Asociaţia Credere a invitat băncile la negocieri privind creditele în franci elveţieni

I.A.
Bănci-Asigurări / 9 ianuarie 2020

Asociaţia Credere a invitat băncile la negocieri privind creditele în franci elveţieni

Asociaţia Credere pentru Informarea, Consilierea şi Educarea Consumatorilor a lansat o invitaţie la negociere băncilor care au acordat credite în franci elveţieni (CHF), se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, demersul asociaţiei a pornit de la declaraţiile publice ale reprezentanţilor băncilor privind valorile pe care pretind că le respectă în raport cu propriii lor clienţi: dialogul, transparenţa şi încrederea. Din acest motiv, solicităm din nou băncilor să accepte invitaţia noastră de a găsi soluţii privind situaţiile dramatice în care se regăsesc debitorii în CHF.

Astfel, Asociaţia Credere a invitat la negociere următoarele bănci: Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, OTP, First Bank, Eurobank, Credit Europe Bank, Banca Românească.

"Considerăm că situaţia clienţilor cu credite în CHF poate fi rezolvată pe cale amiabilă şi că soluţiile pe care le vom propune reduc numărul proceselor între clienţi şi bănci, situaţii care generează costuri pentru ambele părţi. În plus, contextul european al protecţiei consumatorilor de servicii financiar-bancare s-a schimbat radical în ultimii ani, directivele şi deciziile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene obligând instituţiile să conceapă contracte clare, transparente şi lipsite de clauze abuzive. Dorim rezolvarea situaţiei dramatice în care se află clienţii, creşterea ratelor afectându-le sănătatea, intregritatea psihică şi demnitatea umană. Apreciem deschiderea băncilor care au răspuns pozitiv invitaţiei noastre şi ne exprimăm speranţa că vom identifica soluţii comune, benefice ambelor părţi. Totodată, sperăm ca şi celelalte bănci să dea curs invitaţiei noastre.", se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. FOARTE BINE , A FACUT ASOCIATIA ASTA !!! CE NU S-A INTELES IN ROMANIA , SI NU SE INTELEGE NICI ACUM , ESTE FAPTUL CA , NU E DE VINA NIMENI , DAR ABSOLUT NIMENI , DIN TARA NOASTRA , CA , LA UN MOMENT DAT , BANCA NATIONALA A ELVETIEI , A HOTARAT PESTE NOAPTE PRACTIC , SA NU MAI TINA CURSUL BATUT IN CUIE , AL FRANCULUI , LA PARITATEA DE 1 , 20 !!! PUR SI SIMPLU , A DAT DRUMUL CURSULUI MONEDEI , SA CURGA LIBER !!! URMAREA , O STITI CU TOTII : CURSUL S-A DUBLAT , PRACTIC , INGROPANDU-I PE CEI CU CREDITE LUATE INAINTE !!! SANT DE VINA BANCILE TICALOASE DIN ROMANIA ??? POATE CE DA , FIINDCA TREBUIA SA LE EXPLICE , CA LA COPII MICI CLIENTILOR , DESPRE RISCURILE MARI , ALE MONEDELOR EXOTICE !!! POATE AU FACUT-O , POATE CA NU !!! PANA LA URMA , CINE E DE VINA ??? E DE VINA , CAREVA ??? ELVETIENII , CA NU S-AU SFATUIT CU NIMENI DIN EUROPA , INAINTE SA IA DECIZIA RESPECTIVA ??? CLIENTII DIN MULTE TARI , AU AVUT SI AU DE SUFERIT SI ACUM , DE PE URMA HOTARARII RESPECTIVE !!! NU NUMAI IN ROMANIA !!! OAMENI , PRECUM PIPEREA SI ZAMFIR , INTARITA MEREU CLIENTII CU CREDITE ; DAR , CINE E DE VINA ???

    1. Sunt unul din cei foarte multi care au luat credit in CHF.Sa explicat ca CHF moneda sigura,Elvetia tara sigura,numai cuvinte de lauda.Am cerut creditul in LEI raspuns de la banca nu va incadrati cu salariu,euro nu va incadrati cu salariul,dolari nu va incadrati cu salariul.Singura posibilitate CHF.Nu cumva aveau ordin sa dea credit numai si numai in CHF???INTREB.

      Cand au fost acordate creditele in CHF , valoarea era de 2.1 lei/ 1 chf.

      Cand chf nu a mai fost legat de euro , era deja 3,7 lei. Santeti intr-o grava eroare. 

      Aprecierea francului, 70% se produsese deja

      ACEEASI PLEDOARIE AM AVUT SI NOI ,CAND AM FACUT CREDITUL,CA CEEA DESCRISA MAI SUS!????

      FRANCUL CEA MAI SIGURA MONEDA ,LA ACEL MOMENT (2008),IAR PARITATEA ERA DE 1.8/CHF!!!! 

      Orice banca care desfasoara activitate pe teritoriul Romaniei trebuie sa aiba acceptul BNR! BNR este o institutie a statului roman. Institutiile statului au rolul de a proteja cetatenii acestei tari! Cum au protejat institutiile statului pe romanii afati in nevoie? Cum ii apara acum instantele?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb