei care l-au ales, cu majoritate de voturi, pe Nicuşor Dan. Asta în caz că procesul electoral nu a fost fraudat la Primăria Generală, aşa cum a fost fraudat la Sectorul 1. S-au înşelat amarnic alegând pe cine nu trebuie. Şi creditând PNL, partidul care l-a susţinut. Şi, după cum vedeţi, îl susţine în continuare. Spre ruşinea liberalilor. Dar asta nu este totul.

Nişte cetăţeni responsabili, care din nenorocire reprezintă o masă critică, ar avea obligaţia morală să iasă cu mic cu mare şi să-i ceară socoteală Primarului General al Capitalei. Lui Nicuşor Dan. În raport cu propria lor conştiinţă, cu propria lor condiţie de viaţă, ei ar trebui să fie în stradă, angajaţi în proteste masive şi convingătoare, prin care să îşi afirme cu fermitate dezaprobarea faţă de conduita primarului general. Nu au făcut nimic până acum. Aceşti bucureşteni au suferit în tăcere. Şi aşteaptă probabil alegerile, pentru a se exprima atunci. Este insuficient. Şi cumva contraproductiv. Dacă în perioada alegerilor locale vor ieşi în număr mare la proteste în faţa Primăriei Generale a Capitalei, manipulatorii de opinie publică vor spune că, la rândul lor, sunt dirijaţi politic. De către partide ostile PNL-ului. Iar credibilitatea acţiunii lor va fi redusă la jumătate. Acum, în această vară şi în această toamnă, este ultimul moment când aceşti bucureşteni, pe bună dreptate nemulţumiţi, ar trebui să-şi afirme cu fermitate opinia. Dacă nu o fac, îşi vor merita şi în viitor soarta. Indiferent cine vine Primar General.

Pentru că orice Primar General ar veni, va fi înţeles că nu este chemat să răspundă pentru lipsa sa de activitate. Pentru lipsa de rezultate. Pentru faptul că nu se pune cu adevărat în slujba cetăţeanului. Şi niciun partid care îl susţine nu se va simţi, de asemenea, responsabil. Aşadar nimic nu poate înlocui voinţa cetăţenilor, exprimată în mod direct şi manifest!

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. s-a fraudat la s1? care e sursa informatiei?

    1. Bine ai venit în România. Ai aterizat ieri?

      ...

      Autorul a omis cateva amanunte importante:

      - in primii 2 ani de mandat, primarul impreuna cu bucurestenii a avut de achitat datoriile lasate de amica lui Godei, stirista Firea (care in 4 ani nu a realizat nimic notabil, dar a lasat multe gauri la buget in urma ei) 

      - in urmatorii 2 ani ramasi din mandat, cei in care a avut si niscavai bani (nu numai datorii) primarul a trebuit sa inlocuiasca zeci de km de tevi uzate, vechi de pe vremea defunctului dictator, respectand totodata legislatia in vigoare care necesita parcurgerea anumitor etape care consuma timp. Nimeni nu poate face minuni intr-un interval de timp atat de scurt. Sa fim totusi seriosi si corecti daca tot ne dam aere de editorialisti impartiali si sa prezentam tabloul complet si nu trunchiat ca in Rusia.

      O avea si Nicusor Dan partile lui de vina, dar nu este principalul vinovat pentru situatia actuala. Apoi sa nu uitam ca primaria are si Consiliu care poate bloca sau intarzia anumite proiecte antamate de primar. Pe langa asta mai sunt si angajatii, multi adusi pe usa din dos de anteriorii in frunte cu Firea, cu abilitati si competente indoielnice si cu care va trebui sa lucreze orice primar ales de bucuresteni. In mocirla creata acolo nu poti face Edenul in 4 ani. Asta nu inseamna ca primarul actual si Consiliul (sa nu uitam de el, totusi) nu ar fi putut sa faca mai multe pentru bucuresteni, incepand cu parcurile si terminand cu traficul. 

      Perfect adevarat

      ce vrajeală proasta!

    Dvs sunteti din Bucuresti sau Londra?

    1. Am o parere usor complementara dar si care se suprapune pe alocuri cu a autorului.

      Partea complementara este asta: bucurestenii au fost rasfatatii gratuitatilor (sa ne aducem aminte de vacantele oferite de Firea in Grecia). Gigacaloria este cea mai puternic subventionata in bucuresti fata de alte orase din Romania. Transportul in comun este cel mai puternic subventionat din banii tuturor romanilor. Locurile de parcare sunt ieftine desi puterea de cumparare a unui bucurestean este dubla fata de cea a altui roman mediu. 

       

      Sunt prea multe gratuitati sau reduceri in Bucuresti in ciuda salariilor duble fata de restul tarii. Cu mai multi bani pe locurile de parcare, pe taxe si impozite, pe costul transportului, pe lipsa unei vignete de bucuresti in functie de poluarea masinii, etc..... poate atunci capitala ar fi aratat altfel. 

       

      Rablele ar fi fost demult casate si nu ar fi ocupat locuri de parcare. Samsarii de masini nu ar ocupa fraudulos locuri de parcare (sunt zeci de mii de masini fara stapan oficial, cu numere false pe care politia locala nu le poate decat greu ridica de pe locurile de parcare). Firmele nu ar da masina de firma unui angajat care are deja masina daca nu ar avea unde sa o parcheze (stiti voi in blocuri vecini care au trei masini, doua de firma si una personala, dintre care chiar si dubite de transport). 

      Bucurestiul este un sat fara stapani.... si este abuzat de locuitorii lui. 

      Din Moscova!

      Nu este din Bucuresti, sau daca este, nu se amesteca cu gloata (voi) ca sa scrie "noi". A preferat sa se distanteze de bucurestenii pe care ii ia la rost. El este undeva deasupra tuturor cu geniul lui de Luceafar rosu. 

    Unii îl apreciază enorm pe ND în pofida dubioasei sale administrații. Adepții neomarxiștilor pe alte situri îl laudă spunând că n-a avut timp să repare greșelile precedenților și că a eliminat complet hoția din primărie. Cică. Și uite așa revenim la titlu. Poate că neomarxiștii au centrale?

    ...

    1. ...

    Bucurestenii sunt spalati pe creier .O trma usor e manevrat.Cum sunt de altfel majoritatea romanilor.

    1. ND e cel mai onest primar pe care l-a avut orasul asta. E adevarat asteptarile au fost mari dar trebuie tinut cont de parjolul pe care l-a gasit in primarie si de echilibristica pe care trebuie sa o faca in consiliul general. Votul meu il are.

      Nu-mi spune. Lasă-mă să ghicesc. L-ai votat pe Werner de două ori și acum regreți.

    Din Arad dc te uiti pare un primar mai bun decat ce a avut pana acum Bucurestiul.

    In ciuda tuturor defectelor lui, ND e un primar mai onest si mai bun decat a fost vreodata Firea. El e ca proprietarul care cumpara o casa veche de 30 ani, cu datorii la intretinere, cu instalatiile vraiste, in care nu s-a investit nimic, dar cu chiriasi locuind in ea. Si acum, chiriasii aia, care n-au avut nici o pretentie de la vechiul proprietar si au acceptat conditiile mizerabile, vor ca noul proprietar sa renoveze super-repede casa, cu ei inca locuind acolo, fara sa ii afecteze sau sa ii coste ceva. Nu se poate asa ceva nici la casa din exemplul meu, cu atat mai mult la o primarie de capitala

    nu mai tot dati vina pe oameni cum au ales . alegerile sint masluite de vreo 20 de ani la greu pe linga faptul ca nu ai dintre cine alege .

    Primarul actual e incompetent.

    Pana în prezent, Bucureștiul nu a avut un primar care sa iubească orașul. De habarnisti și afaceriști ne-am saturat. Toți neica nimeni își bat joc de acest oraș.

    Asta nu a fost în stare nici sa pună lumini de Craciun în București și mai are nesimțirea de a mai candida.

    Hehe… se cam sterg postarile/opiniile desi nu contrazic regulamentul!

    Of of, mai mai! 

    E cel mai bun de pana acum. Face! Chiar face! Sa stiti, domnul autor, ca daca nu vedeti targuri de Craciun si companii municipale cu salarii uriase, asta nu inseamna ca nu face treaba.

    Mai bine panselute, rochite roz si bani dirijati unde trebuie prin companiile municipale.

    Care e problema, vreau sa votez pe unul cu carte pe bune, simțit, încăpățânat în sensul bun !

    Sa apara peste noapte sute de magistrale RADET noi nu se poate nici la România tv, așa-i SRS?

    Ei uite ca ND a pus 52 km - adică cât toți primarii după 1990 la un loc ! 

    SRS, fost delicvent, vrea sa fie agent electoral PSD, al Gabrielei FIREA ?

    1. Se pare nu doar ca vrea, chiar este. Ce nu face omul pentru niste banuti? Cand a mai avut SRS moralitate ca sa aiba si acum?

    ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb