ASF a amendat Euroins cu 1,35 milioane lei, luna trecută

ANDREI IACOMI
Bănci-Asigurări / 18 septembrie 2022

ASF a amendat Euroins cu 1,35 milioane lei, luna trecută

BRD Asigurări de Viaţă a fost sancţionată cu amendă de aproape 0,13 milioane lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aplicat două amenzi luna trecută societăţii Euroins Romania Asigurare-Reasigurare, în sumă totală de 1,35 milioane de lei, conform unei informări de presă a instituţiei publicată pe propriul site.

O amendă, de 1,02 milioane de lei, a fost impusă pentru nerespectarea unor prevederi legale privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare.

"În sarcina societăţii au fost impuse următoarele măsuri: în termen de trei luni de la data primirii deciziei, societatea va raporta modul de implementare a măsurilor luate privind guvernanţa activităţii investiţionale, precum şi modul în care a ţinut cont de recomandările echipei de control cuprinse în procesul verbal. De asemenea, societatea a fost sancţionată şi cu amendă în cuantum de 0,33 milioane de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară cu modificările şi completările ulterioare", se arată în document.

Totodată, ASF a sancţionat societatea Allianz-Ţiriac Asigurări cu avertisment scris pentru încălcarea unei prevederi referitoare la netransmiterea raportului de activitate al Comitetului de Audit pentru anul 2021 în termen de şase luni de la încheierea exerciţiului financiar.

BRD Asigurări de Viaţă a fost sancţionată cu amendă de aproape 0,13 milioane de lei, pentru nerespectarea unor prevederi legale în ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, în sensul neactualizării în termenul legal a procedurilor şi politicilor interne referitoare la implementarea legislaţiei în vigoare.

De asemenea, Grawe România Asigurare a fost sancţionată cu avertisment scris pentru plata cu întârziere a despăgubirilor cuvenite în cazul a trei dosare de daună, respectiv pentru încălcarea unor prevederi legale privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb