Atribuţiile în noul CA al BNR vor fi stabilite săptămâna viitoare

A.G.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 octombrie 2009

Atribuţiile membrilor din noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale vor fi stabilite săptămâna viitoare, într-o şedinţă a CA, prezidată de guvernatorul Mugur Isărescu, au declarat surse autorizate, citate de Agerpres.

"Noul membru în CA, Bogdan Olteanu, abia a ieşit din Parlament, iar miercuri s-a publicat în Monitorul Oficial comunicatul", privind vacantarea postului de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi numirea pe post la BNR, a precizat sursa citată. "Urmează să aibă loc o şedinţă de Consiliu de Administraţie în care să se împartă portofoliile. Având în vedere că guvernatorul a fost, săptămâna aceasta, la Frankfurt, şedinţa nu s-a putut ţine", a precizat sursa.

Noul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a fost aprobat pe 8 octombrie de Parlament, cu 251 de voturi pentru şi 42 împotrivă. Mandatul noii echipe este de cinci ani şi a început oficial pe 11 octombrie.

Actualul guvernator al Băncii Centrale, Mugur Isarescu, şi viceguvernatorul, Cristian Popa, sunt singurii din noua formulă a Consiliului de Administraţie care au fost validaţi cu totalitatea voturilor comisiilor de specialitate ale Parlamentului, înaintea votului în plen. Prim-viceguvernatorul Florin Georgescu a avut toate voturile pentru, cu excepţia unei singure abţinere, iar Bogdan Olteanu, nou în CA, propus pentru funcţia de viceguvernator, a primit 27 de voturi pentru, 14 împotrivă şi o abţinere. Lucian Croitoru, care în prezent încearcă să formeze un nou guvern, în urma desemnării în postul de premier de către preşedintele Traian Băsescu, nu a primit aviz favorabil pentru postul de viceguvernator pentru care a candidat, în condiţiile în care a primit 24 de voturi împotrivă, 14 pentru şi trei abţineri. Noua echipă a CA al BNR este alcătuită din Mugur Isărescu (guvernator), Florin Georgescu (prim-viceguvernator), Bogdan Olteanu (viceguvernator), Cristian Popa (viceguvernator), Nicolae Dănilă, Marin Dinu, Agnes Nagy, Napoleon Pop şi Virgiliu Stoenescu (ultimii cinci membri în CA fără func-ţie executivă).

Formula CA din mandatul care a expirat pe 10 octombrie arăta astfel: Mugur Isărescu, guvernator, Florin Georgescu - prim-viceguvernator, Eugen Dijmărescu - viceguvernator, Cris-tian Popa - viceguvernator, Silviu Cerna, Maria Ene, Agnes Nagy, Napoleon Pop şi Virgiliu Stoenescu

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb