Atac aerian de amploare al Rusiei în vestul Ucrainei

T.B.
Internaţional / 15 august 2023

Atac aerian de amploare al Rusiei în vestul Ucrainei

Rusia a lansat marţi un atac aerian pe scară largă asupra regiunii Liov din vestul Ucrainei şi a regiunii Volin din nord-vest, lovind mai multe clădiri, rănind oameni şi forţând evacuări, au declarat oficiali ucraineni, citaţi de Reuters, conform news.ro.

Presa ucraineană a relatat că, potrivit informaţiilor preliminare, atacul de marţi a fost cel mai mare atac aerian asupra regiunii Liov de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

"Multe rachete au fost doborâte, dar au existat şi ţinte lovite în Liov", a declarat primarul oraşului, Andrii Sadovi, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că au fost date ordine de evacuare a cel puţin unui bloc de locuinţe în flăcări.

Una dintre rachete a căzut în curtea unei grădiniţe, fără a face însă victime.

Dimensiunea atacului şi amploarea totală a pagubelor din Lviv nu a fost imediat clară. Anterior, guvernatorul regiunii Liov, Maksim Koziţki, a declarat că "grupuri de rachete ruseşti" se îndreptau spre regiune.

Până în iulie, regiunea Lviv, care este departe de liniile de front şi care se învecinează cu Polonia, membră NATO, la vest, a fost cruţată de majoritatea atacurilor aeriene ale Rusiei. Dar în iulie, şapte persoane au fost ucise când o rachetă a lovit o clădire rezidenţială.

O întreprindere comercială a fost, de asemenea, lovită, rănind cel puţin două persoane, într-un atac aerian al Rusiei asupra oraşului Luţk, din regiunea Volin, au declarat autorităţile locale pe Telegram.

Regiunea Volin, aflată la nord de Liov, se învecinează de asemenea cu Polonia.

Alerte de raid aerian au fost emise pentru întreaga Ucraină timp de aproximativ două ore, în jurul orei 2 dimineaţa.

De asemenea, cel puţin o persoană a fost rănită în urma atacului Rusiei asupra regiunii ucrainene Dnipropetrovsk, în sud-vestul Ucrainei, unde o firmă a fost lovită şi a izbucnit un incendiu, a declarat pe Telegram Serhii Lisak, guvernatorul regiunii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ...

    Dictatorii nu dau o ceapa degerata pe "popoarele lor".

    Soldații ucraineni care luptă în zona Bahmutului au fost șocați să descopere un militar rus care fusese rănit în luptă și părăsit în pădure de camarazii lui. El a stat toată noaptea întins pe pământ, plin de sânge și incapabil să se miște, fără ca cineva să-l evacueze. Dialogul dintre urcaineni și soldatul rus a fost înregistrat și postat pe rețelele sociale. 

    Soldatul rus a fost găsit plin de sânge, fără a se putea mișca, după o noapte de suferință în pădure. Scena a avut loc în zona Bahmutului, unde ucrainenii au luat cu asalt și cucerit poziții ale rușilor 

    Soldatul rus, cu răni la ambele picioare, este din regiunea Moscovei și fusese încorporat în urmă cu două luni. Soldat ucrainean: - De unde ești? Soldat rus: - Din regiunea Moscovei. Soldat ucrainean: - La naiba, departe. De cât timp ești mobilizat? Soldat rus: - De două luni. (...) Soldat ucrainean: - Când ai fost rănit? Ieri? Soldat rus: - Da, la miezul nopții. Soldat ucrainean: - Și ai tăi nu au venit să te recupereze azi-noapte? Soldat rus: - Nu. Soldat ucrainean: - Și ați venit să stabiliți „lumea” voastră aici. Noi ne recuperăm răniții în 15 minute. Ai zăcut aici toată noaptea. Atât valorezi pentru ei. Țara ta, și tu lupți pentru ea. Idioții naibii. Măcar dac-ai avea pentru ce lupta. Nu dau doi bani pe tine, ești nimic pentru ei. Discuția are loc în timp ce soldatul rus de tăvălește de durere, incapabil să se ridice. Trimiși neantrenați pe front Ucrainenii discută și cu alt prizonier rus, venit tot din regiunea Moscovei, care le povestește că a fost luat pe sus și trimis pe front fără niciun fel de pregătire. Acesta spune că are patru copii acasă și totuși a fost mobilizat. Soldat rus: - Nu sunt cu contract aici. Nu știu cum se cheamă. N-am fost niciodată în armată. Am 33 de ani. Nu am documente militare. Lucram la un magazin cu materiale de construcții. Voiam să fiu șofer. Mi-au zis că am nevoie de documente militare. M-am dus la comisariat și m-au înhățat imediat. Ne-au dus la Rostov, pentru un fel de exercițiu. Ne-au spus că antrenamentul durează trei luni. Însă au fost doar cinci zile. Am tras cu gloanțe oarbe și doar câteva încărcătoare de muniție reală, asta a fost tot.

    1. propaganda ieftina

      Slava Ukraina!

      ;0 

    ...

    Adolfo Pérez Esquivel activist de PACE cu Premiul Nobel intr-un interviu

    dat ziarului german Die Welt a afirmat : 

    - “despre sprijinul dat Ucrainei = alimentati un monstru” 

    - “USA acum colonizeaza Europa sub pretextul razboiului”  

    o fi si el agent platit de Putin ca si Seymour Hersh cu premiul Pulitzer ?!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb