ASTRAZENECA: Terapia cu anticorpi Evusheld, eficientă împotriva Omicron SARS-CoV-2

G.B
Miscellanea / 23 decembrie 2021

Terapia cu anticorpi Evusheld, eficientă împotriva Omicron SARS-CoV-2

Evusheld de la AstraZeneca (tixagevimab co-ambalat cu cilgavimab), o combinaţie de anticorpi monoclonali cu acţiune prelungită în prevenirea COVID-19, îşi păstrează capacitatea neutralizantă împotriva variantei Omicron SARS-CoV-2 (B.1.1.529), conform noilor date de neutralizare a virusului "viu" în studii desfăşurate atât de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, cât şi de la Universitatea de medicină Washington, St. Louis, SUA, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, rezultatele studiilor au fost postate online pe bioRxiv, un server dedicat cercetărilor care urmează să fie publicate în reviste de specialitate.

Concentraţia inhibitoare 50 (IC50) pentru Evusheld, un indice care măsoară potenţa neutralizantă a unui anticorp, a fost de 273 ng/ml, respectiv, 147 ng/ml în studiile de la Universitatea Oxford şi Washington. Nivelurile sunt similare celor găsite la persoane care au fost infectate anterior cu COVID-19 şi s-au recuperat în mod natural.

Datele s-au obţinut în urma testelor de laborator care au folosit virusul viu, izolat de la indivizi care s-au infectat cu varianta Omicron a COVID-19, metodă considerată un "standard de aur" pentru studiile de capacitate neutralizanta a anticorpilor. Evusheld este una dintre singurele două terapii cu anticorpi autorizate pentru utilizare care au demonstrat eficienţă împotriva Omicron şi împotriva tuturor celorlalte variante de COVID-19 analizate în cele două studii.1,2

Aceste rezultate vin să confirme datele privind capacitatea de neutralizare a pseudovirusului, demonstrate de investigatorii independenţi de la Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) şi anunţate pe 16 decembrie 2021. Mai mult, acestea se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi preclinice care arată că Evusheld îşi păstrează eficienţa împotriva tuturor variantelor de SARS-CoV-2 testate până în prezent.5

Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv, BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca, a declarat: "Datele consistente din toate cele trei studii independente ne oferă acum încrederea că Evusheld, o combinaţie de doi anticorpi foarte potenţi, îşi păstrează eficienţa împotriva variantei Omicron şi va continua să ofere beneficii pacienţilor. Mai mult, Evusheld este singura terapie cu anticorpi autorizată pentru profilaxia pre-expunere a COVID-19 în SUA şi suntem

încântaţi că acesta este acum disponibil pentru a ajuta la protejarea populaţiilor vulnerabile, cum ar fi persoanele cu imunitatea compromisă, persoane al căror organism nu poate dezvolta un răspuns adecvat la vaccinare şi care rămân cu risc ridicat de a se infecta cu COVID-19."

Prin combinarea a doi anticorpi deosebit de puternici cu acţiuni diferite şi complementare împotriva virusului, Evusheld a fost conceput pentru a evita potenţiala rezistenţă la tratament a noilor variante SARS-CoV-2.

Chiar dacă varianta Omicron nu a fost în circulaţie în timpul studiilor clinice Evusheld, compania continuă să colecteze date suplimentare pentru a înţelege mai bine implicaţiile acestor rezultate în practica clinică. Datele din ambele studii vor fi trimise spre publicare în jurnalele de specialitate.

Evusheld a primit Autorizaţia de utilizare de urgenţă (EUA) în SUA în decembrie 2021 pentru profilaxia (prevenirea) pre-expunere a COVID-19 la persoanele care au sistemul imunitar slăbit din cauza unei afecţiuni medicale sau a medicamentelor imunosupresoare şi a căror organism ar putea să nu reacţioneze adecvat la imunizarea prin vaccinare, precum şi la acele persoane pentru care vaccinarea împotriva COVID-19 nu este recomandată.

Aproximativ 2% din populaţia globală este considerată cu risc crescut de răspuns inadecvat la un vaccin COVID-19. Dovezile recente indică faptul că protejarea populaţiilor vulnerabile împotriva infecţiei cu COVID-19 ar putea ajuta la prevenirea mutaţiilor virale, un factor important în determinarea apariţiei noilor variante ale virusului, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tentativa Pfizer de a sabota terapia AZ a esuat. Cozile de topor mincinoase platite de PFizer s-au napustit sa spuna ca terapiile monoclonale vor esua, si doar vaccinul mRNA este bun. Ce ticalosi, ce corupti, ce mafie.

    Nu voi face un vaccin mRNA pana cand sutele de mii de raportari de efecte adverse grave vor fi explicate stiintific. Dar terapia de la AZ este chiar promitatoare si aparent mult, mult mai sigura pentru pacienti vulnerabili. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb