ATENTAT LA TEL AVIV: Israelul suspendă permisele de intrare pentru 83.000 de palestinieni

Andrei Stan
Internaţional / 9 iunie 2016

Actualizare 11:08 MAE condamnă atentatul de la Tel Aviv: "Astfel de acte deplorabile de violenţă nu au nicio justificare"

Ministerul Afacerilor Externe condamnă "cu fermitate" atentatul terorist care a avut loc miercuri în cartierul Sarona din Tel Aviv, în care şi-au pierdut viaţa patru cetăţeni israelieni şi alţi nouă au fost răniţi.

''Astfel de acte deplorabile de violenţă nu au nicio justificare şi trebuie combătute cu orice preţ. MAE îşi exprimă regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti şi transmite întreaga sa compasiune familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic atentat'', se arată în comunicat.

(S.A.)

-----------

Israelul a anunţat ieri suspendarea permiselor de intrare acordate pentru 83.000 de palestinieni cu prilejul Ramadanului, aceasta fiind prima măsură luată de autorităţile israeliene după atentatul comis de doi palestinieni la Tel Aviv şi soldat cu patru morţi şi cinci răniţi, informează AFP.

"Toate permisele acordate pentru Ramadan, în special permisele destinate vizitelor familiale (pentru palestinieni) din Iudeea-Samaria sunt îngheţate. (...) 83.000 de permise sunt deci îngheţate", a anunţat COGAT, departament însărcinat cu coordonarea activităţilor israeliene în teritoriile palestiniene. Iudeea-Samaria este denumirea prin care guvernul israelian face referire la Cisiordania, teritoriul palestinian ocupat.

O mare parte dintre aceste permise sunt acordate palestinienilor care se deplasează în Ierusalimul de Est, parte palestiniană a Ierusalimului ocupat şi anexat de Israel, cu ocazia Ramadanului care a început luni. Alţi palestinieni se deplasează în mod tradiţional în Israel pentru a se întâlni cu cei apropiaţi.

Doi terorişti palestinieni au deschis focul, miercuri seară, în zona comercială Sarona, situată în centrul oraşului Tel Aviv. Cel puţin patru persoane au fost ucise. Cei doi autori ai atacului au fost împuşcaţi mortal de serviciile de securitate israeliene.

Atentatul, comis într-o zonă cu terase şi restaurante, nu a fost încă revendicat, dar cel mai probabil este opera mişcării islamiste Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb