ASF-ul jucător?

MAKE
Piaţa de Capital / 2 mai 2020

"De Keyser's Royal Hotel" din Londra, mai târziu "Adastral House"- sediul MI7

"De Keyser's Royal Hotel" din Londra, mai târziu "Adastral House"- sediul MI7

Pe agenda ASF pare că se află schimbarea lui Ciurezu de la preşedinţia SIF Oltenia şi a lui Fercală, de la preşedinţia SIF Transilvania.

Cineva care semnează cu pseudonimul "MI7" şi care lasă impresia să fi fost angajat ASF (sau, chiar, - mai puţin probabil - că ar mai putea fi) a postat mai multe comentarii la articolul meu " Dormi liniştit ASF! Lakis lucrează pentru ţine!", în care şi-a dezvăluit ura şi dispreţul faţă Ciurezu şi Fercală:

"19. Baronii Schemelor..........................

(mesaj trimis de MI7 în data de 23.04.2020, 12:55)

Cred că avem de-a face cu o scurgere de scheme, drenată apocaliptic de ziarul Bursa din laboratoarele de acţiune patogenă subversivă pe piaţa de capital. Tocmai acum, după ce pragul de 5% a fost eliminat! Pragul era ca un virus care a cauzat o groază de anomalii pe piaţa de capital, ca şi articolele astea prin care se tot vituperează contra ASF şi după care nu pot profita decât Ciurezu şi Fercală. Ăştia, dacă nu au prag, sunt terminaţi! Mai au un pic până la staţia Terminus şi ei refuză să se dea jos din tren. Chiar n-au nicio jenă şi vor să dea cu capul de prag!"

Ură şi dispreţ pentru doi preşedinţi de SIF-uri?

Dacă este adevărat că "MI7" este pseudonimul unui fost angajat ASF (sau chiar actual?), atunci ne aflăm în faţa unei anomalii.

Deciziile ASF recente care au condus la mazilirea lui Fercală îşi au temeiul în ura şi dispreţul angajaţilor ASF faţă de Fercală?

Toleranţa ASF faţă de acumularea unei puteri de vot ilegale în mâinile perechii Lakis-Drăgoi, contra lui Ciurezu, îşi are rădăcina în ura şi dispreţul angajaţilor ASF faţă de Ciurezu?

În schimb, faţă de Lakis, "MI7"manifestă toleranţă complice (reproduc un fragment din comentariul 9.12.):

" R4. Lakis a plătit ce avea de plătit. De ce insistaţi? Există reabilitare, nu pedeapsă veşnică! Atâţia alţii au greşit în viaţă sau poate n-au greşit, dar au primit condamnări nedrepte! Sunt destui!"

Valorile morale ale comentatorului "MI7" sunt complet zdruncinate, fiind solidar cu un recent condamnat penal (anul trecut), dar dispreţuind oameni cu bogată activitate în piaţa de capital, între care Fercală este chiar cel mai vechi.

Dacă "MI7" are legătură cu ASF, atunci eu, unul, aş dărâma ASF-ul şi l-aş reconstrui în trei zile (de altfel, a existat un astfel de Proiect în Parlament).

Dar, dacă "MI7" nu are legătură cu ASF, atunci aş face acelaşi lucru - spargerea ASF în trei, cum prevedea Proiectul, mi s-ar părea un bun prilej de primenire şi necesară curăţare a organismului de supraveghere a pieţei noastre de capital.

NOTĂ

Pseudonimul pe care şi l-a ales autorul acestor comentarii - "MI7" - a fost simbolul secţiei pentru propagandă şi legătură cu presa, al Direcţiei de Informaţii Militare a Biroului de Război britanic, în cele două Războaie Mondiale.

Wikipedia precizează ceva interesant: în Al Doilea Război Mondial, MI7 a acţionat ca o legătură între Biroul de Război, Ministerul Informaţiilor şi Political Warfare Executive (PWE) - un organism clandestin britanic creat pentru a produce şi disemina atât propaganda albă, cât şi neagră (adică, având sursa ştirii la vedere, sau, respectiv, ascunsă), cu scopul de a dăuna moralului inamic şi de a susţine moralul ţărilor ocupate sau aliate cu Germania nazistă.

Cred că "MI7" cunoaşte istoria Serviciilor secrete britanice MI7, pentru că, pe site-ul BURSA, a încercat să facă exact ceea ce a făcut MI7 în război - propagandă pentru demoralizarea inamicului.

Primul său inamic am fost eu însumi.

Opinia Cititorului ( 44 )

  1. Dormi linistit ASF?

    Păi, ar insemna că ASEFEAUA se face ca lucrează. 

    1. Pardon:ASEFEAUA jucător?

      Nu e face ca lucreaza ci chiar lucreaza... pentru Lakis, Dragoi, Balteanu etc.

    Haideti domnu Make, ce vreti acum, sa ii iubeasca ASF-ul pe cei doi matusalemici ai pietei?

    Cand Fercala tot da in ASF si in angajatii lui, la ce sa te astepti ? Ce-ar trebui sa faca ASF-ul, sa se uite cum incaseaza si sa taca? 

    Dupa cum s-a vazut cei doi au trecut la fapte primitive. S-au baricadat in societati si isi scuipa actionarii cu tot felul de gogomanii de n-a auzit neam de neamul investitorilor pe piata de capital. O avea ASF-ul bubele lui dar in cazul lui Fercala si al lui Ciurezu nu mi se pare ca a gresit cu ceva. Si stiti de ce? Pentru ca amandoi conducatorii acestia “in etate” au fost la instante, au facut tot felul de plangeri la autoritati si nimeni nu le-a dat dreptate. Pai n-avem noi o zicala ca daca iti spun doi ca esti beat, atunci te duci la culcare? 

    Eu va intreb daca e normal ca Fercala si Ciurezu sa nu-i lase pe unii actionari la AGA si s-o faca ei singuri ca asa vrea muschii lor? Credeti ca de aia nu mai poate Fercala si Ciurezu de actionarii mici? Ne-au prostit destul. Cand esti pe functie si ai bagat milioane de euro in buzunar cum suna sa te tii de scaun la 70 de ani? Sau asteptam sa il sarbatorim pe Fercala la 100 de ani si sa ne falim ca prostii ca avem cel mai batran conducator de institutie financiara bun de Cartea Recordurilor?

    Sa mai vina si altii la conducere, legal, ca de astia ne-am saturat! 

    1. Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.

      Si sa nu fii nerusinat! 

      Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău. 

      Si sa nu fii nerusinat! 

      Să nu pofteşti casa aproapelui tău;

      Si sa nu fii nerusinat! 

      Ce o vrea sa insemne raspunsul dvs, domnu Make ? Sa dam niste citate ? Luati : “Cel care zice celui rau: “Tu esti bun!” il blestema popoarele si-l urasc neamurile. Dar celor ce judeca drept le merge bine si o mare binecuvantare vine peste ei.” Si aceasta este intelepciunea cea mare :

      Sa nu scrii stramb impotriva aproapelui  

      Si sa nu fii neobrazat!  

      Sa nu fii ipocrit cand vestesti la lume 

      Sa nu fii neobrazat

      Si sa nu pocești gramatica limbii romane.

      Dracul foloseste cuvintele Bibliei.

      Nu ca se poate compara, dar cati ani o avea Warren Buffet? Tinerel nu? Ideea asta cu varsta mi se pare cea mai nerusinata, este batran domne, sa lase tineretul... infractori, excroci, cum or fi, dar sunt mai tineri!

      Pai Make cred ca are vreo 70 de ani. Iti da impresia ca are vreunul spor in fata lui? Ii insira ca pe popice pe toti tinereii si mi ti-i scoate de imbecili. Adica cum sunt ei.

      Ce-ai facut, ai ramas fara citate?

      Sa stiti, ba baieti, ca astia de 70 de ani sunt cei mai eficienti manageri de fonduri.

      Isi trag de izmeze, se scarpina in fund si scop profit maxim pe barosaneala. 

      Da, ba, ei mosnegii care contrazic legile naturii, toata biologia si chimia la un loc, de se cred cu creierul mai proaspat decat al absolventilor de ASE.

      Si de Make ce sa mai vorbim. El se intreaba prin titlu ca ASF-ul e oare jucator? Nu s-a prins ca MI7 nu e angajat al ASF ci mai probabil al unor servicii … Se vede ca n-a dus informatia pana la capat dar la 70 de ani nu pot pretinde mai mult. E tanar, bre, tanar ca prazu verde…. 

      Mai mult decit sa fii un anonim obraznic, poti?

      Hai, vorbeste asa cu mine fata in fata! Sa te vad, iti mai permiti?!

      Auzi , cica MI7 e angajat(a) al unor servicii. Pe stilul ala clasic , hai sa lasam impresia ca sunt lucruri care scapa intelegerii "[...]" , care sa stea ea linistita la locurile ei.

      Nu e cazul. Limbajul de lemn , nesimtirea , povestile legate de independenta pe filiera europena a acestei institutii sunt atributul clar al ASF. 

      Care-i dracul, cel de la 2.1 sau de la 2.2? ambii plagiaza din Biblie.

      E pandemia Make, cum sa vorbesti fata-n față? poate pe dos....

      Domnu Make, esti serios, domne? Ce pacat ca n-am vazut mai devreme mesajul matale . Vrei sa-ti vorbeasca anonimul obraznic in fata ? Te rezolv, domne. Te rezolv. De ce nu mi-as permite ?

      Sunt un investitor vechi pe piata . Te cunosc binisor. Dar n-am avut placerea sa te prinz la mai putin de zece metri. Spune unde sa ies la interval ca ma prezint. Dar cred ca e numai gura de matale si faci misto pe aici. 

      Mai bine spune de ce urasti si dispretuiesti ASF-ul si angajatii sai cinstiti care dau cu barda in matusalemicii Fercala si Ciurezu care tin actionarii sifurilor pe afara. Am vazut cu totii articolele astea centrate ca sa iasa Fercala si Ciurezu mari personalitati ale pietei. Au iesit un fas. ASF-ul trebuie sa-i linisteasca urgent pentru ca altfel ne dezorganizeaza piata si viata. 

      De acord...sa vina alti ..dar nici Fratila nu are ce cauta in Organismele SIF3. Sunteti de acord ???

      .. dar de ce ASF..nu vorbesc nimic de Fratila. Ce e cu dosarele penale ???? etc Deoarece la mijlocul acestui scanda ..pionul...nrt.1 este Fratila.

      Nu, dracul le poceste.

    Hei, hei, se încinge discuția și n-are rost să ne certăm tocmai acum, la final:)). Dragă MI7, pe care te-am admirat teribil și declarativ încă de la început, nu prinzi ironia fină a dlui. Make. De pildă, în primul articol publicat azi, cel cu dezorganizarea pieței, Make îl numește pe Drăgoi mirmidon. Dar Drăgoi are 2 metri. Și Ciurezu 1.5. Sau: Drăgoi a fost ministru, secretar de stat, consilier prezidențial, Steaua României, manga cum laude, etc, etc; Ciurezu, contabil la Elecroputere. Înțelegi? Omul are umor:)))

    1. Unde e MI7 ca nu-l vad?

      Esti un fel de Radio Erevan.

      In primul rind ca nu am scris "mirmidon", ci "myrmidon", ca sa te trimit in Insula Aegina, de unde si-a mobilizat luptatorii Ahile. 

      Putin inainte, i-am numit "oamenii-furnica" din trei motive: 

      1. se vad mici in fotografie; 

      2. sint sub comanda, fiind concertati; 

      3. myrmidonii sint oameni facuti de Zeus, din furnici, dupa ce toti locuirorii Aeginei au fost rapusi de o molima. 

      In al doilea rind ca nu l-am facut pe Dragoi myrmidon in vreun fel explicit. 

      In al treilea rind, - bomboana pe coliva: ma intreb cum de iti permiti sa-l faci "manga" pe Dragoi. 

      Vorba ta, Dragoi "a fost ministru, secretar de stat, consilier prezidențial, Steaua României" etc.etc. iar tu il faci "manga"?! 

      Un pic de respect, ce naiba!

      Hai, treci inapoi la shmega! 

      Dacă auto correct ul meu ți-a dat nucleul răspunsului tău, e clar. Nici tu nu mai crezi ce scrii.

      De ce ar trebui sa-mi antrenez convingerile intr-un dialog (cu tine) care este lipsit de orice sens?

      Telefonul te-a luat la misto la MANGA? 

      Dar si la LAUDE?! 

      Si tu unde erai? 

      Faceai pe desteptu' prosteste?

      Hai, treci inapoi la shmega!  

      Exact!! Bogdan Dragoi a fost decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei in anul 2014 de presedintele Traian Basesecu care a acordat in acea ocazie aproximativ 150 de distintii consilierilor sai si angajatilor Administratiei Prezidentiale. Cu aceasta inalta distinctie "Steaua Romaniei" oferita de statul roman se mai pot lauda si alte personalitati precum: Iolanda Balas, Nadia Comaneci, Ilie Nastase, Ivan Patzaichin, Simona Halep, Petre Tutea, Grigore Vieru, Radu Beligan , Florin Piersic etc..... Dar nu stim sigur daca meritele lor sunt la fel de insemnate precum ale domnului Bogdan Dragoi

      Make, ce faci, dormi? n-ai observat subtilitatea? manga cum laude este o ironie superfina. Sau vrei ca doar tu sa le manevrezi?

      Te lauzi ca Bogdan Dragoi a fost ministru 2 luni jumatate???!!! Viorica Dancila a reusit sa fie prim ministru al Romaniei timp de un an si 10 luni. Nu iti este rusine?

      Smecheria e ca Dragoi a fost ministru pe cand Fercala si Ciurezu nu au fost. Asta le innebuneste pe mangafalele de la SIF3 si SIF5. Ce si-au zis acesti hoti, sa le dam niscaiva dividende ca sa le inchidem gura ca noi suntem baieti buni ca sa furam noi de trei ori mai mult dupa aia. Mangleala cum laude....

      Einstein nu a fost ministru. Dancila a fost. Si Dragoi a fost. Mie mi-ar fi rusine sa fiu atat de prost.

      Inteleg ca nu va e rusine, dar cum de faceti asemenea comparatii de Gaga? Parca Isarescu a fost prim-ministru, Tony Blair a fost, Edouard Philippe a fost, Winston Churchill. Sau va e ciuda ca Fercala si Ciurezu nu se pot lauda cu asa ceva ? Rusine mangafalelor !

      Pai ce Dragoi se compara cu Isarescu? Nu, mai Gollum, gresesti. Dragoi se compara cu Dancila. Iaca, Dancila analfabeta a facut scoala la Videle si a ajuns premier, in timp ce pe mincinosul de Dragoi, tasu-securistu' l-a trimis la scoala in America si a ajuns doar ministru. Care-i mai destept? Dancila sau Dragoi?

      Bai, tu pe cine faci Gollum ? Vezi ca pe aici , pe la noi , noua ne zice altfel . Trebuie sa te lasi de vocabularul de zona subpamanteana in care ai crescut si sa te adaptezi la viata de suprafata . Eu inteleg ca ai frati , surori si alte rude la care le zice Gollum , dar noua ne zice pe aici romani, cetateni, nobili. Asa ca , de azi, gata , treci la un limbaj corespunzator ca te ia mama lu Gollum si-ti da la fundulet de ti-l face arsice !

      ...Un proverb rpmanesc Ș Ce are sula cu prefectura ????

      Păi lucrurile se leagă. Drăgoi și doamna blonda de la cotroceni și celebră moșie de la Nana cumparata de marelemBasescu, admisitrata de libanezii de la maria trading, careia dragoi i-a facut cadou miile de hectare de terenuri din averea sif1. Deci nu nu e nimic intamplator si toate se plătesc.ca nu crede nimeni normal la cap ca Lakis e un fitecine. Cât despre titlurile alea date de președinți știm și noi cât valorează. Zero. Si da a tot ti-ai pus la blazon o stea asa de mare ce cauti in cardasie cu un condamnat pentru delapidare! De ce nu are drăgoi curaj sa ii dea brânci din scaun lu Lakis ? Inschimb ai s- a nazarit pe ciurezu. Eu ma intreb , Cu ce l a supărat ciurezu ? Ce nu i- a dat, ceva ce numai el stie și e o treaba puturoasa. Altfel nu vad asaltul asta golanesc. Om afla noi și asta pana la urma.

      Da, și Elena Ceaușescu avea 100 de titluri și mai mari. Laureata, mama iubitoare , academiciana, :))) Traian Bădescu a trimis la mititica mulți instalați din lista sel ecta:)))) e mare grădina , ne-ai dat pe spate cu Steaua asta.

      Văd că spiritele voastre fierb. Vă place, unora bineînțeles, cum devine treaba cu serviciile secrete. Un lucru este cert. Băieții ăștia nu angajează fraieri. Hoți, nu pot să cred!

      MI7 este clar un angajat dar, mai degrabă o angajată, a ASF. După stilul literar și apetitul pentru pantofi cu toc tip cui aș zice că este doamna Cătălina Sava. Sper ca dl. Make să păstreze la seif toate IP-urile, cu VPN-uri ori nu, ce s-au perindat pe aici. Nu de alta, pentru probe... Se pare că vor fi administrate într-un târziu... Cătălin, viclean copil de casă, știe! 

    Am citit amuzat materialele despre scandalurile de la SIF 3 si SIF 5 (de fapt scandalurile in care par implicate toate cele 5 SIF-uri) atat cele publicate de ziarul Bursa cat si comentariile provocate de articole. Au fost momente cand am izbucnit in ras.

    Din pacate nu este nimic de ras si ceea ce se intampla la SIF-uri pare a fi o dovada certa si clara a slabiciunii institutiilor statului roman: prin legislatia etichetata de multe ori neclara si ambigua promovata de parlament (care da impresia ca este animat de interese de partid, de interese ale unor grupuri de putere) cat si prin oamenii meniti sa aplice aplice legislatia, oameni care o interpreteaza in maniera personala si partizana. 

    Mi-a venit in minte un exemplu semnificativ tratat de presa. In recenta campanie electorala domnul presedinte Klaus Iohannes a vorbit si a cerut domnia legii; perfect normal. Cred ca stiti cu totii ca presedintele Iohannes i-a retras o decoratie acordata de statul roman domnului Adrian Nastase, fost prim ministru cu realizari notabile in politica externa a Romaniei. Pentru retragerea decoratiei domnia sa a avut o acoperire perfect legala dar pentru aceeasi acoperire legala nu i-a retras o decoratie similara acordata de statul roman celebrului fotbalist Gheorghe Popescu. Ma intreb cum s-a aplicat in aceste 2 cazuri domnia legii in situatia in care in spatele presedintelui Klaus Iohannes se afla un aparat admnistrativ si consilieri platiti de la buget. Nu stiu daca Administratia prezidentiala a dat un comunicat in care sa explice aplicarea diferita a aceleiasi legii functie de persoana. Sper si cred ca am relatat corect acest exemplu.  

    In lumina exemplului de mai sus comportamentul conducerii ASF (Gradinescu & Co), al domnilor Dragoi, Lakis, Fercala, Ciurezu, Lakis, etc este cvasinormal: ca ”asa vor muschii lor”. Ei au ca prioritate in activitatea lor interesele personale si de grup. 

    Se uita de catre autoritati, in integrul lor, ca la baza acestor SIF-uri se afla milioane de romani. La aceste scandaluri, ce dureaza de luni de zile, ma asteptam ca Parlamentul sa intervina in sensul clarificarii legislatiei, verificarii comportamentului ASF si protejarii micilor actionari proveniti din Programul Privatizarii in Masa. Parlamentul a tacut; pentru el scandalul nu exista si nici milioanele de romani actionari la SIF-uri. Probabil multi parlamentari asteapta felurite foloase de la cei ce controleaza si sifoneaza profiturile SIF-urilor. Se apropie 2 alegeri, pastrarea actualelor pozitii este existentiala pentru multi parlamentari si este nevoie de ”sponsorizari” pentru campaniile electorale.

    1. Toata lumea s-a prins ca exemplul lui Iohannis loveste in Lakis, ca doar el are condamnare. Numai ca nu Lakis incalca ASTAZI legea , ci Fercala si Ciurezu. Legalitatea incepe cu sanctionarea celor care incalca ASTAZI legea nu cu sanctionarea celor care stau in banca lor ca fosti condamnati. Smecheriile astea ziaristice de doi bani sa le digere Fercala si Ciurezu , nu noi care stim ca orice incalcare de lege trebuie sanctionata, indiferent daca ea e a lui Lakis, Dragoi, Ciurezu sau Fercalezu. De impartialitate ai auzit ? Lasa-ne cu exemple de doi bani cu decoratiile lui Iohannis , de parca Iohannis ar fi vreun model de respectare a legalitatii. Nu citea el deciziile Curtii Constitutionale in saptamani, nu in minute ? Vai de mama lui de exemplu !

      Si mai ales lasa-ne cu milioanele de actionari si cu privatizarea in masa, de atunci au trecut 30 de ani deci si "milioanele de actionari ar fi trebuit sa actionize"

      Aritmetica nu stii. Ce stii?

    Domnule Make, intervin doar pentru o notă esențială: nu ați fost niciodată, nu sunteți și nici nu veți fi un Cristos al pieței de capital pentru a folosi cuvintele sale! Nu puteți nici dărâma, nici reconstrui vreo instituție a pieței de capital cu niște ofense căznite ascunse în interogații disimulate! Dacă v-ați ales rolul de Iudă, trădând principiile presei independente, nu puteți fi salvatorul nimănui, ci dimpotrivă! Insistența cu care atacați ASF și angajații săi în acest ziar demonstrează un singur lucru: cei pe care îi susțineți se tem de judecata corectă a instituției și a instanțelor de judecată. Vă faceți aici portavocea unor detractori, dar nu reușiți să emiteți decât bâzâitul agasant al unui țânțar din beznă, care, atunci când se va ivi lumina, va fi strivit ușor de propria-i neputință! Vă asigur, dacă mai aveți încă această falsă neliniște, că ASF nu este jucător, ci supraveghetor al pieței de capital! Și acest lucru înseamnă că va aplica legea și reglementările în mod corect și cu fermitate absolută, astfel încât toți cei care abuzează și comit fapte sancționabile să înțeleagă că a trecut vremea în care se strecura țânțarul și se înghițea cămila!

    1. Like! Like! Nu, nu! Love! Love! Sa ne ajute Cristos (ca sa ramanem in tema religioasa) sa fiti de la ASF. Ca mai avem o speranta. Zilele astea am ajuns sa apreciez Autoritatea pentru faptele lui Gradinescu mai mult decat am facut-o in 7 ani pentru vorbaria goala a lui Ursache. Bine, ma, baieti! Multumim.

    ULTIMA ORA : domnu make, voi toti fercalezii ati mai luat-o inca odata la popou. Iata ca actionarii sanatosi la cap ai SIF 3 ( si sunt multi !!! ) au decis si prin vot ( aranjat personal de fercala !) ca acest cuplu veninos fercala-carapiti este nedorit la societate. Votul categoric ar trebui sa va faca sa terminati odata a mai canta in struna infractorilor cu trompeta voastra basita. Nu o mai dati dupa colt, nu mai inventati argumente, tratati-va de scenarita, nu mai veniti cu fakeuri. Cautati alti sponsori, ori muriti !....ca nu va plange nimeni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb