ASIA, LUATĂ ÎN CALCUL HSBC şi-ar putea muta sediul central din Londra

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 aprilie 2015

HSBC şi-ar putea muta sediul central din Londra

"HSBC Holdings" Plc, cea mai mare instituţie de credit din Europa, ar putea lua în calcul mutarea sediului său central din Londra, după ce vor fi anunţate noile reglementări în sectorul bancar, conform anunţului făcut ieri de Douglas Flint, preşedintele instituţiei.

"Întrezărim forma finală a reglementărilor şi a reformelor structurale. Imediat ce vom avea toate informaţiile, vom analiza unde ar fi cel mai bun loc pentru HSBC", a declarat Douglas Flint, la Adunarea Generală a Acţionarilor, desfăşurată la Hong Kong. Afirmaţia lui Flint a fost făcută după ce un investitor i-a cerut să renunţe la Londra (ca sediu central).

Mai mulţi investitori HSBC au cerut mutarea sediului băncii din Londra după majorarea taxei pe bănci în Marea Britanie, ţara de origine a HSBC. În condiţiile în care are mai multe active decât orice altă bancă britanică, HSBC a fost cea mai afectată de taxa pe bănci, fiind nevoită să achite 750 de milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari) anul trecut.

În 2012, HSBC a amânat o analiză în urma căreia trebuia să decidă dacă mută sau rămâne în sediul din Londra, considerând că o astfel de decizie este imposibilă până la clarificarea normelor din sectorul bancar, respectiv cele privind creşterea rezervelor minime de capital. Autorităţile de reglementare vor majorarea acestor rezerve în vederea prevenirii potenţialelor pierderi generate de o eventuală repetare a crizei financiare din 2008.

O altă bancă britanică importantă, "Standard Chartered" Plc, care, ca HSBC, realizează majoritatea profiturilor pe continentul asiatic, a primit solicitări de relocare în Asia, din cauza costurilor ridicate din Londra.

Amintim că, anul trecut, HSBC şi-a redus la 13,7 miliarde de dolari profitul net, de la 16,2 miliarde de dolari în 2013, pe fondul creşterii costurilor băncii şi al declinului veniturilor diviziei de investiţii. Câştigul înainte de taxe a scăzut la 18,7 miliarde de dolari, de la 22,6 miliarde de dolari în 2013.

Banca şi-a constituit provizioane de 550 de milioane de dolari în 2014, ca să acopere potenţialele amenzi pentru manipularea pieţelor valutare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa se mute la Bucuresti! In Complexul Doraly! Iaciu ii asteapta cu bratele deschise! Poate si niste masini de spalat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb