ASTĂZI Obama redeschide ambasadele din Orientul Mijlociu şi Africa

Internaţional / 11 august 2013

Obama redeschide ambasadele din Orientul Mijlociu şi Africa

Ambasada din Yemen rămâne închisă

Misiunile diplomatice din Orientul Mijlociu şi Africa urmează să fie redeschise astăzi, după cum au anunţat Statele Unite ale Americii, citate de Mediafax. Ambasada SUA din Yemen va rămâne închisă.

Consulatul american din oraşul pakistanez Lahore va rămâne, de asemenea, închis, după ce personalul neesenţial a fost evacuat vineri în urma unor "ameninţări", potrivit purtătoarului de cuvânt al departamentului de Stat Jennifer Psaki.

În urmă cu o săptămână, SUA a închis 19 misiuni diplomatice din Orientul Mijlociu şi Africa, ca reacţie la o ameninţare al-Qaeda împotriva intereselor americane.

Statele Unite le-au cerut cetăţenilor americani, în urnă cu câteva zile, să părăsească "imediat" Yemenul, din cauza gradului de ameninţări cu atentate "extrem de ridicat" în această ţară.

De asemenea, Departamentul de Stat al Statelor Unite a emis o avertizare de călătorie la nivel global, valabilă până la sfârşitul lunii august, pe fondul temerilor privind un complot al reţelei teroriste Al-Qaida, cetăţenii americani fiind îndemnaţi să dea dovadă de vigilenţă în timpul deplasărilor externe.

Potrivit ziarului The New York Times, la originea măsurilor speciale de securitate se află comunicaţii între lideri ai reţelei Al-Qaida interceptate de serviciile de spionaj americane.

Grupările regionale afiliate Al-Qaida continuă să "reprezinte o ameninţare", a apreciat Barack Obama, vineri, apreciind, totuşi, că nucleul reţelei extremiste a fost "desfiinţat".

Preşedintele american a precizat: "Afiliaţii regionali precum Al-Qaida din Peninsula arabică (Aqpa) continuă să reprezinte o ameninţare. Membrii lor sunt în măsură să se năpustească asupra unei ambasade la volanul unei maşini-capcană şi să omoare oameni. Aceasta înseamnă că trebuie să dispunem de o strategie care să îi consolideze pe partenerii noştri, pentru ca aceştia să aibă mijloacele de a elimina aceste ameninţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb