ASF a suspendat posibilitatea trimiterii cererilor de retragere înaintea delistării Coma Met

A.C.
Companii / 9 aprilie 2014

ASF a suspendat pentru două săptămâni perioada în care acţionarii Comat Met (COMT) pot depune cereri de retragere înaintea delistării firmei, decisă la finalul anului trecut, în contextul în care instituţia a decis că familia fostului preşedinte ASF, Dan Ruşanu trebuie să facă o ofertă de preluare, potrivit surselor din presă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat perioada de depunere a cererilor pentru clarificarea situaţiei privind oferta publică de preluare, potrivit unei decizii adoptate astăzi de instituţie.

Perioada de suspendare începe mâine, 10 aprilie.

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a solicitat luni ASF să clarifice urgent situaţia de la firma Comat Met, având în vedere că perioada de retragere din acţionariatul firmei a început joi, iar ASF a dispus în urmă cu două săptămâni ca familia fostului preşedinte al instituţiei Dan Radu Ruşanu şi persoanele cu care acţionează concertat trebuie să lanseze o ofertă de preluare, întrucât deţin peste 33% din acţiuni, pragul de la care trebuie derulată o astfel de operaţiune.

Comat Met a informat, astăzi, BVB şi Depozitarul Central că până astăzi au fost înregistrate 114 cereri de retragere din acţionariat şi a achitat 1,3 milioane lei către 24 de acţionari pentru 46.028 de acţiuni (11,73% din capitalul social).

"Începând cu data de 10.04.2014 vom sista pe o perioadă de două săptămâni procedura de derulare a Comat Met conform deciziei ASF (...) Atât pentru cererile de retragere înregistrate la sediul societăţii şi neachitate, cât şi pentru cererile care se vor primi în perioada următoare, vom decala termenul de plată până pe 25.04.2014", se mai arată în informarea transmisă de firma de închiriere a spaţiilor pentru birouri şi depozitare.

Hotărârea ASF privind obligativitatea lansării unei oferte de preluare a venit la trei luni după ce AGA a stabilit delistarea firmei. Acţionarii Comat Met care nu sunt de acord cu delistarea firmei, decisă la finalul anului trecut, urmează să încaseze câte 28,87 lei/acţiune, cu 44,35% peste cea mai recentă cotaţie de la bursă, înregistrată pe 8 ianuarie, de 20 lei/titlu. Raportat la preţul de 28,87 lei/acţiune, firma este evaluată la 11,3 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb