ASF le-a retras avizele de membri în Consiliul SIF Transilvania lui Ştefan Szabo şi Dumitru Carapiti

A.I.
Piaţa de Capital / 21 octombrie 2020

ASF le-a retras avizele de membri în Consiliul SIF Transilvania lui Ştefan Szabo şi Dumitru Carapiti

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras, în data de 19 octombrie, avizele acordate lui Dumitru Carapiti şi Ştefan Szabo pentru calitatea de membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3), se arată într-o notificare a societăţii postată, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit ASF, cei doi nu cunosc riscurile aferente activităţii SIF Transilvania la un nivel corespunzător responsabilităţilor alocate, fapt dovedit prin comportamentul adoptat cu ocazia desfăşurării unor şedinţe ale Consilului în perioada februarie-aprilie 2020.

De asemenea, nu înţeleg clar cerinţele şi principiile de guvernanţă, rolul şi responsabilităţile alocate pentru exercitarea mandatelor, fapt demonstrat cu ocazia unor şedinţe ale board-ului din perioada februarie-martie 2020, mai apreciază ASF.

Alte motive ale deciziei ASF se referă la lipsa capacităţii celor doi de a contribui la implementarea unei culturi şi a unor valori şi comportamente adecvate în cadrul structurii de conducere a SIF Transilvania. Totodată, nu au participat constructiv la procesul decizional în cadrul societăţii, şi nu au avut o conduită adecvată în cadrul Consiliului SIF3, Autoritatea făcând trimitere la neparticiparea la unele şedinţe ale board-ului prin părăsirea sălii de şedinţă fară a desemna înlocuitori, etc.

ASF mai este de părere că cei doi nu au dovedit că înţeleg rolul avut în cadrul societăţii şi nu au demonstrat aplicarea corespunzătoare a cunoştinţelor şi competenţelor dobândite ca membri ai Consiliului.

De asemenea, nu au dovedit deschidere şi cooperare în relaţia cu Autoritatea, lucru dovedit prin nerecunoaşterea lui Constantin Frăţilă ca membru al Consiliului SIF3, deşi ASF comunicase în repetate rânduri conducerii societăţii obligativitatea respectării hotărârii instanţei, prin care avizul fostului arbitru de fotbal devenise aplicabil.

Nu în ultimul rând, Autoritatea menţionează că cei doi nu au făcut dovada că înţeleg să evite situaţiile de conflicte de interese, au dat dovadă de lipsa îndeplinirii cerinţei de gândire independentă, iar în situaţii de criză sau ca urmare a unor dificultăţi apărute la nivelul structurii de conducere, nu şi-au îndeplinit în mod corespunzător atribuţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte, şi componenţi ai Consiliului.

La data de 4 decembrie, acţionarii SIF Transilvania sunt convocaţi în vederea alegerii Consiliului de Supraveghere al societăţii, format din cinci membri, pentru un mandat de patru ani.

În prezent, preşedintele Consiliului este Crinel Valer Andănuţ, vicepreşedinte este Nicolae Petria, din board mai făcând parte Gheorghe Luţac şi Constantin Frăţilă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dragii mei, in sfarsit ASFul s-a miscat ! Daaa..au luat masuri dure ca fularul. Pai fratiilor, dupa razboi eroii de la ASF s-au trezit sa braveze, desi nu mai era cazul , ca situatia era rezolvata la sif3 si e mai clara acum ca oricand, chiar si pentru fercalezi. Reflexia ASF asupra mizeriei fercaleze de la sif 3 a durat peste 6 LUNI ! Asta da eficienta pe banii contribuabililor din piata de capital...Vin azi maine si alegeri noi de CS, deci se sterge cu buretele peste istoria recenta. Iar cine asteapta recunostinta pentru ca s-a produs totusi o schimbare istorica la sif 3..sa-si ia un caine !

    1. ASF este fffff curajoasa !

      Da' curajul ASF nu este surprinzator : pe la sfarsit de 2017 ASF a refuzat autorizarea PE - DG pentru un nou mandat . 

      Ala da curaj ! 

      Bine , peste vreo 3-4 luni ASF s-a razgandit ... 

      Oare cum ar explica ASF razgandirea ( daca stimabilii decidenti ar fi intrebati ) ?

      Ce treaba are decizia ASF-ului din 2017 cu decizia ASF-ului din 2020??????

      Pai atunci stiau legislatie si acum au uitat ce au stiut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb