ASASINII LUI DRAGNEA, SÂRMA LUI FIREA ŞI MERCURUL DOINEI PANĂ Şeful DIICOT nu are niciun suspect în cazul de otrăvire reclamat de Doina Pană

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 16 mai 2019

Cine a ascultat declaraţiile din ultima perioadă ale unor lideri ai PSD, şi-ar fi putut pune întrebarea ce fel de ţară este România, atât timp cât politicienii de stânga susţin că au fost victimele unor tentative de asasinat. Mai ales că, în cazul vicepreşedintelui PSD, Doina Pană, care susţine că a fost otrăvită cu mercur, procurorii DIICOT fac de un an cercetări in rem (asupra faptei) şi audieri, fără a avea însă vreun suspect, după cum a declarat, ieri, Felix Bănilă, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism(DIICOT).

Primele declaraţii privind eventuale tentative de suprimare a liderilor PSD au fost făcute de preşedintele social-democrat Liviu Dragnea, care, în luna august 2018, a declarat, la un post de televiziune apropiat, că, după câştigarea alegerilor parlamentare din 2016, a primit mai multe ameninţări cu moartea.

Dragnea a afirmat: "În partea a doua a lunii martie 2017, a început să crească această presiune. Simţeam că sunt filat, începusem să mă uit mereu în spate, am început să observ indivizi care mă priveau cu insistenţă, ca să fie văzuţi de mine. În prima parte a lunii aprilie au devenit din ce în ce mai ostentativi. Făceau gesturi care semnifică moartea, tot felul de lucruri din astea. (...) I-am spus Irinei şi mi-a confirmat şi ea suspiciunile şi mi-a spus că este urmărită. (...) Într-o seară în aprilie lucrurile au mers mai departe. Eram într-un spaţiu public, erau patru indivizi îmbrăcaţi în haine închise la culoare. Eram într-un grup, la un restaurant. S-au oprit la câţiva metri de mine, unul a făcut un gest din ăsta, apoi s-au întors şi au dispărut. La câteva zile după, eram pe o străduţă în zona 13 Septembrie, au încercat să mă blocheze, am reuşit să trec, voiau să îmi deschidă uşile la maşină. Asta mi-a confirmat că au intenţii serioase. M-am gândit să vorbesc cu instituţii ale statului, am renunţat şi am ţinut aceste fapte sub tăcere".

A urmat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care, la începutul lunii mai, a explicat în ce a constat dubla operaţie la care a fost supusă în luna aprilie.

Astfel, în 7 mai 2019, Gabriela Firea a declarat: "Există anumite persoane care îmi spun că tipul acesta de aliaj, în anumite condiţii, de căldură sau de apropiere de anumite substanţe, face acea sârmă mai mică sau de o anumită formă, încât să poată fi introdusă în mâncare. Medicii nu au explicaţie, noi nu avem explicaţii. Poate că vom rămâne cu această întrebare: dacă a fost o întâmplare sau dacă a fost o mână criminală".

Mai mult, în urmă cu două zile, primarul general al municipiului Bucureşti a prezentat fotografii cu sârma de 4 centimetri pe care medicii chirurgi i-au extras-o din colon. După întâmplarea cu sârma, Gabriela Firea şi-a reconsiderat poziţia faţă de liderul PSD Liviu Drag-nea şi de la atacurile virulente la adresa acestuia din ultimul an, ea a manifestat o atitudine conciliantă, pentru "binele bucureştenilor".

Cea mai veche apariţie în peisajul tentativelor de asasinat politic reclamate de liderii PSD ar fi însă fostul minis-tru al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană. Aceasta a declarat, la sfârşitul anului 2018, că ar fi fost otrăvită cu mercur. Pană a menţionat că a formulat o plângere penală în acest sens la începutul anului trecut, iar în luna februarie 2018 Poliţia a trimis către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Teorism (DIICOT) o sesizare cu privire la acest caz. Procurorii DIICOT au început imediat urmărirea penală in rem (cu privire la faptă) pentru două infracţiuni: constituirea unui grup infracţional organizat şi tentativă de omor. Conform recentelor declaraţii ale lui Felix Bănilă, procuror şef al DIICOT, până acum nu există niciun sus-pect, deşi au fost audiate mai multe persoane în respectiva cauză penală şi s-a efectuat un raport de expertiză medico-legală. Surse apropiate anchetei au precizat că în acest caz a fost audiată şi Doina Pană, vicepreşedintele PSD, care a depus mai multe documente medicale din care reieşea că aceasta avea în organism o cantitate dublă de mercur. Pană susţinea că, din cauza otrăvirii cu mercur, a fost nevoită să renunţe, din motive de sănătate, la funcţia de ministru.

Privitor la mercurul despre care vorbeşte fostul ministru Doina Pană, este curios faptul că, în aceste zile, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a destructurat o reţea de infractori care ar fi importat în ţara noastră, ilegal, peste 500 de tone de peşte provenit din ape poluate cu mercur şi alte substanţe toxice pentru organism. În aceste condiţii ar părea derizorie plângerea formulată de Doina Pană, deoarece aceasta ar fi putut fi victima propriei persoane, dacă ar fi consumat peşte din cantitatea respectivă care a intrat în ultimii ani în România.

Referitor la DIICOT, Liviu Dragnea a declarat duminica trecută că ştie că există un dosar la această instituţie privitor la tentativa de asasinat asupra sa, dar din păcate acesta este ţinut la sertar şi nu se fac cercetări. Faţă de acuzaţiile formulate de şeful PSD, DIICOT a precizat că nu există nici un dosar care să vizeze anchetarea vreunei tentative de asasinat la adresa lui Liviu Dragnea.

După cum puteţi observa, plecând de la presupuşii atentatori, nedeclaraţi timp un an şi jumătate de Liviu Dragnea şi nedescoperiţi de DIICOT, trecând prin mercurul Doinei Pană şi ajungând la sârma din colonul Gabrielei Firea, gama mijloacelor care ar fi fost folosite împotriva liderilor PSD este una variată.

Probabil că Agatha Christie, celebra scriitoare britanică de romane poliţiste, dacă ar mai fi trăit, ar fi fost invidioasă pe cazurile prezentate, unele cu lux de amănunte, de liderii PSD.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pe dragnea chiar nu-l duce capul decat la prostii. Pai aia 4 si aia care zice ca au tras de usile lui de la masina or fi vrut doar sa-i multumeasca personal pentru "activitatea" lui. Si poate pentru ca o duc mai "bine". Poate erau doar niste asistati soclial "bine" intenționați. Dar daca el face numai "bine" pe unde merge cum sa se gandeasca ca si astia erau "oameni de bine"?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb