ASF: Ratingul de ţară al României câştigă încrederea investitorilor

J.P.
Bănci-Asigurări / 24 decembrie 2020

Ratingul de ţară al României câştigă încrederea investitorilor

Spread-ul dintre obligaţiunile suverane ale României pe 10 ani, denominate în euro, şi cele similare ale Germaniei s-a redus, ceea ce poate fi interpretat şi ca o îmbunătăţire a încrederii investitorilor în ratingul de ţară al României, arată cel mai recent raport privind tendinţele şi riscurile pe pieţele financiare locale şi internaţionale elaborat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Totodată, cotaţiile CDS (Credit Default Swap) aferente obligaţiunilor emise de România (în USD, cu maturitate la 5 ani) se situează în jurul nivelului de 119 puncte, în scădere cu aproximativ 29% faţă de ultimul maxim. Variaţiile CDS sunt influenţate de variaţia randamentelor titlurilor de stat cu aceeaşi maturitate.

Liber la dividende. Dar cu măsură

European Systemic Risk Board (ESRB) a decis să revizuiască, în contextul reducerii incertitudinilor legate de perspectivele macroeconomice şi al păstrării rezilienţei sistemului financiar în ultima perioadă, Recomandarea privind restricţionarea distribuirilor de dividende, răscumpărărilor de acţiuni şi plăţilor remuneraţiilor variabile. Astfel, entităţile din pieţele financiare vor avea posibilitatea să efectueze astfel de operaţiuni, în anumite condiţii. ESRB recomandă autorităţilor de supraveghere să solicite băncilor, firmelor de investiţii şi societăţilor de asigurări să se abţină de la distribuiri care reduc cantitatea sau calitatea fondurilor proprii, mai puţin atunci când aceste instituţii sunt prudente în realizarea distribuirilor, iar reducerea fondurilor proprii nu depăşeşte pragul conservativ stabilit de autoritatea competentă. Pragul conservativ trebuie calibrat luând în considerare: nevoia instituţiilor financiare de a menţine un nivel ridicat de capital; nevoia de a se asigura că nivelul general al distribuirilor este mai mic decât în anii anteriori crizei COVID-19; particularităţile fiecărui sector.

Raportul săptămânal de tendinţe şi riscuri pe pieţele financiare, elaborat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, reprezintă o radiografie a evoluţiei principalilor indicatori macroeconomici şi a indicilor bursieri, la nivel local şi global.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. vreau sa vad ratingul crescand din toamna - iarna 2022 pentru Romania la toate cele 3 mari agentii internationale de rating.

    Hai sa nu ne grabim!

    Yeldul capitalurilor se distanteaza de fluxul numerar! 

    Deci ori aprecierea capitalului stagneaza sau scade ori fluxurile cresc sau stagneaza! 

    Daca ne uitam in istoric, observam ca saltul la capitaluri e facut in timp ce e lag pe fluxuri de numerar! 

    Cred ca un soc inflationist in masa monetara devalorizata si o scadere / stagnare in apreciere active (in termeni reali cu inflatia) va regla rata corecta de recuperari prin saltarea fluxurilor de numerar in piata. 

    Dar nu inainte de socul final al creditarii si inchiderea portitei de creditare din piata (prin inasprire conditii si refuzuri frumoase de refinantari sau retragere capitaluri din activele tocmai apreciate pe varf). 

    1. semnat cel cu comenturi “cretine”

      tu esti un tip istet din cate vad

      si stii ce zici. 

      dar am o rugaminte te rog. 

      Adapteaza mesajul in termeni comuni pentru a te face inteles.  

      Eu inteleg, alti cativa inteleg... dar ideea e sa faci "mass communication" ...gaseste pls cai de comunicare simple, fara termeni de specialitate dar si fara sa pierzi idei  

      pls!

      vad ca zici bine ce zici. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb