Asociaţia InspirAction şi Carrefour România lansează cea de-a treia ediţie a programului "Gust pentru sănătate. Ora de obiceiuri sănătoase şi mese delicioase"

F.D.
Companii / 19 septembrie

Asociaţia InspirAction şi Carrefour România lansează cea de-a treia ediţie a programului "Gust pentru sănătate. Ora de obiceiuri sănătoase şi mese delicioase"

Asociaţia InspirAction, în parteneriat cu Carrefour România şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei, lansează cea de-a treia ediţie a programului "Gust pentru sănătate. Ora de obiceiuri sănătoase şi mese delicioase", o iniţiativă destinată încurajării obiceiurilor sănătoase şi meselor delicioase în cadrul şcolilor din România, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În anul şcolar 2024-2025, 650 de elevi din 26 de clase (V-VII) vor participa la

390 de sesiuni educaţionale, desfăşurate în 13-15 şcoli din mai multe judeţe. Aceste sesiuni se vor concentra pe teme relevante precum nutriţie, activitate fizică, mindfulness şi îngrijirea plantelor. Traineri certificaţi ai asociaţiei InspirAction vor folosi metode interactive, bazate pe coaching, adaptate stilului de învăţare modern, pentru a crea o experienţă educaţională captivantă.

Programul vizează dezvoltarea abilităţilor necesare pentru o viaţă sănătoasă, cu accent deosebit pe diversificarea alimentaţiei, impactul nutriţiei asupra nivelului zilnic de energie, importanţa hidratării şi odihnei, gestionarea emoţiilor, planificarea activităţilor pentru a forma noi obiceiuri sănătoase. "Gust pentru sănătate" îşi propune nu doar să îmbunătăţească obiceiurile alimentare, ci şi să contribuie la formarea unor tineri încrezători şi rezilienţi.

Rezultate impresionante în primele două ediţii

Programul "Gust pentru sănătate" a debutat în anul 2022 şi a avut, până în luna iunie a acestui an, 478 de elevi beneficiari. Rezultatele obţinute în primele două ediţii sunt impresionante: 65% dintre participanţi au dezvoltat obiceiuri de viaţă sănătoase, iar stima lor de sine a crescut cu 41%. În plus:

consumul de produse fast-food a scăzut cu 31%;

consumul de legume crude a crescut cu 43%;

consumul de sucuri acidulate a scăzut cu 30%;

consumul de dulciuri a scăzut cu 28%.

"Aceste date sunt dovezi clare ale impactului pozitiv pe care proiectul nostru îl are în viaţa tinerilor şi a familiilor acestora. Suntem dedicaţi continuării acestei iniţiative şi promovării unei generaţii mai sănătoase, mai conştiente şi mai informate", a declarat Simona Paraschiv, Preşedinte Asociaţia InspirAction.

"Programul «Gust pentru sănătate» este o extensie naturală a angajamentului Carrefour de a promova un stil de viaţă sănătos. Ne bucurăm tare mult să observăm că impactul sesiunilor educaţionale din cadrul programului nu se limitează doar la aspecte care ţin de sănătatea fizică, ci contribuie şi la creşterea încrederii în sine şi a rezilienţei emoţionale a tinerilor. Împreună cu InspirAction, ne propunem să oferim resurse esenţiale pentru un viitor mai sănătos şi responsabil, facilitând formarea unor obiceiuri durabile care să sprijine bunăstarea generaţiilor viitoare", a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb