Asul din mâneca lui Teodor Ancuţa

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 martie 2011

Patrick Lyle Young

Patrick Lyle Young

Marele secret al lui Teodor Ancuţa, preşedintele Bursei de la Sibiu, păzit lung timp cu străşnicie - numele celui pe care-l va propune drept manager al Sibex - a fost descoperit de ziarul "BURSA", în persoana unui irlandez, pe nume Patrick Lyle Young.

Domnul Young este un expert în domeniul finanţelor şi al pieţelor financiare. Din 1998 până în 2001, Patrick Lyle Young a condus proiectul de implementare a contractelor futures pe acţiuni la London International Financial Futures and Options Exchange (LIFFE), după care, a oferit consulanţă pentru implementarea contractelor futures pe acţiuni la Bursa de la Montreal (în anul 2000) şi pentru dezvoltarea infrastructurii de piaţă la "Bond Exchange of South Africa" (în 2001). Între 2000 şi 2002 a fost consultant pentru "Australian Derivatives Exchange" pentru implementarea unei noi pieţe electronice cu platforma IT furnizată de Paris Bourse. În urmă cu doi ani, domnul Young a oferit consultanţă, prin intermediul "Northwest Venture Partners", în derularea investiţiilor în cadrul National Stock Exchange of India. Domnul Young s-a ocupat, la Chicago Mercantile Stock Exchange, şi de managementul proiectului de înfiinţare a Centrului de Tranzacţionare Electronică destinat transferului traderilor de ring de la CME către sistemele electronice de tran-zacţionare.

Expertul propus să îi succeadă domnului Teodor Ancuţa la conducerea executivă a Sibex are o experienţă de circa 23 de ani în management, deţinând, de-a lungul timpului, funcţii de conducere în cadrul mai multor companii de brokeraj (Tullet& Tokyo-1987-1990, Daiwa Europe 1990-1992, ODL Monaco 2006-2008), a unei burse specializate în tranzacţionarea de uleiuri volatile în Australia (Essential Oil Exchange 1999-2003), pe care a şi fondat-o, şi în cadrul Derivatives Vision Advisors& DV Books, o companie specializată în consultanţă pentru servicii aferente pieţelor de instrumente derivate, editarea şi publicarea de cărţi în domeniul pieţelor financiare.

Din 2008 până în prezent, domnul Young deţine funcţia de director general al "Projekt Vistula", ocupându-se de coodonarea activităţii de investiţii pe piaţa imobiliară din Polonia. Din 2010, domnul Patrick Lyle Young este membru în Comitetul de Investiţii al "New World Fund" Ltd, un fond de investiţii central pe regiunea Europei Centrale şi de Est, având plasamente în valoare de 320 de milioane de dolari în regiune. Domnia sa este autorul mai multor cărţi despre piaţa de capital, precum "Capital Market Revolution" (1999), "New Capital Maket Revolution" (2002), "The Promiscuous Investors" (2001), "Single Stock Futures - a Traders Guide (2003), etc.

Ziarul BURSA a anunţat, în exclusivitate, luna trecută, că domnul Teodor Ancuţa urmează să se retragă din funcţia de director general al bursei sibiene, rămânând, în continuare, preşedintele instituţiei.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pai se compara irlandezul cu cv-ul, experienta si abilitatile managerilor locali?

    1. SE COMPARA; ASTA VA FACE PRAF SIBEX; apoi o va prelua intr-o alta. 

    e ceva putred in Danemarca! iar vine Ancuta cu gogosi, e incredibil omul asta! Bursa aia isi desfasoara activitatea in baraka lui, el taie si spanzura. Pai daca vine irlandezul aici, cum de renunta la ce are pana acum !!?

    De ce nu da rezultatele financiare preliminarii sibex!!?? ce are de ascuns? e compane listata. Ancuta a fost plecat o saptamana in Asia si nu stie nimeni nimic!!! hmmm nici voi Bursa ?!!

    1. Noi stim totul. Vreti sa va anuntam de fiecare data cind Ancuta se duce la Paltinis? Spuneti da si o facem.

      Hopa ! ce vam zis! a venit primavara si a iesit Make de la hibernare/ habarnare. 

    Ionescu la Constanta

    Ionescu a lucrat la o societate care acum esta inchisa .Se plimba prin tara pentru a da bine la AGA. 

    Emitenti ioc.

    Asta este seful de la B.V.B. 

    1. El este ocupat cu altele... cu fufele. N-a aflat nevasta-ta inca? Va afla, curand!

      Valabil si pentru ala care se ascude n spatele lui si face pe nevinovatu'.

      Iadul se apropie..... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb