ASTĂZI, LA BRUXELLES: Ţara noastră a demarat negocierile privind viitoarele investiţii din bani europeni

T.T.
Internaţional / 15 mai 2019

Ţara noastră a demarat negocierile privind viitoarele investiţii din bani europeni

O echipă mixtă a Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a avut, astăzi, la Bruxelles, o primă reuniune cu reprezentanţii DG Regio şi DG Employment, din cadrul Comisiei Europene pentru negocierea la nivel tehnic privind investiţiile prevăzute prin Politica de Coeziune în viitoarea perioada de programare (2021-2027), potrivit unui comunicat al Guvernului publicat pe site-ul instituţiei.

Reuniunea de astăzi, condusă din partea României de Mihaela Toader, secretar de stat în MFE, urmăreşte stabilirea bazelor acestui proces de negocierie, pornind de la identificarea nevoilor de investiţii ale României, ce vor putea fi finanţate din fonduri europene în următoarea perioada de programare - a treia pentru România de la aderarea în UE.

Mihaela Toader a făcut o prezentare a etapelor parcurse deja de ţara noastra din aceasta perspectivă, agreând, totodată, cu reprezentanţii CE următorii paşi de urmat în cadrul acestui proces.

În ceea ce priveşte priorităţile de finanţare ale României privind fondurile europene alocate după 2021, oficialul român a arătat că ţara noastră are nevoie de consolidarea infrastructurii de bază în sectoare cheie precum cercetarea publică şi privată, transport, mediu, educaţie, sănătate şi servicii sociale.

Tot în următoarea perioadă de programare, România va miza pe investiţii în noi modele de afaceri, dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi pe sprijinirea eficienţei energetice a acestora, a mai subliniat secretarul de stat.

Dezvoltarea capacităţilor de producţie a energiei din surse regenerabile, combaterea şomajului pe termen lung sau trecerea de la ocupare la pensionarea activă vor fi, de asemenea, parte a noii viziuni de programare.

România, ţara care deţine şi preşedinţia Consiliului Uniunii Europene până la finalul lunii viitoare, se numără printre primele State Membre care au început negocierile tehnice cu Comisia Europeană. Această iniţiativă va putea asigura premisele folosirii mai inteligente şi eficiente a banilor europeni de care vom beneficia după anul 2021.

Ppropunerea Comisiei Europene prevede ca ţara noastră să poată beneficia în perioada 2021 - 2027 de aprox. 30,6 miliarde euro, fără cofinanţare, astfel:

17,323 miliarde euro, prin FEDR;

8,385 miliarde euro, prin FSE Plus;

4,499 miliarde euro, prin FC;

392 miliarde euro prin Programul Cooperare Teritorială Europeană.

În actualul exerciţiu financiar (2014-2020), ţara noastră beneficiază de 22,4 miliarde euro prin Politica de Coeziune.

Comisia Europeană a fost reprezentată la reuniunea de astăzi de o delegaţie condusă de Carsten Rasmussen, şef Unitate DG Regio.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb