Atac armat asupra unei moschei din Quebec, soldat cu şase morţi

Andrei Stan
Internaţional / 30 ianuarie 2017

Actualizare 08:34

Şase persoane au fost ucise, iar alte opt au fost rănite în atacul armat de la moscheea din Quebec, comis aseară, după rugăciune, a anunţat poliţia canadiană, citată de agenţia Reuters.

-----------

Actualizare 08:21 Premierul Canadei condamnă "atentatul terorist" de la moscheea din Quebec

Premierul canadian Justin Trudeau a condamnat astăzi atacul la moscheea din Quebec, soldat cu cel puţin cinci morţi, pe care l-a catalogat ca fiind un "atentat terorist", transmite AFP.

"Condamnăm acest atentat terorism îndreptat împotriva unor musulmani care se aflau într-un loc de cult şi de refugiu", a declarat Trudeau.

Premierul canadian a transmis "sincere condoleanţe" familiilor şi prietenilor persoanelor decedate.

-----------

Actualizare 07:53

Două persoane au fost arestate la moscheea din Quebec, a anunţat poliţia, care a confirmat că incidentul armat s-a soldat cu morţi şi răniţi, însă a refuzat să comunice bilanţul exact şi nici nu a precizat dacă în incintă se aflau indivizi înarmaţi.

Echipe ale brigăzilor speciale de intervenţie fuseseră văzute anterior intrând în Centrul Cultural Islamic din Quebec, potrivit Digi24.

-----------

Cinci persoane au fost ucise după ce indivizi înarmaţi au deschis focul în timpul rugăciunii într-o moschee din oraşul canadian Quebec.

Un martor ocular a declarat agenţiei Reuters că cel puţin trei indivizi au deschis focul în Centrul Cultural Islamic din Quebec City, unde se aflau în jur de 40 de persoane.

Poliţia a instituit un perimetru de securitate în jurul moscheii şi deocamdată nu a făcut declaraţii, potrivit Digi24.ro. Bilanţul atacului a fost comunicat presei de preşedintele Centrului Cultural, care a spus că ceea ce s-a întâmplat a fost "barbar". El a precizat că nu se afla la mochee, dar a primit telefoane disperate din partea oamenilor. Mai multe persoane sunt rănite şi au fost transportate la diferite spitale din oraş.

În iunie anul trecut, un cap de porc fusese lăsat pe treptele centrului cultural, iar în 2013 o altă moschee din regiunea Quebec a fost stropită cu sânge de porc. În provincia vecină, Ontario, unei moschei i s-a dat foc, la o zi după atacurile din noiembrie 2015 de la Paris.

Incidentele islamofobe s-au înmulţit în ultimii ani în Quebec, odată cu lansarea unei dezbateri politice legate de interzicerea niqab-ului, veşmântul care acoperă faţa femeilor musulmane.

Atacul are loc la doar o zi după ce premierul Justin Trudeau a declarat că refugiaţii sunt bineveniţi în Canada. Anunţul prim-ministrului canadian a venit în condiţiile în care preşedintele Donald Trump a suspendat temporar, pentru o perioadă de 120 de zile, programul de relocare a refugiaţilor şi a interzis pe termen nedeterminat intrarea refugiaţilor sirieni în SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb