ASF nu a primit încă citaţia în procesul iniţiat de Fondul Proprietatea

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iunie 2013

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a primit încă citaţia în procesul iniţiat de Fondul Proprietatea (FP) împotriva sa, potrivit răspunsului transmis de Autoritate la solicitarea ziarului BURSA.

FP a anunţat, săptămâna trecută, că a dat în judecată ASF în vederea obţinerii avizării Actului Adiţional nr. 2 la Contractul de Administrare a Investiţiilor, respectiv a unor comisioane suplimentare pentru adminis­tratorul fondului în cazul accelerării vânzărilor din portofoliu, care nu fuseseră aprobate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

"Până la data prezentei nu s-a primit citaţie de la instanţă privind litigiul mai sus menţionat, iar pe portalul Curţii de Apel Bucureşti nu a fost încă înregistrat un dosar în această cauză", conform reprezentanţilor ASF.

ASF transmite că a fost informată despre cererea de chemare în judecată printr-o adresă a Franklin Templeton, înregistrată pe 28.05.2013.

"De asemenea, acest eveniment a fost afişat pe pagina de internet a S.C. Fondul Proprietatea S.A. la data de 29.05.2013 şi a făcut obiectul unui raport curent publicat pe site-ul S.C. B.V.B. S.A. la data de 29.05.2013 orele 07:54, conform prevederilor legale referitoare la obligaţiile emitenţilor privind transparenţa în relaţiile cu investitorii", se mai arată în răspunsul ASF.

Autoritatea precizează că CNVM a respins contestaţia Fondului Proprietatea faţă de decizia Comisiei să nu aprobe modificările intervenite în contractul de administrare, respectiv comisioane suplimentare pentru adminis­tratorul FP, aprobate de acţionari în Adunarea generală din 4 aprilie 2012.

ASF precizează: "La emiterea Deciziei CNVM nr. 48/22.01.2013 s-au avut în vedere următoarele:

- obligaţiile asumate de către FTIML şi angajamentele în ceea ce priveşte politica investiţională a fondului, precum şi comisioanele ce vor fi percepute pentru administrarea acestuia (structură de comisioane bazată pe onorarii fixe, respectiv pe bază de performanţă), trebuie respectate de către aceasta ulterior numirii sale, pe parcursul desfăşurării mandatului de administrator, în conformitate cu prevederile din oferta finală depusă de către FTIML în cadrul licitaţiei internaţionale, în baza căreia a fost desemnată ca societate de administrare a S.C. Fondul Proprietatea S.A.;

- onorariul de administrare suplimentar reprezentând remuneraţia S.A.I., prevăzut în Actul adiţional nr. 2, încheiat în baza Hotărârii A.G.O.A. nr. 7/04.04.2012, la Contractul de administrare încheiat la data de 25.02.2010 între S.C. Fondul Proprietatea S.A. şi Franklin Templeton Investment Management LTD United Kingdom - Sucursala Bucureşti, nu este stabilit în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a licitaţiei internaţionale pentru desemnarea societăţii de administrare, aprobat prin H.G. nr. 1514/2008;

- acordarea de distribuţii suplimentare sub formă de dividende speciale ca urmare a înstrăinării investiţiilor de natura titlurilor de capital nu respectă obiectivele asumate de Franklin Templeton Templeton Investment Management LTD United Kingdom - Sucursala Bucureşti la momentul depunerii candidaturii pentru alegerea în calitate de administrator al S.C. Fondul Proprietatea S.A., conform prevederilor din caietul de sarcini (Anexa 3, Cap. III, Obiectivele portofoliului din Declaraţia de politica investiţională), aprobat prin H.G. nr. 1514/2008."

Fondul Proprietatea consideră că argumentele juridice ale CNVM, respectiv, ASF, ridică o întrebare fundamentală pentru Fond şi acţionarii săi, respectiv în ce temei poate autoritatea de supraveghere în mod legitim să refuze avizarea hotărârilor acţionarilor Fondului, şi astfel să le blocheze.

De aceeaşi părere este şi avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut pentru opiniile sale acide referitoare la Fondul Proprietatea şi la activitatea Franklin Templeton.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb