ASF creează premisele necesare pentru susţinerea listărilor la bursa locală

A.F.
Piaţa de Capital / 15 iulie

ASF creează premisele necesare pentru susţinerea listărilor la bursa locală

Listarea companiilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) reprezintă un factor extrem de important pentru consolidarea şi dezvoltarea bursei locale, pentru creşterea încrederii investitorilor în potenţialul pieţei de capital din România şi în stabilitatea şi capacitatea economiei autohtone, constituind pentru emitenţi o alternativă redutabilă de finanţare şi o oportunitate de a-şi extinde orizonturile de afaceri, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, compania Hidroelectrica a marcat recent un an de la listarea la BVB, cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) din istoria bursei locale, demers care a contribuit semnificativ la creşterea încrederii în potenţialul pieţei de capital. Admiterea la cota bursei a producătorului de energie a atras investitori, de retail şi internaţionali, din toate colţurile lumii şi a consolidat poziţia BVB ca jucător important în regiune.

"Succesul listării Hidroelectrica constituie un impuls ferm pentru intrarea a noi jucători în ringul bursier, piaţa de capital având nevoie, pentru a se dezvolta sănătos, de o concurenţă puternică şi echitabilă", a declarat Alexandru Petrescu, Preşedintele ASF.

Prezenţa Hidroelectrica la BVB a încurajat şi alte companii româneşti să ia în calcul listarea, sporind lichiditatea şi diversitatea pieţei de capital. Listarea cu succes a producătorului de energie este un argument puternic pentru continuarea susţinerii listărilor unice.

"Listările sunt importante şi din perspectiva atragerii investitorilor în România şi arată faptul că piaţa românească poate conduce la poveşti de succes în finanţare. Listarea pe piaţa românească aduce o expunere mai mare a companiilor româneşti şi din perspectiva imaginii", a declarat Gabriela Horga, Vicepreşedintele ASF, coordonator al Sectorului Instrumentelor şi Investiţiilor Financiare.

Prin rolul său de reglementator şi supraveghetor al pieţei de capital, Autoritatea de Supraveghere Financiară se asigură să creeze premisele necesare pentru menţinerea trendului de listare a companiilor pe bursa locală şi pentru consolidarea şi creşterea atractivităţii pieţei de capital.

ASF derulează un amplu proces de modernizare a cadrului de reglementare, care să conducă la întărirea rolului pieţei de capital la nivelul economiei naţionale şi pune un accent deosebit pe implementarea prevederilor incluse în Strategia naţională privind dezvoltarea pieţei de capital din România pentru perioada 2023-2026.

Printre obiectivele Autorităţii se numără îmbunătăţirea condiţiilor pentru listarea pe piaţa de capital sau pentru atragerea de capital. Unul dintre paşii concreţi făcuţi de ASF pentru realizarea acestui obiectiv a fost introducerea unor prevederi referitoare la reducerea termenului de exercitare a dreptului de preferinţă sau procesul de înregistrare a unei majorări, în proiectul de modificare a Legii 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, aprobat de Consiliul ASF şi trimis Ministerului Finanţelor.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. buna gluma ASF , ar trebui sa se concetreze si pe ce listeaza !!

    asteptam cu nerabdare petarde marca CAB, FRB ,CLAIM 

    1. vifrana, bonas, adiss, si alte talismane

    Listarea Hidroelectrica se datorează exclusiv ad-torului F Templeton!

    Voi, uite ați lăsat JT Grup Oil să ne ia banii și să vină la tranzacționare când??

    Peste un an oare? 

    1. Am avut dreptate (fler ) La JT oil ăștia nu mii sa-u părut serioși... nu am subscris .. !

      esti cel mai tare!

    Asf nu a facut nimic impotriva lui don papa de la pvbs, mulțumim pentru protectie

    1. ce s-a intamplat mai exact acolo daca poti oferi detalii, multumesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb