Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale va sista livrarea de medicamente către spitale

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 9 mai 2005

Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) anunţă că va sista, începînd de săptămîna aceasta, livrarea de medicamente către spitale, urmînd să reîn-ceapă aprovizionarea unităţilor sanitare numai după achitarea integrală a datoriilor, informea-ză Rompres.

La data de 3 mai, cînd a avut loc ultima întîlnire pe această temă a reprezentanţilor AFPM cu responsabili din Ministerul Sănătăţii (MS), se plătiseră 65 miliarde lei, adică nici 10% din datorii, iar MS nu a putut oferi o explicaţie pentru această situaţie. Adunarea Generală a AFPM s-a reunit vineri, subiectul principal al reuniunii fiind stabilirea de măsuri ca urmare a neres-pectării de către Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a protocolului încheiat pe 8 martie 2005 între cele trei părţi.

Documentul prevedea achitarea, pînă la 30 aprilie 2005, a tuturor datoriilor din 2003 şi 2004 - estimate de AFPM la momentul semnării protocolului la 1.000 miliarde lei - pe care spitalele le-au acumulat faţă de furnizorii de produse medicale.

Adunarea Generală a AFPM a decis, cu peste două treimi din voturile exprimate, sistarea livrărilor către spitalele din re-ţeaua MS; neparticiparea la nici o formă de achiziţie publică, inclusiv la licitaţiile în sistem elec-tronic organizate de spitale; încetarea dialogului cu autori-tăţile statului care au atribuţii în finanţarea, administrarea şi controlul sistemului public de sănătate.

Asociaţia acuză totodată guvernarea actuală că nu şi-a ţinut promisiunea privind reautonomizarea CNAS şi trecerea acesteia sub controlul Parlamentarului. "De asemenea, ne este clar că şi actualul ministru al Finanţelor Publice este pradă aceleiaşi tentaţii < moştenite > de la fostul ministru de Finanţe de tristă amintire de a păstra fondurile colectate de la populaţie pentru asigurări de sănătate la dispoziţia MFP pentru a le putea folosi în alte scopuri", susţin reprezentaţii AFPM.

AFPM solicită preşedintelui Traian Băsescu să intervină în acest conflict, pentru că sănă-tatea populaţiei este o chestiune de siguranţă naţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb