ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri deschid Bursa Lemnului

G.U.
Miscellanea / 25 martie 2022

ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri deschid Bursa Lemnului

Asociaţia Forestierilor din România (ASFOR) şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) lansează astăzi Bursa Lemnului, se arată într-un comunicat de presă. Cu această ocazie are loc şi prima vânzare-cumpărare de lemn pe o platformă bursieră independentă din România.

ASFOR, în calitate de reprezentant legitim al sectorului de exploatare forestieră şi prelucrare primară a lemnului, a susţinut constant necesitatea unei pieţe independente, organizate şi reglementate, de tip bursier, dedicate vânzării şi achiziţiei de lemn şi material lemnos. Comerţul liber, sigur şi transparent, cu lemn şi material lemnos este o condiţie a dezvoltării corecte a sectorului, sector care contribuie în fiecare an cu 3,5% la PIB-ul României.

BRM este o instituţie cu expertiză în organizarea pieţelor de materiale de construcţii (scândură, lemn fasonat, lemn pe picior etc.), având o infrastructură performantă pentru vânzarea-cumpărarea de mărfuri căreia i se adaugă o experienţă şi o reputaţie ce nu pot fi puse la îndoială.

Potrivit sursei citate, în acest context, ASFOR şi BRM au semnat la 14 octombrie 2011 un Memorandum de înţelegere pentru realizarea unei platforme bursiere pentru vânzarea-cumpărarea lemnului şi materialului lemnos. Cele două organizaţii au lucrat împreună şi s-au angajat ca în primul trimestru al anului 2022 să lanseze, în cadrul BRM, ringul bursier al lemnului şi produselor din lemn .

Prin acţiunea lor, părţile au convingerea că funcţionarea ringului bursier al lemnului şi produselor din lemn din cadrul BRM va duce comerţul cu lemn şi material lemnos la un nivel superior din perspective comerciale şi etice, aşa cum se întâmplă pe bursele din statele occidentale. Pe BRM tranzacţiile vor fi transparente, eficiente, competitive şi corecte. Informaţiile privind pieţele administrate de BRM sunt publice, iar corectitudinea şi respectarea normelor etice sunt asumate prin reglementările interne ale bursei.

Conform comunicatului, tranzacţiile pe bursă au avantaje atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători. Negocierea preţurilor se face electronic sau prin licitaţie cu strigare. Clienţii au la dispoziţie cotaţiile şi preţurile de referinţă, contractele sunt garantate, facturarea şi debitarea sunt electronice, iar ordinele sunt programate la tranzacţionare în maximum şapte zile din momentul emiterii. Mai mult, pentru a veni în sprijinul participanţilor la piaţă, BRM poate oferi servicii de consultanţă specializate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb