Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) avea, la data de 1 iulie 2013, 627 de angajaţi (posturi bugetate), faţă de 560 de persoane la finalul lunii mai, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii. ASF susţine că la finalizarea procesului de organizare vor rămâne mai puţini salariaţi decât la momentul preluării integrale a angajaţilor fostelor Comisii de Supraveghere (în conformitate cu obiectivul afirmat al ASF de a reduce până la 31 decembrie 2013 personalul cu până la 15%).
Un comunicat al ASF precizează: "Bugetul rectificat al ASF, care va fi aprobat după data de 1 august, va reflecta cheltuieli cu personalul, inferioare celor rezultate din comasarea fostelor trei Comisii de Supraveghere. Creşterea temporară de personal (în iunie şi iulie) este determinată în principal de faptul că prin comasarea fostelor Comisii, Autoritatea de Supraveghere Financiară a devenit o instituţie care depăşeşte 500 de salariaţi, şi potrivit legii, a fost necesară înfiinţarea următoarelor noi servicii (obligatorii în urma depăşirii pragului de 500 de angajaţi): serviciul de sănătate şi securitate a muncii şi serviciul de protecţie a informaţiilor clasificate".
ASF mai susţine că a înfiinţat o direcţie de supraveghere integrată şi o direcţie de analiză, studii şi publicaţii, datorită complexităţii formei de supraveghere.
Comunicatul precizează: "Creşterea temporară de 67 de angajaţi reflectă înfiinţarea serviciilor obligatorii, dar nu afectează obiectivul ASF de reducere a numărului de salariaţi până la 31 decembrie 2013, ca urmare a procesului de reevaluare a personalului anterior înfiinţării Autorităţii".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.07.2013, 01:40)
A angajat pagubitu lu sima zeci de prosti sa piarda cu sistem, nu doar pe vrejeala excrocului hihi