ASF a avizat patru membri ai Consiliului SIF Oltenia

A.I.
Piaţa de Capital / 3 decembrie 2020

ASF a avizat patru membri ai Consiliului SIF Oltenia
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cristian Buşu nu a primit autorizarea ca administrator al SIF-ului

    Prin desfăşurarea unei AGA în 28 aprilie, în paralel cu cea din incinta SIF-ului, Cristian Buşu nu a dovedit că înţelege activitatea curentă a societăţii, la un nivel corespunzător responsabilităţilor, arată ASF

    Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a autorizat pe Sorin-Iulian Cioacă, Mihai Trifu, Adrian Andrici şi Codrin Matei în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5), în condiţiile în care aceştia fuseseră votaţi de acţionarii societăţii ca administratori ai SIF-ului în data de 29 octombrie, se arată într-un raport al supraveghetorului pieţei postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

    Pe de altă parte, Autoritatea nu l-a autorizat pe Cristian Buşu, cel ce fusese ales preşedinte al Consiliului, imediat după adunarea acţionarilor de la finele lunii octombrie.

    Supraveghetorul pieţei arată că, în urma interviului susţinut în data de 27 noiembrie, s-a constatată că Buşu nu îndeplineşte o serie de criterii din regulamentul Autorităţii nr. 1/2019, privind evaluarea şi aprobarea membrilor structurii de conducere şi a persoanelor care deţin funcţii cheie în cadrul entităţilor reglementate de ASF.

    Practic, Autoritatea susţine că, prin modul în care a aplicat în practică experienţa şi cunoştinţele acumulate, respectiv prin desfăşurarea unei AGA în data de 28 aprilie în afara sediului societăţii, în paralel cu cea din incinta SIF-ului, Cristian Buşu nu a dovedit că înţelege activitatea curentă a enităţii reglementate şi riscurile aferente acesteia, la un nivel corespunzător responsabilităţilor alocate.

    De asemenea, nu a făcut dovada că înţelege clar cerinţele şi principiile de guvernanţă şi nu are capacitatea de a contribui la implementarea unei culturi şi a unor valori şi comportamente adecvate în cadrul structurii de conducere a SIF Oltenia.

    Totodată, nu a participat constructiv la procesul decizional în fapt, organizând şi participând la o a doua AGA, iar prin conduita sa ca membru în structura de conducere a societăţii şi prin comportamentul şi deciziile sale din 28 aprilie, a dovedit că nu are cunoştinţele şi competenţele corespunzătore funcţiilor deţinute.

    "Această concluzie este susţinută şi de acţiunile sale şi deciziile contradictorii adoptate de acesta prin semnarea situaţiilor financiare aprobate în AGA SIF Oltenia desfăşurată în data de 28 aprilie în sediul societăţii şi, ulterior, respingerea situaţiilor financiare în cadrul AGA prezidată de acesta, desfăşurată la aceeşi dată în afara sediului societăţii", se arată în documentul ASF.

    De asemenea, în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de Reputaţie, Onestitate şi Integritate, ASF a constatat că Buşu este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Totodată, anul trecut acţionarii Argus au aprobat pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Cristian Buşu, fost preşedinte al board-ului, pentru un prejudiciu creat societăţii, ceea ce a generat revocarea sa din funcţia de membru al Consiliului Argus.

    Decizia Autorităţii privind respingerea autorizării lui Cristian Buşu ca membru al Consiliului SIF Oltenia poate fi contestată la ASF în termen de 30 de zile de la data comunicării, respectiv poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti, conform prevederilor legale.

    Opinia Cititorului ( 54 )

    1. Și a luat o rău ! Ciurezu &compania exulta! De fapt a invins Dragoi, sigur, strategia fiind demult câștigătoare! Onoare învinșilor mult succes câștigătorilor!

      1. Ciurezu a pierdut deja! Este istorie

        Cine va fi oare președinte Sif 5? Care din cei 4?

        Busu a fost marioneta! Dragoi este un strateg mare, un fel de Napoleon Bonaparte

        Dragoi este doar o simpla rotita, as paria pe Andrici- președinte!

        A învins de fapt sistemul! Oricum bine ca S a scăpat de Ciurezu! Un dictator ordinar!

        Nu as fi așa sigur! Ciurezu are șapte vieți! Fiți atenți la detalii!

        Cât ar vrea Tudorica, nu mai poate! Andrici- președinte; Cioacă- Vice sau: Cioacă președinte; Trifu- Vice! Deja am pariat!!!

        dilema,mai ales ca salariatii sunt cu domnu busu in sange!Maine ies si ei pe trotuar sa ii faca pa-pa?

        Asa ar fi corect! Sa și ia la revedere, de la dom’ președinte!

        Naivitatea se plătește, jn țara sacalilor! Aviz amatorilor( Sorin, Iulian, Cristian, Adrian Și lista ....)

        Andrici președinte? Cati imbecili scriu pe pagina asta. Nu ati vazut ca l-au trimis la scoala? Spălătoria de bani Andrici președinte la un fond de investiții? Nici nu trebuia avizat.

        După scoala, bine făcută, urmează recompensa! Hai Adrian da le ....

        Andrici președinte . E cel mai pregătit dintre cei 4. Cuuuum sa dai termen 6 luni sa îl școlarizezi . Este de noaptea minții . SIF 5 e catraua leșinata a pieței? Oricine de pe strada ajunge sa gestioneze investițiile de o viața ale acționarilor mărunți ? Busu trebuia revocat de la AGA din strada. Nu este posibil sa revoci dividendele aprobate și sa rămâi intr-o funcție de nivelul asta. Nici ultimul SRL u nu își permite ca vine fiscu la usa și te ia ca ai evazionat. Rușinea pieței ce s-a întâmplat , Drăgoi e la fel de vinovat. ASF trebuia sa ardă tot grupul. Cu Gheorghe Marcel in frunte. Busu a fost un executant prost. Bine ca se duce acasă , dar sa îl ia și pe Andrici cu el. Adică se specializează la locul de munca ca faianțari ?! Hai ca o dam dreak de piața fraților !

        Lăsați gargara și vedeți ca Andrici a performant pe unde a fost. Cred ca este potrivit pentru președinte! Hai Stiiinta! Vrem titlul!

        De mare strateg si-a ales o oaste de stransura. Isi bate joc de piata cu scandaluri de 2 ani a pus in cap 3 sifuri. ASF ului i-a luat 6 luni sa vada ca Busu e o marionata. Un analfabet grandoman si ca are probleme de integritate? ASF inca nu vede ca Lakis are fraiele si ca in doi ani va contamina toata piata cu jafurile lui? Cum ne inchidem anul cu situatiile financiare de la SIF5? Cum explica un broker clientului ca dividendele au fost revocate de Lakis? Sa ne spuna ASF ce viitor are piata cu o situatie ca asta la ditamai siful.

        Bătălia asta pe CA utile sifelor le a omorât de tot. Amețeala asta cu ridicarea pragului ne a îngropat intr-o mocirla . Pierderi imense pentru retaileri câștigător unic Lakis.parca ne-am întors la epoca rasdacelor. Onoarea câștigătorilor este egala cu zeroabsolut. Nada ! Onoare are Drăgoi care ne a scuipat in fata cu revocarea dividendelor? Onoare are când l o retrage pe Andrici și da dividendele înapoi .

        Sa nu comparam hotii mioritici de 2 bani cu Napoieon ca devenim penibili. Aici nu e vorba de strategie (care oricum este una chioara si evidenta) ci de penetrarea unor structuri ale statului (cel putin ASF-ul) de un clan de tip mafiot. Toata lumea vede, stie, dar niciuna dintre autoritatile cu competente in domeniu nu face nimic.

        Aici nu este strategie ci doar hotie pura, complicitate si coruptie. 

      De data asta direcțiile de specialitate din ASF si-au făcut treaba. Dar numai pe jumătate. Pentru AGA din stradă și pentru bataia de joc de la AGA din 12 octombrie, membrii cartelului trebuia sa fie amendați. Acțiunea Sif5 a scazut sub 1.7 si respingerea lui Busu nu o sa ajute cu nimic atâta timp cât ASF închide ochii la concertare si la pragul de 33%. Dar despre asta o să mai auziți, sunt prea mulți cei care pierd bani din cauză că ASF a așternut covorul roșu cartelului.

      1. Tu probabil ai ieșit din baie acum, după o lunga la... Ba, da te dracu la pensie și lasă verdictele.

        Ha, ha , ha . Asf face ce vrea?

        Nu la pensie, la pușcărie sa meargă ! Sunt mulți angajați sau foști angajați ai sif 5 care vor merge la penitenciar

      BUSULE sa ne dai dividendele! Tu!!! Ai jucat alba neagra pe trotuar! doar vina ta ca ai ajuns in aceasta situatie noi nu avem de ce sa platim prostiile tele! Dividendele tic-tac ...

      asefeu nu se dezminte! Il respinge la Busu la avizare pentru o "fapta" pentru care nu l-a sancționat, nu l-a avertizat, nimic! Cum sa invoci respectarea drepturilor actionarilor ca o forma de "neînțelegere a principiilor de guvernanta"???? Wtf! Oricine a scris hârtia asta trebuie dat afară din asefeu, pe bune!

      1. Castiga in instanta 100% daca merge

        Oare, Dragoi stieee?

        Nuuuu creddd

        Busu scrie si tot el se comentează pe sine. E dus

      La articolul corect de zilele trecute cu dosarul lui Busu s-a scris aici ca nu va fi avizat,trimiterea in judecata barandu-i definitiv drumul.

      Restul cu AGA pe trotuar sunt chestii secundare sa completeze motivele respingerii(la fel ca la Fercala care a fost valid zeci de ani sa devalizeze siful si deodata nu mai corespundea profesional pt. avizare). 

      Exista niste dosare cu grupul Dragoi si cei de la ASF nu puteau risca sa valideze un trimis in judecata pt.fals in acte. 

      Situatia pare clasica:un grup pus pe fortat toate procedurile legale pe repede-nainte se foloseste de o persoana santajabila,careia ii promite c=o'rezolva' cu problemele .Persoana face tot felul de giumbuslucuri de mascarici si apoi papusarii il arunca rapid la gunoi'nu s-a putut maestre,o sa ne lipsesti'.ASF ii da un sutcu placere ca sa scada presiunea asupra lor fiindca au favorizat fatis un grup cu potentiale probleme grave penale. 

      E distractiv ca pe Andrici l-au scos la tabla si fiindca balbaia lectia l-au pus sa-si ia angajamentul solemn ca repeta cateva luni ca sa nu ramaie iarasi Goe repetent(cititi avizul).Acum o sa-si faca mendrele pe acolo baietii pana se da drumul dosarului.Fiind in Romania poate sa dureze 6 luni sau 6 ani,insa deznodamantul vine implacabil. 

      Diferenta intre batranii satrapi de la sifuri inacriti in rele si gasca tanara este ca primii sunt'retrasi' pe dupa draperie,fara mult circ,doar ceva lupta de gherila ca sa nu verifice prea mult gasca noua din urma. 

      In schimb tinerii lupi par extrem de infometati,nu tin cont de nimic,se grabesc,se dau cu fundul de pamant ca vor repede jucariile....si asta enerveaza si pe cei care le mai fac jocurile,de voie de nevoie(ASF,procurori,parlament ari).Insa toti astia din urma abia asteapta sa-i prinda la cotitura si-o sa-i pocneasca zdravan.Chiar din randul grupului din jurul lui Dragoi au inceput unii sa ciripeasca.Daca le observati unora traseul mereu au cazut in picioare,ei fiind niste insi cam saraci cu duhul.Insa stiu cine decide in final si unde trebuie sa ciripesti.

      Nu mai punem la socoteala ca sunt vreo 2 care par in grup cu Dragoi,insa sunt inteligenti si in ruptul capului nu accepta sa-i struneasca un baietats razgaiat.Rememorati dosare mai vechi din care s-au extras unii foarte elegant.Cum oare?! 

      1. Bravo domnule.

        Nu struneste nimic Dragoi fiul, este un pampalau care nu a reusit sa faca legal preluarea SIF5, desi ar fi putut, cu largul concurs al asf, sau cel putin sa dea o aparenta de legalitate si normalitate. Cei care controleaza de fapt partida trebuie sa fie niste pesti de ape adanci, gen Dragoi tatal, colegii/sefii lui de dinainte de '89 sau oameni de afaceri cu interese directe in SIF5, gen patronul de la Prodplast..

      Dictatorul cu înțelegerea și concursul celorlalți trei administratori revocați au creat portofoliu performanța ,au plătit dividende ,au răscumpărat acțiuni ,au crescut prețul acțiunii și nu un handicapat ca tine(pct1.5)sau un trădător ,marioneta ,excroc ca Busu.

      1. Ciurezu își va pierde casa și tot ce a agonisit ! Nu îl pune nimeni pe Andrici președinte ! Acționarii dicteaza

        Vreau sa faceți public salariile voastre nesimțite, sa înțeleagă toți acționarii ce urmăreati voi binele tuturor! Bunul simt va lipsește di* nascare!

        Corect! Iar asf trebuia sa retraga avizul individului in aprlie!cand spun acum ca prin faptele din 28.04 a dovedit ca nu intelege activitatea societatii demonstrează ca au fost partasi cu buna știința la faptul ca am ajuns in Decembrie fara dividende aprobate!Ei au taiat amenzi pentru aia,iar busu se juca cu banii nostri pe trotuar!

        Eu Sichigea Nina sunt nemulțumita de salariu și Ca urile primește? Puteți sa mi puneți ceva infectări? Va roggg?

        Da,da,da,actionarii!Tot aia care au respins situatiile si dividendele!Actionari sunt!

        Sunteți niște slugi ordinare, fără demnitate și coloana vertebrală, lătrând aiurea( ați rămas fără cașcaval și d - aia)

      Toți îl blamează sau îl lauda pe Ciurezu! Dar hotărârile au fost luate de Consiliu din care au făcut parte: Ciurezu, stoian , popa carmen, Radu Anina, busu, babaroase și Ciorcilă!

      1. In afara de Tudorica, ridica cineva geana din cei expuși mai sus!Deja aveau pampers toți, de frica .... și sa nu miroase!

        Articolul este despre respingere acuzării lui Busu. Despre ce vorbesti mata?

      Eu vreau dividende de la ASF, ei au gresit de la inceput ca marile puteri in fata lui Hitler la alipirea Austrieiapoi Cehiei pama s-a omputit treaba!

      Mai bine chemati pe domnul presedinte Ciurezu inapoi daca mai vreti la sif 5: 

      1 actiuni rascumparate 

      2 investitii 

      3.micsorare de capital prin anularea actiunilor cumparate de pe piata 

      4 dividende constante chiar daca nu mari 

      5 .portofoliu urmarit 

      6. profit in societate 

      7 pret pe burda al actiunii 

      AM FOST CLAR?

      Cand nu poti sa fii mai bun ca inaintasii macar lupta sa pastrezi ce ti-au lasat! 

      1. D le istoric ești penibil! Cât ți a dat Ciurezu de a lungul vremii?

        De-a lungul vremii daca luati arhiva bvb si vedeti ,ca ab fost dividende in fiecare an,nu mari dar au dat dividende mai mici pt a avea portofoliul pe care il au.

        Nu zic ca au fost perfecti dar acum nu mai exista stabilitate, predictibilitate , reper, batranul avea ceva in cap, si cu noroc facuse un portofoliu la sif 5 din cele mai bune ! 

      Bravo Gradinescule! I-ai dat afara pe Fercala, pe Ciurezu, acum pe Busu. Începi sa-mi placi. Dacă ne mai scapi și de Frățilă și Dragoi ai făcut curățenie totala în piata .

      ASFul a gresit cand nu l-a autorizat pe Busu. Practic i-a refuzat autorizarea pentru ca a inteles sa respecte drepturile actionarilor. Asta pare o vendeta manevrata de oamenii lui Ciurezu din ASF. Rastalmacirile ASFului referitoare la competentele lui Busu si la AGA din strada sunt penibile. Pai vii tu, ASFul, sa ne spui acum ca judeci tu legalitatea adunarii? Asta fac instantele, nu tu, ASF, care, atunci cand iti convine, zici ca nu te bagi in problemele de legalitate a hotararilor actionarilor. De ce nu o fi zis ASFul nimic de Ciurezu si de AGA lui, cand a tinut o parte din actionari afara ca asa a vrut muschiul lui? Aia era AGA particulara a lui Ciurezu, cu actionarii frumosi, bine pieptanati! Atunci nu au fost afectate integritatea si stabilitatea emitentului? Atunci nu trebuia retrasa pe loc autorizarea lui Ciurezu si a ciracilor lui? Dar asa e la ASF. Oamenii lui Ciurezu din ASF nu dorm, vegheaza atent, dupa interes, dupa punguta cu doi bani! Si tot ASFul se ia si de problemele penale ale lui Busu, care inca nu sunt dovedite. Unde e prezumtia de nevinovatie? Unde e constitutia la capul ASFului? Nu e, acolo e rumegus! Ideea e ca in tara asta dreptatea se face pe baza de interese, nu pe baza de principii, cica democratice, ale statului de drept. Institutiile au ajuns tufisuri in care stau hienele la panda ca sa plateasca polite si sa promoveze interese personale si de grup. Daca voiau sa-l elimine pe Busu ii gaseau alte hibe, mai fine, mai acceptabile, dar asa ASFul s-a facut de ras si transpare setea de razbunare. O sa urmarim cu interes aceasta telenovela de prost gust a ASFului. Poate se intoarce Fercala si le curata dintii, ca am impresia ca omul e nervos ca l-au eliminat din schema. Eu zic sa-i aplicam ASFului in cazul SIF 5 si Busu prezumtia de vinovatie. E vinovata autoritatea de prostie, abuz si crase ilegalitati cu iz stalinist.

      1. Adevarat trăiești.

        Faci parte dintre cei care au impresia ca propaganda e mai tare ca realitatea. Realitatea este asta: un consiliu de administrație din 7 oameni impreuna cu salariatii SIF 5 au facut performantă, au făcut profit, au platit dividende, au realizat programe de rascumparare. Acest consiliu a fost ras cu concursul direct al lui Busu care a fost de acord cu rușinea de AGOA din stradă, cu rusinea de AGOA din 12.10 care a pus la pământ acțiunea SIF 5. Ăsta este comportament de conducător pe piața de capital? La fel de iresponsabili sunt Dragoi, Buică, Gusta și ceilalți care si-au dat concursul. Ceea ce a facut ASF cu respingerea avizării lui Bușu, corect din punct de vedere al regulilor aplicabile, este doar sacrificarea unui pion ca să salveze aparențele de obiectivitate și legalitate. Dar ASF -ul este incă departe de a atinge obiectul de normalizare a situatiei la SIF 5. Cand o sa vad aprobate situațiile financiare si dividendul pe 2019 o sa le trimit leficitări, flori si bomboane. Pana atunci am inca mari, mari rezerve.

      - Pana la urma Busu trebuia sa stie ( si sa simta ) ca golaneala se plateste

      - Dar cum Reg 1 / 2019 ref la reputatie si guvernanta este valabil si la Depozitarul Central ( unde Busu e administrator ) , oare vom asista la :  

      - Demisia de onoare a lui Busu ?  

      - Conducerea Depozitarului Central si Comisiile cu atributii vor face evaluarea ce se impune si vor supune autoritatii retragerea avizului ? Alo , Depozitarul Central , se aude ?  

      - Cum Busu a facut trotuarul la AGA SIF 5 ( AGA pe trotuar ) si a contribuit la " afectarea integritatii si stabilitatii SIF5 " asa a facut trotuarul la AGA SIF 5 si HANGA ; pe acelasi principiu , HANGA n-a contribuit la " afectarea integritatii si stabilitatii SIF 5 " chiar daca a facut joc de glezne , a demisionat si s-a cocotat apoi tocmai in varful BVB - sa asigure de - acolo , de sus stabilitate intregii piete , integritate , guvernanta de exceptie , reputatie nepatata ? Oare are HANGA demnitatea sa demisioneze , in interesul pietei , sa zicem din motive personale ? Comisiile cu atributii din BVB se vor sesiza sau vor indoi si mai tare spinarile ? Alo BVB se aude ?  

      - Excelenta autorizarea pe credit data lui ANDRICI - asta da inovatie , oare e in litera si spiritul Reg 1 ? E adevarat ca s-a constatat ca nu stie de nici unele - scrie negru pe alb o pagina intreaga - dar sa-i dam credit ca poate se va duce totusi la scoala ; pana atunci sa-si faca stagiatura in CA - ca membru plin ! 

      1. Deci din 5 au rămas 4 și din 4 sunt de fapt 3 . Acum se vor face alegeri pentru președinte și vicepreședinte din cei 3 apți? SIF5 e la podea. Asa a vrut cooperativa. Sa isi ia toți câmpii și să vândă în pierdere. Un joc murdar, murdar.

      Cea mai hazlie e tema de vacanta data lui Andrici pentru clasa pregatitoare. Asta daca ar avea o bruma de demnitate ar demisiona, nu poti sta acolo umilit in asemenea mod. Dar ce demnitate sa aiba un geambas de drepturi litigioase si aranjor de evaluari?! O sa-i retraga si lui avizul dupa primul dosar care merge spre judecata.

      1. Îl cooptează pe Tudorica și i învață meserie pe toți!

      Dupa Vacanta Mare cand o mere iara Andrici cu tema la control o sa-l prinda ASF cu servitele in manecuta si o sa citeasca scrisul lui Juravle pe ele.

      1. dar stie sa citeasca?

        sau si ce citeste nu intelege nimic? 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    IBC SOLAR
    rpia.ro
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    27 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9760
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
    Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    energyexpo.ro
    cnipmmr.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb