Ascendia (BVB: ASC) raportează venituri din exploatare în valoare de 6,2 milioane de lei, o creştere cu 109% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 0,73 milioane de lei comparativ cu o pierdere de 0,47 milioane de lei înregistrată în prima jumătate a anului 2022, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
"În prima jumătate a anului, ne-am concentrat pe extinderea departamentul de marketing şi vânzări şi am lucrat intens la captarea oportunităţilor din piaţa în care activăm. De asemenea, în legătură cu cifra de afaceri, în ultimii trei ani am înregistrat o rată anuală compusă de creştere - CAGR - de 117%. Începând cu anul acesta, pentru noi s-a deschis o nouă piaţă la nivel intern în contextul PNRR. Anticipăm venituri importante până la finalul anului 2025, prin numeroasele linii de finanţare ale programului, în cadrul cărora serviciile şi produsele companiei vor putea fi achiziţionate de varii beneficiari publici dar şi privaţi," a declarat Cosmin Mălureanu, cofondator şi CEO al Ascendia, conform sursei citate.
Veniturile din primul semestru al anului 2023 ale Ascendia s-au bazat în special pe încasările de la companii mari şi din încasările aferente proiectului Edulib (Biblioteca Virtuală). Edulib va aduce copiilor şi cadrelor didactice din România instrumente moderne pentru învăţarea online. Acest proiect a fost important pentru companie deoarece echipa Ascendia este implicată extrem de rar în proiecte ce au ca beneficiar final instituţiile publice, se mai arată în comunicat.
Pentru a doua jumătate a anului, compania preconizează că solicitările de servicii în zona de e-learning vor continua să fie la un nivel ridicat, iar echipele de vânzări şi marketing lucrează intens la promovarea acestora, fiind axate în principal pe atragerea de clienţi din sectorul privat, care reprezintă nucleul afacerii Ascendia, informează sursa precizată.
În acelaşi timp, având în vedere sumele tot mai mari de bani direcţionate la nivelul sectorului public către educaţie, precum şi succesul aşteptat în cazul Edulib, Ascendia are în vedere înfiinţarea unei divizii suplimentare dedicate achiziţiilor publice pentru a creşte în continuare rezultatele cu mai multe proiecte de tip one-off în sectorul public, precum Edulib, informează sursa citată.
Ascendia este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 7 iulie 2016 şi se tranzacţionează sub simbolul ASC. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de 55 milioane de lei, se mai arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2023, 19:58)
Drăguţă surpriză!
Sunt curios să văd cum o să arate pentru ei partea a doua a anului, dacă în prima s-au mişcat astfel.
2. cam mic
(mesaj trimis de anonim în data de 05.09.2023, 22:06)
freefloat ul si lichiditatea pentru o companie listata de 7 ani, de ce nu fac un SPO?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Dinu în data de 06.09.2023, 00:40)
speculatorii vor incerca in deschiderea din 06.09.2023 sa ridice pretul dar vor venii dupe pranz insiderii si vor arunca cu actiunile in BID
2.2. Comentariu eliminat conform regulamentului (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Redacţia în data de 06.09.2023, 14:00)
...
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2023, 17:06)
scenariul descris nu s-a consumat
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2023, 10:28)
Am avut,le-am vândut în pierdere, nu mai am de gând să cumpăr acțiuni la o societate unde 3 Malureni dețin funcții cheie! Natura nu produce genii în aceiași familie, ci mai rasfirat!
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2023, 11:24)
Am pierdut din vedere pe genialii frați Logofeti! Scuze!
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2023, 13:58)
Ca sa fi apucat astazi dimineata sa vinzi in pierdere inseamna ca le-ai cumparat in ultimele doua sedinte, adica ai avut un comportament speculativ.
Aprecierea cotatiei din ultimele saptamani a fost impulsionata de anunturile companiei si de tranzactiile in piata deal, asa ca asteptarile au fost deja inglobate in pretul actiunii.
Cine te-a pus sa faci trading?
Toti cei care au cumparat de-a lungul timpului si le-au tinut pana acum au inregistrat cresteri frumoase, in unele cazuri de-a dreptul superbe.
Pentru ce vii acum si ataci la persoana?
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de Joe în data de 06.09.2023, 14:22)
oameni buni,fara violenta verbala....ASC are mare parte din Venituri sunt din Subventii si din Dezvoltarea unui produs inca nevandabil ,nu asta ar fi problema,ci faptul ca are CASH Flow din Exploatare pe Minus
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2023, 15:47)
Le-am vândut cu cel puțin 6 luni în urmă ,nu acum!
Nu e atac la persoană ci eventual la FAMILIE! Crezi că e normal ca în conducere să fie 3 Malureni?
3.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.09.2023, 17:06)
Este o afacere pornita in familie si care inca se construieste, caramida cu caramida: vrei sa angajeze straini doar pentru ca tu sa fii multumit?
Iar vanzarea ta in pierdere acum sase luni, daca chiar asa o fi fost lucrurile, demonstreaza, din nou, ca ai cumparat pe termen scurt: cotatia de astazi, si perspectivele vizibile, indeamna la o expectativa optimista cel putin.