Asociaţia Firmelor F-GAS România, lansată în prezenţa Comisarului General al Gărzii Naţionale de Mediu

F.D.
Miscellanea / 20 noiembrie 2023

Asociaţia Firmelor F-GAS România, lansată în prezenţa Comisarului General al Gărzii Naţionale de Mediu

Asociaţia Firmelor F-GAS România, înfiinţată în noiembrie 2023, are ca obiectiv identificarea şi aplicarea soluţiilor sustenabile de mediu, pe acest segment. Prin adaptarea la noile schimbări şi prin implicarea activă în modelarea lor, Asociaţia va contribui la realizarea unui cadru legislativ european care să susţină inovaţia, durabilitatea şi un viitor mai curat pentru toţi, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Amalia Păvălucă, Preşedintele Asociaţiei Firmelor F-GAS Romania, a subliniat importanţa colaborării şi a unităţii în atingerea obiectivelor comune: "Suntem aici pentru a crea împreună, pentru a construi un fundament solid pentru un viitor ecologic şi sustenabil. Astăzi, nu doar deschidem o asociaţie, ci definim împreună viitorul industriei noastre".

Asociaţia Firmelor F-GAS România şi-a început oficial activitatea la jumătatea lunii noiembrie 2023, în urma unui eveniment de lansare la care au participat peste 70 de lideri din domeniul gazelor fluorurate. Reprezentanţii instituţiilor cheie din ţară şi din străinătate şi directorii companiilor private au împărtăşit viziuni şi soluţii pentru viitorul sustenabil al industriei gazelor fluorurate.

Andrei Corlan, Directorul - Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu, a evidenţiat evoluţia şi implicarea instituţiei pe care o conduce în această industrie: "Garda Naţională de Mediu este braţul armat al Ministerului Mediului, noi ocupându-ne cu inspecţia şi controlul. Odată cu transpunerea în legislaţia naţională a Hotărârii de Guvern 192/2020, am devenit principala autoritate responsabilă în domeniul gazelor fluorurate. Aproximativ 800 de companii şi persoane fizice au fost verificate, de unde am putut trage mai multe concluzii. Iar cele mai bune concluzii se trag dacă se verifică propriu-zis activităţile de pe teren. Acum se discută schimbarea sau modificarea Hotărârii de Guvern, iar printre concluziile noastre înaintate Ministerului Mediului se numără şi faptul că actualul cadru legislativ de mediu nu este suficient de eficient pentru a combate cu adevărat traficul ilegal de gaze naturale străine. Prin urmare, am dezbătut subiectul şi am adus propuneri pertinente pentru a găsi o armonie şi o formă finală a acestei legi, astfel încât toate părţile implicate să aibă soluţii eficiente pentru a putea combate ceea ce este ilegal şi pentru a încuraja dezvoltarea unei industrii corecte".

Preşedintele Autorităţii Vamale Române, Ion Cupă, a subliniat provocările specifice acestui domeniu nou: "Una dintre priorităţile noastre este supravegherea şi controlul vamal al mărfurilor importate pe teritoriul României, care fac obiectul prohibiţiilor sau al restricţiilor, în vederea protejării siguranţei şi sănătăţii atât a cetăţenilor, cât şi a mediului înconjurător. În acest sens, acordăm o atenţie deosebită combaterii comerţului ilegal cu gaze fluorurate HFC. Este o misiune provocatoare, pentru că acest domeniu este relativ nou şi apreciez suportul pe care Asociaţia Firmelor F-Gas România doreşte să ni-l acorde prin oferirea de echipamente necesare consolidării controlului vamal al acestor gaze".

În strânsă legătură cu declaraţiile reprezentanţilor autorităţilor din România, Tom Van Ierland, comisar european, a subliniat nevoia de reglementări şi implicare şi la nivel european: "Ceea ce trebuie să reţinem cu toţii este că trebuie să avem un mediu mai bun pentru a opera echipamentele care eliberează gaze fluorurate. Şi, mai mult decât atât, trebuie să avem o revizuire clară a regulamentelor europene cu privire la acest domeniu. Traficul ilegal trebuie combătut la nivel european, inclusiv în România".

Emil Iakabos, Director Executiv al Asociaţiei Inginerilor de Instalaţii din România, a subliniat nevoia de formare şi adaptare a resurselor umane la noile cerinţe ale domeniului: "După normative şi după programele şcolare pe care le avem în România, nu e timp suficient să faci un frigotehnist dacă nu ai cel puţin 240 de ore de practică. Şi practica nu e că te-ai dus şi ţi-ai cumpărat o adeverinţă de la frigoriferul SRL. Aici sunt lucrurile pe care trebuie să le rezolvăm prin această asociaţie".

Evenimentul a beneficiat de prezenţa unor speakeri importanţi din industrie, precum Tom Van Ierland - Head of Unit - DG Clima, Comisia Europeană, Andrei Corlan, Director al Gărzii de Mediu, Ion Cupă, Preşedintele Autorităţii Vamale Române, dar şi Marco Buoni (Italia), Director Centro Studi Galileo, Giles Peters (Polonia), Vertis Environment şi Emil Iakabos, Director Executiv al Asociaţiei Inginerilor de Instalaţii din România - Filiala Valahia, care au adus perspective valoroase şi soluţii pentru provocările viitoare ale industriei gazelor fluorurate.

Asociaţia Firmelor F-GAS Romania îşi propune să devină un punct central de schimbare şi inovaţie, întruchipând viziunea unui viitor mai ecologic şi mai sustenabil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb