ASF a aprobat modificări la regulamentul de funcţionare al SIBEX

Alexandru Costea
Bănci-Asigurări / 7 iulie 2015

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat, în cadrul şedinţei de astăzi, modificările Regulamentelor 6 şi 7 privind organizarea, funcţionarea şi tranzacţionarea în cadrul pieţei reglementate, respectiv în cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare administrat de SIBEX-SIBIU STOCK EXCHANGE, arată un comunicat remis redacţiei.

Totodată, Consiliul ASF a aprobat proiectul de regulament de modificare şi completare a unor acte normative, respectiv a Regulamentelor CNVM nr.1/2006, nr.13/2005, nr. 32/2006, nr.6/2009, nr.5/2010, nr.4/2009, ca urmare, în principal, a implementării prevederilor Standardelor europene de procesare a evenimentelor corporative. Proiectul de regulament va fi repus în consultare publică pentru o perioadă de zece zile.

De asemenea, Consiliul ASF a aprobat un amendament la prospectul aferent majorării capitalului social al societăţii Asigurare Reasigurare ASTRA S.A. Bucureşti.

În cadrul şedinţei, a fost aprobată numirea/autorizarea unor persoane în poziţii de conducere în cadrul unor societăţi de asigurare, societăţi de administrare a fondurilor de pensii şi în cadrul unor companii de intermediere în asigurări (director general, director general adjunct, director investiţii, membru al consiliul de supraveghere etc). De asemenea, Consiliul a aprobat modificarea actului constitutiv în cazul a patru brokeri de asigurare.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare administrat de BVB, în baza dispoziţiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate, a acţiunilor emise de societăţile: Institutul de Cercetări în Transporturi - Incertrans SA Bucureşti, Perla Covasnei SA Voluntari, Potis Capital SA Cluj Napoca, Relee SA Mediaş, Simex SA SĂLAJ, Terra Estival 2002 SA Neptun, DIASFIN SA Bucureşti, SINTER REF SA Azuga, Electrometal SA Timişoara şi Electroconstrucţia Elco SA Timişoara.

Membrii Consiliului ASF au aprobat şi măsura asiguratorie de blocare pe o perioadă de două săptămâni a transferului pachetului de acţiuni emise de către S.C.ELECTROARGEŞ S.A. CURTEA DE ARGEŞ (18.874.931 de acţiuni) şi de către S.C. HOTEL CLUB ESTIVAL 2002 S.A. NEPTUN (1.429.100 de acţiuni).

De asemenea, Consiliul a aprobat sancţionarea a 13 societăţi pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate.

În cadrul şedinţei, au fost avizate definitiv modificăriile Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Raiffeisen Acumulare, administrat de SAI Raiffeisen Asset Management, respectiv ale prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, administrat de BCR PENSII, SOCIETATE DE ADMINISTRARE A FONDURILOR DE PENSII PRIVATE S.A.

În cadrul şedinţei, au fost propuşi pentru avizare 18 agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 4 agenţi de marketing.

Totodată, Consiliul ASF a fost informat cu privire la Planul de acţiune referitor la aplicarea IFRS de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, precum şi cu privire la activitatea desfăşurată în anul 2014 de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (FPVS). În cazul FPVS, Consiliul a solicitat auditarea situaţiilor financiare de către un auditor independent.

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb