ASF: "Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în ianuarie, active de peste 77,6 miliarde de lei"

S.B.
Macroeconomie / 21 februarie 2021

"Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în ianuarie, active de peste 77,6 miliarde de lei"

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de peste 77,6 miliarde de lei, la 29 ianuarie 2021, în creştere cu 23% faţă de nivelul existent la 31 ianuarie 2020, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară, informează Agerpres.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 52,23 miliarde de lei, respectiv 67%. Pe locul doi de aflau acţiunile, cu 17,2 miliarde de lei (22,16%). Obligaţiunile corporative se situau pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 2,97 miliarde de lei, respectiv 3,84% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 77,607 miliarde de lei, în ianuarie 2021, iar valoarea activului net era de 77,572 miliarde de lei.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,646 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,539 milioane de participanţi.

În luna noiembrie 2020, au fost virate contribuţii pentru 3,956 milioane de participanţi, iar pentru 3,669 milioane nu au fost virate contribuţii.

Pe pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu au efectiv "active"!

    Au participatii in piata la alte formari de"Active" ce au derivate si colaterale ce urca odata cu aprecierea lor. 

    Fondurile de pensii sunt date istoric sa plesneasca in termeni Reali in timp ce in nominal o sa primesti nici 20% dein valoarea cotizata pe zeci de ani! 

    Cine nu crede sa puna pe educatie! 

    semnat comenturi "cretine"

    1. Conteaza putin si timingul. Cei 67% din active reusesc doar sa achite comisioanele de administrare si in unele perioade economice probabil sa faca un mic profit peste rata inflatiei. Partea de actiuni face ca pretul unei unitati de fond sa varieze. Sper sa am puterea sa mai muncesc un an doi in plus peste 65 de ani sa o solicit cand bursele sunt din nou la maxime istorice. In realitate astept sa traiesc macar 65 de ani.

      Nu sunt de acord cu ideea ca o sa primesti nici macar 20% din valoarea cotizata. Fondurile de pensii din Romania se bucura si de randamentele ridicate ale dividendelor companiilor de stat.Ar trebui cel putin sa dubleze daca nu tripleze suma cotizata pentru ca perioada e foarte lunga. Ar trebui verificate mai atent si comparate cu alte fonduri de investitii cu acelasi nivel de risc. Parerea mea e ca sunt putin cam slab performante. Dar si asa, pe o perioada atat de lunga 2x 3x suma cotizata e realizabil. Doar sa nu ne faultam singuri sa le nationalizam sau sa le desfintam.  

    Iar pierd bani, fondurile de pensii. Pe ian au papat contribuția.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb