ASE, manifestări aniversare la 110 ani de la înfiinţare

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 4 aprilie 2023

Sursa foto: Facebook / Academia de Studii Economice din Bucureşti

Sursa foto: Facebook / Academia de Studii Economice din Bucureşti

Mai multe manifestări vor fi organizate de Academia de Studii Economice în această săptămână cu prilejul împlinirii pe 6 aprilie a 110 ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ superior. Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale, denumirea iniţială a primei universităţi economice a ţării, a fost înfiinţată la 6 aprilie 1913 prin Decretul Regal semnat de Carol I. Rectorul ASE Nicolae Istudor a avut un mesaj cu această ocazie: "Este o onoare să ne bucurăm împreună de împlinirea a 110 ani de la înfiinţarea primei şi celei mai performante universităţi de profil economic şi administraţie publică din România. Ne mândrim cu această vârstă pentru că ea este oglinda luminoasă a eforturilor depuse de zecile de generaţii de cadre didactice şi de cei peste 350.000 de absolvenţi, care au slujit onest ţara, dezvoltarea ei, dinamica progresului şi a bunăstării oamenilor ei. La 110 ani de excelenţă academică suntem o comunitate puternică, cu peste 25.000 de membri, un brand cu notorietate, cu aspiraţii ambiţioase, conştient de răspunderea ce îi revine în formarea oamenilor integri, dedicaţi profesional şi frumoşi sufleteşte, care să poarte cu ei în timp, prin viaţă, valorile pe care Alma Mater îşi propune să le transmită prin ei de aici, din inima Bucureştiului, din Piaţa Romană, de la kilometrul zero al învăţământului economic superior din România, către viitorul societăţii noastre şi al tinerilor de mâine". Ieri a avut loc inaugurarea clădirii de patrimoniu "Casa Nanu Muscel", după renovarea şi consolidarea completă, lucrările fiind realizate de către experţi atestaţi în restaurarea monumentelor istorice. Potrivit conducerii ASE: "Clădirea va fi un spaţiu destinat culturii şi va găzdui Muzeul ASE, o galerie de artă contemporană şi spaţii pentru activităţi cultural-artistice". O gală va avea loc mâine la Ateneul Român, iar joi va avea loc în Aula Magna a Palatului ASE, în cadrul Senatului festiv, ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa lui Jean Claude Juncker, fost preşedinte al Comisiei Europene.

Manifestările aniversare mai includ momente de cinstire a personalităţilor care au scris file importante din istoria ASE şi depunerea de flori la mormintele acestora, lansări de cărţi, acordarea de diplome aniversare, o sesiune ştiinţifică anuală a studenţilor ASE, un concurs interdisciplinar, expoziţii, inaugurarea magazinului de obiecte promoţionale al universităţii "ASE Shop" şi a Studioului TV ASE, semnarea festivă a continuării parteneriatului dintre ASE şi Fundaţia SMURD, numeroase competiţii ale Clubului Sportiv Universitar ASE.

Sărbătorirea celor 110 ani de excelenţă academică va fi marcată şi la evenimentul organizat de Casa Regală a României la Palatul Elisabeta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb