ASF îi sancţionează pe membrii CS SIF Transilvania care au acţionat în sprijinul lui Mihai Fercală

M.G.
Piaţa de Capital / 9 iulie 2020

ASF îi sancţionează pe membrii CS SIF Transilvania care au acţionat în sprijinul lui Mihai Fercală

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-a sancţionat pe cei trei membri ai Consiliului de Supraveghere de la SIF Transilvania (SIF3) care l-au sprijinit pe Mihai Fercală în conflictul pentru controlul societăţii cu tabăra Frăţilă, se arată într-un raport al SIF 3 remis, astăzi, Bursei.

Astfel, Ştefan Szabo a fost amendat cu 25.000 de lei, în timp ce Dumitru Carapiti a fost sancţionat cu 20.000 lei şi Gheorghe Luţac cu 15.000 de lei. În deciziile sale, ASF arată că Szabo a convocat o şedinţă a CS (în data de 22 aprilie 2020, pentru 23 aprilie) invocând "în mod artificial" calitatea de preşedinte al CS, a prezidat şedinţa şi şi-a asumat, prin semnătură, hotărârile respective încălcând "prevederile statutare".

ASF mai spune că cei trei nu au recunoscut încetarea mandatului lui Mihai Fercală şi Ştefan Szitas după decizia ASF de respingere a autorizării acestora în calitate de membrii ai Directoratului, ei acţionând în CS pentru a menţine decizia prin care Fercală şi Szitas au fost numiţi în Directorat.

Potrivit ASF, care citează o adresă transmisă de Szabo autorităţii de reglementare, acesta îşi revendică în continuare funcţia de preşedinte al CS SIF Transilvania, calitate nerecunoscută de ASF în contextul în care Szabo a fost revocat în 13 aprilie şi numit în locul său Crinel Valer Andănuţ. ASF mai spune că Szabo a acţionat pentru a prezerva interesul personal cât şi interesul lui Carapiti şi Luţac, precum şi interesul foştilor membrii ai Directoratului.

De asemenea, Autoritatea arată că Szabo a ignorat, prin decizia de neconvocare la şedinţa Cosiliului din data de 23 aprilie 2020, prin declaraţiile publice şi adresele transmise ASF, hotărârile instanţelor de judecată pronunţate în litigiile privind calitatea lui Constantin Frăţilă de membru al board-ului.

ASF mai aminteşte de acţiunile în justiţie iniţiate de Szabo, Carapiti şi Luţac, similare celor iniţiate de membrii Directorartului (sau împreună cu aceştia) în contradictoriu atât cu societatea, cât şi cu ceilalţi membri ai Consiliului, având ca obiect suspendarea respectiv anularea tutror hotărârilor adoptate de către CS în configuraţia completă de şapte membri, din care reiese acţiunea conjugată a lui Szabo cu a celorlalţi membri ai Consiliului şi a foştilor componenţi ai Directoratului.

Totodată, sunt aduse în discuţie evenimentele şedinţei din data de 19 martie 2020 când, conform ASF, Mihai Fercală le indica lui Szabo, Carapiti şi Luţac ce trebuie să facă şi dacă au procedat sau nu corect în adoptarea diferitelor măsuri în cadrul şedinţei, situaţie care, ţinând cont că îndrumările respective au fost duse la îndeplinire de către membrii Consiliului, contravine prevederilor legale şi statutare incidente.

Pentru Dumitru Carapiti şi Gheorghe Luţac, ASF constată participarea la adunarea convocată de Ştefan Szabo în data de 23 aprilie şi asumarea, prin semnătură, a hotărârilor respectivei şedinţe, încălcând o serie de prevederi statutare ale SIF-ului, precum şi celelalte aspecte observate în cazul fostului preşedinte al SIF Transilvania.

Astfel, ASF a constatat în cazul celor trei, lipsa gândirii independente/independenţei de spirit şi lipsa guvernanţei.

Amenzile pot fi contestate în 30 de zile de la data comunicării, fapt ce însă nu suspendă executarea.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sub noua conducere a ASF a inceput din nou schimbul de focuri. E de bine..

    Si sub noua conducere, si sub oricare conducere ASF, constatarile verificarilor juridice vor duce la aceiasi concluzie: grupul de interese organizat si condus de fercala are de plata o factura grasa, contraventionala si penala! Astia toti sunt .acum sanctionati grav pentru a treia oara in doi ani, pentru ca isi bat joc fara jena de societate si de lege. Urmeaza doar sa zboare afara, ca sa intre SIFul asta pe o cale normala. Si asa piata e ca vai de capul ei...

    Dupa acea pot sa refaca ei grupul la o partida de table in parc... 

    1. Tablagii

      contra  

      arbitrii de fotbal de cooperativă 

      Mai pune un i sau mai taie unul (tablagiii contra arbitrii sau tablagii contra arbitri)

    Cooperativa, necooperatva, sa vezi cat puroi o sa iasa cand noua conducere va opera pacientul sif3 de tumoarea generalizata cu metastaza in care l a dus mihaita!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb