ASAP România 2024: Promovarea reciclării prin activităţi educaţionale pentru elevi

A.D.
Comunicate de presă / 20 ianuarie

ASAP România 2024: Promovarea reciclării prin activităţi educaţionale pentru elevi

În 2024, programul de responsabilitate socială ASAP România, susţinut de Lidl România, s-a concentrat pe interacţiunea cu elevii din întreaga ţară, promovând colectarea separată şi reciclarea prin workshop-uri, ateliere, jocuri şi concursuri. Potrivit comunicatului remis redacţiei, scopul a fost de a face reciclarea mai atractivă şi de a responsabiliza elevii faţă de protecţia mediului.

Activitatea principală a programului ASAP România a fost expoziţia BANDA ASAP, desfăşurată în octombrie la Bucureşti, unde au fost prezentate pentru prima dată lucrările elevilor din concursul cu acelaşi nume. Peste 180 de benzi desenate, realizate de elevi din judeţele Braşov, Iaşi, Ilfov, Constanţa, Sibiu, Neamţ şi Bucureşti, au fost expuse la Amzei Creative Corner. Concursul a continuat şi în ultima parte a anului cu o nouă ediţie pentru judeţele Prahova şi Timiş, iar câştigătorii vor fi anunţaţi la finalul lunii ianuarie.

Anul trecut, programul ASAP România a continuat să organizeze activităţi populare, cum ar fi ASAP Recycling Park, un parc eco de distracţii construit pentru al treilea an consecutiv la Electric Castle, unde peste 8.000 de participanţi s-au bucurat de jocuri ce îmbinau reciclarea cu distracţia. De asemenea, au fost desfăşurate workshop-uri, ateliere şi prezentări despre importanţa energiei verzi şi reciclării în patru şcoli din Bucureşti, parte din proiecte finanţate de AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu): Colegiul Tehnologic "Grigore Cerchez", Şcoala Gimnazială Nr. 56, Liceul Teoretic Bilingv "Miguel de Cervantes" şi Colegiul Naţional "Grigore Moisil".

În 2024, programul ASAP România a avut ca obiectiv principal transformarea a patru şcoli din Bucureşti în modele de sustenabilitate, cu îndrumarea echipei ASAP. Acestea au fost echipate cu tehnologie modernă pentru monitorizarea calităţii aerului şi au primit infrastructură pentru colectarea separată a deşeurilor, pentru a eficientiza procesul pe parcursul anului şcolar.

În plus, programul a lansat o cercetare calitativă în rândul elevilor din 10 licee din 5 oraşe, pentru a obţine perspectivele acestora asupra protejării naturii şi a mediului educaţional. Studiul a inclus recomandări pentru şcoli şi profesori şi poate fi descărcat de pe site-ul programului.

Mihaela Tutunaru, coordonatorul programului ASAP România, a menţionat că în 2024 au fost realizate activităţi inovative pentru a aduce elevii mai aproape de misiunea programului, incluzând vizite la clădiri sustenabile, ateliere de reciclare creativă şi lecţii cu autorităţi de mediu.

"În 2025, trecem într-o nouă etapă de educare cu programul ASAP"

Pentru anul 2025, echipa ASAP România îşi propune să colaboreze cu ONG-uri din zona educaţională şi de protecţia mediului şi să continue acţiunile în offline pentru elevii şi profesorii parte din program - să le ofere contexte inedite, nu doar în şcoli, ci şi în spaţii culturale şi sociale relevante. Aceştia vor avea oportunitatea să pună în practică concepte de sustenabilitate, experimentând reutilizarea deşeurilor reciclabile şi explorând diverse modalităţi creative de a utiliza materialele reciclate. Tot în acest context, proiectul de educaţie alternativă al elevilor ambasadori ASAP va prinde o nouă formă în 2025 - o altfel de abordare prin care programul îşi doreşte să-i pregătească şi pentru cariera lor, dar şi ca cetăţeni responsabili şi activi civic, prin noi activităţi şi provocări.

"Credem că, în aceşti ani, am contribuit la educarea comunităţilor din şcoli cu privire la un comportament responsabil în ceea ce priveşte consumul de plastic sau deşeurile reciclabile şi avem o comunitate pregătită să dea mai departe publicului larg, prin diverse modalităţi practice şi creative, ce a învăţat despre acest subiect. Pregătim noi experienţe pentru elevi în 2025, prin care urmărim să trecem într-o nouă etapă de educare cu programul ASAP şi să îi provocăm la o implicare mai activă în acţiunile propuse de noi în şcoli", a mai precizat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP România.

ASAP România încurajează orice şcoală din ţară să se alăture iniţiativei, oferind acces la resurse educaţionale pentru profesori şi elevi, precum şi îndrumări personalizate pentru a îndeplini obligaţiile de mediu. Detalii suplimentare şi informaţii de contact sunt disponibile pe site-ul oficial asap-romania.ro.

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială lansat de Fundaţia The Institute, care îşi propune să schimbe comportamentul adolescenţilor în privinţa plasticului, promovând colectarea separată şi reciclarea. Scopul programului este de a contribui la educaţia pentru mediu şi de a crea o infrastructură unitară pentru colectarea separată a deşeurilor în toate şcolile din România.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb