ATENTAT LA NISA: Cinci suspecţi puşi sub acuzare şi arestaţi

L.B.
Internaţional / 22 iulie 2016

Cinci suspecţi puşi sub acuzare şi arestaţi

Cinci suspecţi, în contact cu ucigaşul înainte de atentatul de la Nisa, au fost puşi sub acuzare de judecătorii antiterorişti şi plasaţi în arest preventiv, au făcut cunoscut surse din cadrul Parchetului de la Paris, citate de AFP.

Chokri C., Mohamed Oualid W. şi Ramzi A. au fost puşi sub acuzare în principal pentru "complicitate la crime în formă organizată în relaţie cu o acţiune teroristă", a precizat Parchetul. Ramzi A. a fost de asemenea pus sub acuzare pentru "infracţiuni la legislaţia privind armele în legătură cu o acţiune teroristă", împreună cu un cuplu de albanezi, Artan H. şi Enkeledja Z. Ultimii trei suspecţi sunt bănuiţi că au participat la procurarea unui pistol cu care ucigaşul, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a deschis focul asupra poliţiştilor înainte de a fi împuşcat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A se remarca faptul ca in Franta exista judecatori specializati pe cazuri de terorism. Acum cateva zile, reprezentanti ai sistemului bancar din Romania protestau impotriva unor sentinte aberante date de cativa judecatori din Romania. Si se oferea posibilitatea unor specializari pe domeniul bancar. Danilet a spus ca sunt necesare. Altii au zic ca las' ca se pricep ei. Unii comentatori prost informati au zis ca judecatorii sunt toti la fel, ca doar dreptatea este de un singur tip.

     

    Pe langa diferentele de tipul codurilor penal, civil, comercial, in Franta exista si judecatori specializati pe cazuri de terorism. 

     

    "Although the French preemptive approach is grounded in the ordinary justice system, terrorism investigations and prosecutions are subject to exceptional procedures, and managed by specialized prosecutors and judges. Since the mid-1980s all terrorism cases have been centralized in Paris among specialized prosecutors and investigating judges who work in close cooperation with national intelligence services. 

    The basic counterterrorism statute, adopted in 1986, fashioned the centralized judicial system for terrorism-related offenses that today defines the French model. Law 86-1020 of September 9, 1986, created a specialized corps of investigating judges and prosecutors based in Paris—the Central Counterterrorism Department of the Prosecution Service, otherwise known as the “14th section”—to handle all terrorism cases. The 1986 law also instituted trials by panels of professional judges for serious terrorism-related felonies in the Court of Assize in Paris, an exception to the rule of trial by jury in these courts.11 The law extended maximum police custody to 96 hours (four days) in terrorism-related cases." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb