ASTĂZI Federaţia "Solidaritatea Sanitară" organizează acţiuni de protest în faţa sediilor Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului

G.U.
Miscellanea / 28 decembrie 2021

Sursă foto: News.ro.

Sursă foto: News.ro.

Actualizare - RADU VASILE, FSSR: ''Personalul TESA din sănătate a fost eliminat de la creşterile salariale''

Personalul TESA din sănătate a fost eliminat din categoriile care vor primi majorări salariale în 2022, după ce nu a avut parte de creşteri salariale nici Citeşte mai mult...

---

Sindicaliştii "Solidaritatea sanitară" protestează, astăzi, în Piaţa Victoriei, la Palatul Cotroceni şi la Palatul Parlamentului, pentru acordarea drepturilor salariale, informează News.ro. De asemenea, în paralel, vor avea loc manifestări de susţinere în spitalele din ţară.

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" anunţă desfăşurarea Mitingului naţional al lucrătorilor din sănătate, în data de 28 decembrie.

"În cadrul acestei acţiuni vom "colinda" instituţiile esenţiale din România, respectiv Guvernul, Parlamentul şi Preşedinţia, rostindu-le "Pluguşorul suferinţei lucrătorilor din sănătate" şi urându-le înţelepciune în acordarea urgentă a drepturilor legitime ale profesioniştilor din sănătate. "Colindul" va fi susţinut de toate categoriile de lucrători din sănătate, "urăturile" acestora făcându-se auzite din toate spitalele publice din ţară", au precizat sindicaliştii.

Protestele încep la ora 10.30, cu un miting în Piaţa Victoriei, urmând a fi respectat numărul maxim de participanţi permis de lege. Apoi, de la ora 12.30, vor avea loc mitinguri la Palatul Cotroceni şi la Palatul Parlamentului.

De asemenea, vor avea loc şi manifestări de susţinere desfăşurate în spitalele din ţară.

"Având în vedere faptul că modalitatea în care au fost stabilite interdicţiile actuale vizează restricţionarea dreptului de proteste (spre exemplu, pot fi desfăşurate concerte în aer liber cu 1.000 de persoane, în timp ce un miting de protest nu poate fi desfăşurat cu mai mult de 100 de persoane), guvernanţii utilizând în acest caz măsurile de protecţie împotriva pandemiei ca armă de luptă împotriva dreptului lucrătorilor de a-şi promova interesele, ne vedem nevoiţi să utilizăm alte soluţii legale de acţiune pentru apărarea intereselor lucrătorilor din sănătate. Manifestările desfăşurate în spitale constituie un exemplu în acest sens", a mai transmis Federaţia "Solidaritatea Sanitară".

Principalele revendicări sunt: plata salariului de bază la nivelul prevăzut de legea 153/2017 pentru anul 2022 pentru toţi lucrătorii din sănătate (inclusiv pentru personalul nemedical-TESA); raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază pentru toate categoriile de salariaţi şi calculul tarifului orar al gărzilor prin raportare la tariful orar al salariului de bază.

De asemenea, o altă revendicare este recunoaşterea schimbului de tură ca timp de muncă şi recunoaşterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesioniştii din sănătate, notează sursa citată.

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" mai solicită renegocierea părţii privitoare la sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi includerea în cadrul acestuia a tuturor strategiilor de acţiune prevăzute ca anexe la contractul colectiv de muncă la nivel de sector.

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" este organizaţie reprezentativă la nivelul sectorului Sănătate, având ca membri peste 25.000 de salariaţi din acest sector. Acţiunile federaţiei sunt desfăşurate pentru apărarea şi promovarea drepturilor lucrătorilor din sectorul sanitar.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aveți salarii occidentale !!!

    Aveți ciubucuri românești.....

    Nu ajunge ??? 

    PUPINCURIST, SLUGA TICĂLOASA ȘI DISPERATA DE FOAME ȘI DE SETE DE LA NR 1 CARE ADUCI OSANALE NEÎNCETAT 24 DE ORE DIN 24 ACESTOR OTRAVURI ALE LUI ANTICRIST ȘI SATANIȘTILOR TRĂDĂTORILOR DE TARA, CRIMINALILOR ÎN SERIE DE LA GUVERNARE DUTE ȘI TE ÎNCHINI LA ICOANE CA SUNT 2 SAPTAMINI DE PRAZNIC ÎMPĂRĂTESC. SA TE IERTE DUMNEZEU DE PE PĂMÂNT CA NU ȘTII CE VORBEȘTI ȘI FACI REGRETATUL FAMILIEI CARE EȘTI. AI FOST ÎN SPITALE. AI VĂZUT ÎN CE CONDIȚII PRECARE LUCREAZĂ TOT PERSONALUL MEDICALI POLITICIENII SE LĂFĂIE ÎN ORGII, BEȚII, DROGURI ȘI PROSTITUȚIE ȘI FAC NUMAI LEGI SATANISTE CARE LI SE PUN ÎN PLIC DE CĂTRE GAY DE LA BRUXELLES UNELTELE LUI ANTICRIST. DACĂ NU VREI SA RECUNOȘTI ADEVĂRUL ȘI SUFERINȚĂ ACESTUI POPOR NEVINOVAT MĂCAR NU TE MAI BAGA ÎN SEAMA. ȘTIM CA ÎȚI ESTE FOAME ȘI ESTE IAR PENTRU O FELIE DE PÂINE ȘI SOS DE LIMBA ADUCI OSANALE NEÎNCETAT. LA MUNCA CU TINE PARAZITULE PUTREGAIULE, GUNOIULE CHIAR ATITA POȚI. NU ÎȚI ESTE ȚIE RUȘINE CU TINE ȘI CU NIVELUL TĂU ÎN CARE TE SCALZI ȘI TE TĂVĂLEȘTE. LA MUNCA CU TINE. CHIAR ATITA POȚI. PĂCAT CA TEAI NĂSCUT SĂNĂTOS ȘI SOARELE ÎNCĂLZEȘTE ASA TICĂLOȘII. POATE ÎNVEȚI ȘI TU CEVA DIN ASTEA. ESTE GRATIS. NU COSTA NIMIC. DOAR VOINȚA.

    1. Matale sau ești în evidență la psihici sau lucrezi în sănătate cu un salariu derizoriu de 4-6 miuțe euro pe lună plus ciubucurile ....?!...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb