Asociaţia Municipiilor, "categoric" împotriva propunerilor pentru alocările bugetare

A.P.
Politică / 31 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Primarii de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), au transmis în această seară o scrisoare premierului Viorica Dăncilă în care afirmă că resping categoric propunerile Ministerului Finanţelor privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate şi solicită asumarea de către Guvern a susţinerii integrale de la bugetul de stat a sistemului de protecţie a copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi, aşa cum s-a angajat în "Programul de guvernare 2018-2020".

"Vă mulţumim pentru disponibilitatea la dialog manifestată la întâlnirea de ieri, cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, referitoare la finanţarea autorităţilor locale în anul 2019. Urmare discuţiilor purtate, vă comunicăm: AMR respinge categoric propunerile Ministerului Finanţelor Publice (MFP) privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate, aferente sistemului de protecţie a copilului, centrelor pentru persoane cu handicap, indemnizaţii pentru persoane cu handicap şi însoţitori ai acestora, precum şi salarizarea personalului neclerical, cheltuieli evaluate de MFP la 6,4 miliarde de lei", au transmis premierului Viorica Dăncilă, reprezentanţii AMR.

Aceştia solicită asumarea de către Guvern a "susţinerii integrale de la bugetul de stat a sistemului de protecţie a copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi", aşa cum s-a angajat în "Programul de guvernare 2018-2020", Capitolul/"Administraţie publică. Politici regionale",/ Măsura 2 /"Finanţarea autorităţilor locale",/ pagina 109.

În plus, primari de municipii solicită urgent transmiterea spre consultare a proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019, în conformitate cu prevederile HG nr. 521/2005 privind procedura de consultare a structurilor asociative ale autorităţilor administraţiei publice locale la elaborarea proiectelor de acte normative.

"Vă reamintim ce anume a generat discuţiile actuale între UAT-uri şi MFP. Urmare reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, în anul 2018bugetele locale au fost diminuate cu sume reprezentând 30-40% din bugetele anului 2017. În aceste condiţii, AMR a solicitat ca în anul 2019, Guvernul României să îşi respecte promisiunea făcută la sfârşitul anului 2017, dar şi la aprobarea Legii bugetului de stat pe anul 2018, de a asigura finanţarea APL cel puţin la nivelul sumelor primite de la bugetul de stat în anul 2017, în sume nete", au mai transmis primarii, potrivit News.ro.

Aceştia susţin că, din evaluările pe care le-au făcut, pentru ca în anul 2019 comunităţile locale să fie finanţate la nivelul anului 2017, comunele, oraşele şi municipiile ar trebui să beneficieze de compensarea pierderilor pe care le înregistrează, până la nivelul minim de 67% din IV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb