Atrea a implementat sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru cinci şcoli din Bucureşti

G.U.
Companii / 25 august 2021

Atrea a implementat sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru cinci şcoli din Bucureşti

Cinci şcoli din Bucureşti vor începe anul şcolar cu reabilitări de ultimă generaţie fiind dotate cu sisteme de ventilaţie cu recuperare de căldură, informează compania Atrea într-un comunicat de presă remis redacţiei. Proiectul a presupus montarea a 156 de unităţi de ventilaţie furnizate de producătorul ceh Atrea. Valoarea investiţiei a fost de 6,2 milioane de euro s-a realizat din fonduri europene şi bugetele locale. Unităţile Atrea au fost livrate la şcoala gimnazială "Adrian Păunescu", şcoala gimnazială "Şfinţii Constantin şi Elena" , şcolile gimnaziale nr. 197 şi nr. 59, dar şi la şcoala "Sfântul Andrei", notează sursa citată.

"În cadrul acestor instituţii am livrat unităţi de ventilaţie care asigură un aport permanent de aer proaspăt pe durata cursurilor, temperatură constantă, la un nivel funcţionare extrem de silenţios. Toate unităţile sunt montate pe plafon şi nu afectează spaţiul educaţional. Dimensiunea aparatului a fost calculată în funcţie de numărul de copii, cât şi de necesarul de aer proaspăt necesar conform normativului I5 pentru proiectarea şi executarea instalaţiilor de ventilare şi climatizare. Un alt mare avantaj este că sistemul asigură un flux aer curat permanent în incinte, reducând gradul de transmitere a virusurilor cu până la 80%, inclusiv Sars-Cov2. De asemenea, lucrările au fost realizate alături de experţii în instalaţii de la Weber Engineering, împreună cu care am reuşit să depăşim toate provocările pe care le-am întâmpinat pe parcursul lucrărilor", a declarat Dorin Salamac, director Atrea România.

Principiul unui astfel de sistem este simplu: extrage aerul viciat din încăperi, iar cu căldura acestuia încălzeşte aerul curat pe care îl introduce în casă prin grilele de ventilaţie. Fluxul de aer curat şi cel viciat nu se întâlnesc, în acest proces având loc doar un schimb termic între cele două. Sistemul este extrem de util pe timpul iernii, când practic geamurile nu mai trebuie deschise pentru a se asigura tradiţionala aerisire, prin care se pierde în acelaşi timp şi căldura acumulată. De asemenea, recuperatoarele de căldura Atrea oferă o eficienţă de până la 95% şi un sistem de control de ultima generaţie cu placă de reţea integrată.

Atrea, soluţia care scade riscul de răspândire a virusurilor în incinte

Aerul pe care-l introduce sistemul de ventilaţie cu recuperare de căldură este 100% proaspăt şi filtrat. Filtrele de aer reduc, totodată, numărul de particule de praf şi microbi din aer. De asemenea, studiile arată că sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură sunt una dintre cele mai eficiente metode de protecţie împotriva Coronavirus, informează compania.

Având în vedere că virusul SARS-COV2 reacţionează mult mai agresiv într-un spaţiu închis, este nevoie în permanenţă ca încăperea să fie ventilată. Soluţiile de ventilaţie permanentă oferă posibilitatea menţinerii temperaturii corespunzatoare în orice încăpere, introducând constant aer proaspăt. Pe lângă faptul că sistemele Atrea aerisesc încăperile prin aport controlat şi filtrat de aer curat în interior, fără variaţii de temperatură, acestea reduc costurile de întreţinere cu 25%, investiţiile recuperându-se în câţiva ani.

Printre instituţiile de învăţământ unde au fost implementate soluţiile Atrea mai amintim: Colegiul Naţional Onisifor Ghibu şi Şcoala Gimnazială Dacia din Oradea, Colegiul Naţional Mihai Viteazu din Bucureşti, Grădiniţele Aranyalma şi Tulipani din Miercurea Ciuc sau Grădiniţa Siculeni din judeţul Harghita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb