ASTĂZI, LA LUXEMBURG: Roxana Mînzatu a prezidat Consiliul Afaceri Generale - Coeziune

T.T.
Internaţional / 25 iunie 2019

Roxana Mînzatu a prezidat Consiliul Afaceri Generale - Coeziune

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu a prezidat astăzi, la Luxemburg, Consiliul Afaceri Generale - Coeziune în cadrul actualului mandat al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, care se va încheia în 30 iunie.

Potrivit unui comunicat al Consiliului UE, discuţiile din cadrul reuniunii s-au axat pe pachetul legislativ privind politica de coeziune pentru perioada 2021-2027.

Preşedinţia română a oferit miniştrilor o trecere în revistă a realizărilor obţinute pe parcursul mandatului pe marginea pachetului legislativ privind Politica de Coeziune pentru perioada 2021-2027, prezentând, totodată, stadiul actual al negocierilor.

Reuniunea Consiliului, prezidată de Roxana Mînzatu, preşedintele CAG-Coeziune, s-a axat pe două subiecte principale.

Primul a constituit o trecere în revistă a progreselor înregistrate în cadrul pachetului privind Politica de Coeziune în timpul Preşedinţiei române.

După propunerea Comisiei Europene, din luna mai 2018 privind acest pachet legislativ, Preşedinţia română a Consiliului UE a adoptat parţial mandate de negociere cu Parlamentul European pentru Regulamentele care definesc premisele utilizării viitoarelor fonduri europene alocate (CPR, FEDR, FSE+ şi Interreg).

Toate aceste patru documente sunt legate de discuţiile privind Cadrul Financiar Multianual (CFM) şi sunt relevante în elaborarea noului cadru de investiţii de către Statele Membre UE.

"Poziţia Consiliului include măsuri suplimentare de simplificare, dincolo de propunerea Comisiei şi îmbunătăţeşte multe cerinţe care vor uşura viaţa beneficiarilor de fonduri europene din Uniune, fără a compromite rolul strategic al Politicii de Coeziune, care rămâne foarte aproape de inima noastră. Consensul atins în timpul Preşedinţiei române a primit un sprijin puternic din partea miniştrilor responsabili cu Politica de Coeziune din UE. Le mulţumim tuturor pentru buna colaborare. Consiliul va avea mandatele de a negocia cu Parlamentul European, pentru a ajunge la un acord şi pentru a permite începerea noilor programe operaţionale în timp util", a arătat, în intervenţia sa, ministrul Fondurilor Europene.

Reprezentând Comisia Europeană, Corina Creţu, comisar pentru Politica Regională, a mulţumit Preşedinţiei române a Consiliului UE pentru eforturile depuse şi progresele făcute pe marginea pachetului legislativ 2021-2027.

Comisarul Creţu a adăugat că "dezbaterile de astăzi au atins subiecte importante pentru viitorul Politicii de Coeziune. Deşi de-a lungul ultimilor ani, au fost opinii diferite, împreună am reuşit să găsim mereu soluţiile potrivite în interesul cetăţenilor noştri, pentru întărirea coeziunii teritoriale şi economice", conform comunicatului.

În continuare, dezbaterea s-a îndreptat asupra legăturilor dintre Politica de Coeziune, ca principală politică de investiţii a Uniunii, şi procesul de guvernanţă economică - în special asupra legăturii cu Semestrul European.

Delegaţiile au mulţumit României pentru munca depusă în cele 6 luni de mandat şi pentru felul în care a condus negocierile. Au arătat, la rândul lor, că succesul Politicii de Coeziune depinde, în viitor, de capacitatea tuturor actorilor relevanţi de a contribui la modernizarea acesteia şi de a o adapta la realităţile curente şi la nevoile concrete ale cetăţenilor europeni, obiectiv pentru care la orizont încă rămân provocări importante, arată sursa menţionată.

În finalul reuniunii CAG-Coeziune, Roxana Mînzatu a punctat rezultatele obţinute de România în cele 6 luni.

"Suntem foarte mândri de acest prim mandat al Preşedinţiei Consiliului UE, în care am avut realizări remarcabile privind dosarele gestionate. Le mulţumesc tuturor, în numele Guvernului de la Bucureşti, pentru cooperare şi contribuţia la succesul României, o ţară care trebuie descoperită la adevărata sa valoare şi frumuseţe", a conchis aceasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb